МВР: За денонощие хващаме около 1000 бежанци у нас

Мигрантите са изключително мобилни и организирани, каза зам.-главният секретар
27 авг 2022 11:36, Елка Василева
148
МВР: За денонощие хващаме около 1000 бежанци у нас
Снимка: архив, БГНЕС

Мигрантите са изключително мобилни и организирани. Хората, които ги водят, познават терените добре. Всяко денонощие у нас биват хващани около 1000 мигранти, основно са от Афганистан и Сирия. Това каза пред Нова тв зам.-главният секретар на МВР Станимир Станев.

Още по темата
По думите му най-често бежанците ползват алуминиеви стълби, паднали дървета, за да се покатерят по оградите или прокопават тунели.

„От няколко дни по разпореждане на министъра на вътрешните работи използваме безпилотни летателни апарати, за да контролираме територията на границата. Няма как обаче на всеки метър да има граничар. Този миграционен натиск не е от вчера. Той расте постепенно от години. През април тази година беше задействан план за извънредна ситуация във връзка с миграционната криза. Включихме и сили от българската армия.Допълнително сме ангажирали сили от Жандармерията и сили от Националната полиция”, каза още Станимир Станев.

Относно информацията, че може мигрантите да имат протекция от служители на МВР той каза следното: „Има такива сигнали. Работим с всички структури и служби, които имат отношение по въпроса. Скоро ще бъдете информирани за резултатите”.

Зам.-главният секретар на МВР поясни, че от 3 дни се извършват сериозни проверки в бежанските центрове. Там работят и служители на МВР. Има информация, че в тези домове има хора, които се занимават с каналджийство. Трима души са задържани в София.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
6
 
13
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 година
От Украйна хванахте ли те също са бежанци ама за един 5 зведен хотел за другите лагер тип затвор ?
12
0
 
23
 
! Отговори
Бгг преди 1 година
Да се стреля по границата. И ще видите как ни заобикалят мангуcтите. Ако нямате патрони искайте помощ от Украйна, там имат.
11
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Епа дигайте ярмията на границата веееееееее.що спитееееее
10
0
 
17
 
! Отговори
Куки преди 1 година
Кога армията ще си влезне във функциите за опазване на България от чужди заплахи? Нека смятаме сега. Хиляда на ден, седем хиляди на седмица, двадесет и осем хиляди на месец. Това са млади мъже готови да разпространяват мюсюлманската си вяра в България и Европа с меч в ръка.
9
0
 
14
 
! Отговори
Каруцарски преди 1 година
По кръчмарски сметки около 1000 на ден плюс още 500 незабелязани ..около 45 хил. на месец ..за година един голям град....по ваши сметки за десет години ще си направят държава в Европа
8
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
При Борисов имаше газ, евтини горива и нямаше мигранти, сега имате много лоша промяна, но сами си го направихте това
7
7
 
15
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 1 година
Ами към всички досега съществуващи кризи ескалирали след вдигнатото болшевишко юмруче на фигуранта, се добави и мигрантскта, която при ББ и ГЕРБ беше почти напълно туширана ... Този дето твърди че "Крим е руски" упрекваше Бойко за приятелските му отношения с Ердоган, за да трупа дивиденти чоплейки стари рани, а сега ние ще сърбаме попарата му ... всички проблеми в България дойдоха от този "фелдфебел" пилотирал руски МИГ-ове и спуснат ни с парашут от Кремъл ... !!!
6
0
 
9
 
! Отговори
до Бгг преди 1 година
Да, а в същото време не цензурират думата швед, което е вид националност нали? Двойни стандарти м-амицата им развийш ли.
5
0
 
11
 
! Отговори
Бгг преди 1 година
Днесаджии , мангуcта е вид животно. Защо цензуриране тази дума ???
4
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
изкарайте армията на границата и лупане с гумени куршуми, след това криминализиране на мигрантството и който влезе нелегално ефективна присъда, трябва да разберат че нямаме нищо против тях но не могат да минават през България?
3
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Направете едно реалити за да върнете вярата в хората че въобще ги ловите а не ги пускате докато си пиете сутришното кафе.
2
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво е работил алкохоликът Бойко Рашков през последната една година като шеф на МВР след като мигрантите си влизат необезпокоявани?
1
0
 
27
 
! Отговори
….. преди 1 година
И още 10 000 които не хващате или са си платили по надлежния ред!!!!