Радан Кънев: Евтин газ от Русия не може да има

Според него ПП са имали "популистки" послания относно "Газпром"
26 авг 2022 11:38, Петя Славова
80
Радан Кънев: Евтин газ от Русия не може да има
Снимка: БГНЕС

"Продължаваме промяната" и "Да България" решиха да не се явяват заедно на изборите, но до какво може да доведе това, коментира пред БНР евродепутатът от ЕНП Радан Кънев (ДСБ).

"Повечето нови партии в България къде от неопитност, къде от увлечение и прекалено самочувствие, вземат това решение – да не се коалират, вярват, че са единствени, уникални и неповторими. Явно това е и случаят с ПП. Ние уважаваме тяхното решение и влизаме в приятелска конкуренция. Но колкото и да е приятелска, това е съвсем реална конкуренция за гласовете на българските граждани", заяви той.

Още по темата

Според него от ПП сме чули "малко по-популистки послания" относно "Газпром". Той коментира енергийната криза: "Евтин и сигурен газ от Русия не може да има. Всеки газ в сегашната криза е скъп, но руският, за разлика от другите, освен скъп, е и много несигурен."

Кънев е "възмутен и потресен колко много официални лица, като се започне от служебното правителство и се стигне до уж прозападните партии ГЕРБ и ДПС без колебание излизат пред медиите и повтарят лъжите на руската пропаганда, повтарят гледната точка на "Газпром", повтарят лъжата, че "Газпром" може да ни осъди, след като едностранно наруши договора си".

Арбитраж ще има и не може българско официално лице да вещае, че ще загубим този арбитраж, изтъкна Радан Кънев. По думите му трябва да си върнем милиарди загуби, които руската компания ни е причинила.

Като политически инструмент всяка мярка, която може да притисне Кремъл да сложи край на войната, е добра мярка, в това число и забраната да се издават визи за руски граждани, смята евродепутатът.

"Пътуването в европейска държава не е човешко право. То е право на гражданите на ЕС. За никоя друга държава това не е гарантирано. Това е една привилегия, която може да бъде дадена, може да бъде отнета."

Кънев изрази мнение, че в случая "Алексей Алчин" българският съд е проявил "необходимата юридическа и хуманна дълбочина" и е взел "вярното решение", което е спасило "един човешки живот и престижа на България в Европа".

"Случаят завърши добре, но той показа, че имаме прецедент, имаме риск. България не е единствената европейска държава, в която правосъдието често е под въпрос и в която влиянието на руските служби е съществено."
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
2
 
13
 
! Отговори
До Обладан преди 1 година
Щом можеш да носиш бидони през три океана, започвай..нищо че цената е в (десетки) пъти по висока и няма къде да ги разтовариш! Погледни Унгария и Сърбия на каква цена я получават ? При дългосрочен договор с Газпром и ние ще плащаме толкова.
19
2
 
7
 
! Отговори
Daa преди 1 година
Браво бе скрихте фамилията на Урсула фон дер Лайен. Супер
18
0
 
0
 
! Отговори
Daa преди 1 година
До ЗапознатПосле, ще те виддя, какви глупости ще пишеш.А ДЕ *** , как ти звучи
17
1
 
13
 
! Отговори
Augusto Pinochet преди 1 година
ЩОМ И РАДАН КЪНЕВ ВЗЕ ДА РАЗБИРА ОТ ГАЗ, ТЕ СЕГА ВЕЧЕ НИ СЕ ТАКОВА ТАКОВАТА, НАПРАВО ВСИЧКИТЕ РАЗБИРАЧИ, КОМПЕТЕНТНИ, ЗНАЕЩИ, *** ГАЗ ЕВТИНА НЯМА! ПАЗИ БОЖЕ!
16
0
 
7
 
! Отговори
Ну, погоди преди 1 година
Продавам демократичен газ.
15
1
 
8
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Продан Кънев е центаджия..
14
1
 
5
 
! Отговори
Basles преди 1 година
Да и от 1 път гей не не става
13
1
 
11
 
! Отговори
Дзивко преди 1 година
То като сме във вражда с Русия и Газпром е нормално да има несигурност, въпроса е сигурния газ дали не е пак руски ама доста по скъп от сигурни посредници и дали тия сигурни посредници или сигурния втечнен газ няма да са на такава цена, че да нулира индустрията, че малкото ни индустрия го ползва и едно вдигане на цените я изхвърля от пазара, щото реалната икономика не като да седиш на бюро и да взимаш пари по проекти от фондации
12
4
 
9
 
! Отговори
МОЖЕ ДА ИМА преди 1 година
Гласувайте за Възраждане.Останалите са партии,финансирани от Сорос.Мислете за децата си.Единствено Възраждане са за възсстановяване на добрите отношения с Русия.В Русия ЦЕНАТА НА БЕНЗИНА Е 1 ЛЕВ.Тука благодарение на продажните "български" политици е близо 4 лв.Купуваме газ от Румъния и Гърция,пак е руски, но доста по-скъп.То големи санкции срещу братушкте,ама нищо не ги плаши тях.Ако ги настъпиш,шамарят здравата.
11
2
 
4
 
! Отговори
Кънев. преди 1 година
Когато изказваш манипулативно, лъжливо становище, говори само за своята си партийка, не споменавай ГЕРБ. Не са лъжица за комунистическата ти костовиска уста.
10
3
 
15
 
! Отговори
Daa преди 1 година
Няма по-добра възможност за Путин да натресе як шамар на Краворобите в БГ. Сами се прецакват с глупави приказки, предназначени за заблуда на матреала. Верно си е оръжие газа.
9
2
 
18
 
! Отговори
ZV преди 1 година
Тая последна фракция на тинята не се ли утаи достатъчно за да ръси глупости сега и по медиите. Като му е оакан дирника,поне да се мълчи ,а не да бие тъпан.
8
2
 
15
 
! Отговори
Въпрос преди 1 година
Аве какво става с прословутите американски танкери с четири пъти по евтин газ?Идат ли от другия край на света?Ко става?
7
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В статията над тая пише, че сметките за енергия в ЮК скачат с 80%. Това е защото не са питали Рядан. Ако го бяха питали трябваше да са паднали даже, нали не ползват руски газ, а само демократичен!
6
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Христо Христов ЕС накара Газпром да намали цената на газа, с която ни дереше кожата благодарение на господарите ти. Пак не си си научил урока, а редовно те обучаваме тук. Иначе може да има "евтин" газ за слугите на руснаците, обаче е "евтин" само на хартия. Иначе с "допълнителните" отстъпки и корупцийка става най-скъпия.
5
2
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
евтин газ няма да има повече Е нали това искаха краварите и марионетките им от брюксел,евтиният газ е само срещу дългосрочни договори които сами си развалиха западняците сегаще и за напред ще ядем бахyрa
4
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Христо Христов - към 90% от русоробите са с ниско образование или нископлатена работна ръка. Няма смисъл да обясняваш на магарета какво означава асфалтиран или коларски път. Магарето даже няма да разбере, че на него говориш.
3
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радане, от акъла ви вече и евтини стоки по магазините не може вече да има!
2
5
 
8
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
Ако си евророб не може да има - от Брюксел не дават.
1
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прав е на 100%