Радан Кънев: Евтин газ от Русия не може да има

Според него ПП са имали "популистки" послания относно "Газпром"
26 авг 2022 11:38, Петя Славова
80
Радан Кънев: Евтин газ от Русия не може да има
Снимка: БГНЕС

"Продължаваме промяната" и "Да България" решиха да не се явяват заедно на изборите, но до какво може да доведе това, коментира пред БНР евродепутатът от ЕНП Радан Кънев (ДСБ).

"Повечето нови партии в България къде от неопитност, къде от увлечение и прекалено самочувствие, вземат това решение – да не се коалират, вярват, че са единствени, уникални и неповторими. Явно това е и случаят с ПП. Ние уважаваме тяхното решение и влизаме в приятелска конкуренция. Но колкото и да е приятелска, това е съвсем реална конкуренция за гласовете на българските граждани", заяви той.

Още по темата

Според него от ПП сме чули "малко по-популистки послания" относно "Газпром". Той коментира енергийната криза: "Евтин и сигурен газ от Русия не може да има. Всеки газ в сегашната криза е скъп, но руският, за разлика от другите, освен скъп, е и много несигурен."

Кънев е "възмутен и потресен колко много официални лица, като се започне от служебното правителство и се стигне до уж прозападните партии ГЕРБ и ДПС без колебание излизат пред медиите и повтарят лъжите на руската пропаганда, повтарят гледната точка на "Газпром", повтарят лъжата, че "Газпром" може да ни осъди, след като едностранно наруши договора си".

Арбитраж ще има и не може българско официално лице да вещае, че ще загубим този арбитраж, изтъкна Радан Кънев. По думите му трябва да си върнем милиарди загуби, които руската компания ни е причинила.

Като политически инструмент всяка мярка, която може да притисне Кремъл да сложи край на войната, е добра мярка, в това число и забраната да се издават визи за руски граждани, смята евродепутатът.

"Пътуването в европейска държава не е човешко право. То е право на гражданите на ЕС. За никоя друга държава това не е гарантирано. Това е една привилегия, която може да бъде дадена, може да бъде отнета."

Кънев изрази мнение, че в случая "Алексей Алчин" българският съд е проявил "необходимата юридическа и хуманна дълбочина" и е взел "вярното решение", което е спасило "един човешки живот и престижа на България в Европа".

"Случаят завърши добре, но той показа, че имаме прецедент, имаме риск. България не е единствената европейска държава, в която правосъдието често е под въпрос и в която влиянието на руските служби е съществено."
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руските слуги в България сключват "договори" с руските си господари: под капак, без да се знае нищо за тях, и когато се окаже, че руските сатрапи започнат да си правят каквото си искат, включително да ни спират едностранно газа, се оказва, че договорите са сключвани в ущърб на българските интереси и в полза на руските. За такова нещо в нормалните държави се лежи в затвор.
39
3
 
28
 
! Отговори
Ralica преди 1 година
Е откога Рада дълбоката стана енергиен специалист. Вземете се в ръце, стига публикувахте само глупости.
38
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 36 "вЕрваме ти, Рамадане. Евтин газ от Русия не може да има, заради такива като теб и Про100Киро. Нарочно одрискахте навред." Не е ли заради такива като Герорги Първанов и Румен Овчаров? Единия се хвалеше с тройния шлем, който ни загроби за 10 години напред, а другия е осъден за безстопанственост в особено големи размери (но, разбира се, всички знаят, кого облагодетелстваше тя). Кънев не е сключвал всички тези договри.
37
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този и съществуването на слънцето би отрекъл за да си заработи гранта.
36
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Ноби "какво очаквате да каже раданчо ? колкото спечелихме делото за белене" Договори, които сключиха пак комунистите с техните руски господари. Защо ли не ме учудва, че губим такива дела?
35
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз лично не мога да си представя що за човек би гласувал за такива като Рада Дълбоката.
34
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На Радан и Настимир трябва да им забранят достъпа до тв екран. Едно нещо смислено не са в състояние да кажат.
33
8
 
8
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Хахахааааа, има ли още руски будали, дето си мислят, че психопата в Кремъл ще им даде евтин газ?!?
32
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Американската е ''по-евтина'' , нали Радане ?
31
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
вЕрваме ти, Рамадане. Евтин газ от Русия не може да има, заради такива като теб и Про100Киро. Нарочно одрискахте навред.
30
4
 
24
 
! Отговори
Мосю Густав преди 1 година
Г-н Кънев, когато от ЕС ви казаха да спрете газта от Русия, вие го направихте на момента, че и преизпълнихте нареждането, като истински бойскаути, изгонвайки и 40 дипломати. За разлика от вас, другите държави от ЕС излязоха по-умни и продължиха да внасят руски газ под масата. За съжаление, в България единствено българските граждани ще плащат за вашето дълбоко западо-поклонничество.
29
5
 
21
 
! Отговори
Т-34 преди 1 година
Рада е същата като останалите грантаджии. Репертоара им един и същи. Чудя се къде им го пишат, на Козяк, в Брюксел или в някой евтин гей клуб? Най- вероятно е последното, тъй като всички лаячи имат сходни ментални проблеми с ориентация към същия пол.
28
1
 
3
 
! Отговори
IM-дртiйУАЙТBoY! преди 1 година
То по същата тази логика, тоже НЕМА ЙЕфтини и ВЕРНИ русскинки, щото и те станаха яко капризни и взискуещи и с болшими претензиями, м-Да!!
27
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
докато този и такива като него ги избирате жална ви майка, по корем ще се влачите зимата
26
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
САЩ НЕ ОСЪЗНАВАТ ЛИ КОЛОКО ВАЖЕН ПАРТНЬОР СМЕ ТОЧНО В ТОЗИ МОМЕНТ? ДА НАЛЕЯТ МАЛКО ИНВЕСТИЦИИ И ПРИВЛЛЕКАТ В БГ КАЧЕСТВЕНИ ХОРА!
25
3
 
11
 
! Отговори
а откъде може преди 1 година
Щото, ако можеше защо не го намерихте досега, ми се сетихте, когато САЩ ви казаха да не взимате от лошия Путин? Всячески се опитвате да оправдаете слугинажа си пред наглосаксите. Подчертавам-пред наглосаксите, защото и германците страдат от тях. Англия има геополитически интереси и иска да отслаби Германия. Засега и се получава.
24
2
 
16
 
! Отговори
Ноби преди 1 година
какво очаквате да каже раданчо ? колкото спечелихме делото за белене, 1 милиард платихме заради тия специалисти
23
3
 
15
 
! Отговори
газ преди 1 година
въпроса може да се реши само ако вси4ки отДБ едновременно пръднат и запълнят 4ирен с 70% газ !!!!!!!!!!!!
22
2
 
1
 
! Отговори
Бай Ган Мъдрий преди 1 година
Не съм Главен Обвинител за некви престъпления но и без никакви престъпления на етноса ти радане му липсва елементарно добро възпитание и се главозамайва като древен римлянин по време на оргия........не е толкова до някакви предполагаеми грехове......и без грехове се държите като възможно най невъзпитания етнос в света макар предимно на думи и държание та вероятно вечно ще си воювате
21
2
 
18
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Кънев замълчи,всички знаем кой си ..