Балабанов: Парламентарната република роди задкулисие и лъжи

НС се бил превърнал в сбирщина от хора, които се крият зад плакатни послания
70

Преди дни лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов обяви намерението си от партията да инициират референдум за смяна на политическата система - България да стане президентска република.

"Парламентарната република в последните 30 години роди единствено задкулисие, лъжи, лицемерие и хора, които единствено и само влизат в политиката с една цел - да се облагодетелстват с власт и да не мислят за българските граждани. От горчивия опит, който натрупа "Има такъв народ" в последните 3 парламента, стана ясно, че ние не работим с истински партньори в парламента. Като институция не се грижи за сигурността на гражданите", каза бившият депутат от ИТН Станислав Балабанов в студиото на "България сутрин".

Още по темата
Според него парламентът се е превърнал в сбирщина от хора, които са се скрили зад плакатни послания.

"На всички избори излизат и казват как милеят и мислят за хората, а когато се събират на масата казват, че ги интересуват само постовете и властта. В една такава ситуация, изправени пред поредните избори, за нас няма нищо по-логично като изход от тази политическа криза да попитаме законово хората на референдум дали е време България да стане президентска република. Като гледам заявките на другите политически партии и ако се случи същото като в 47-ия парламент, България ще направи много бърз трамплин към 49-ия такъв", добави Балабанов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Балабанов обясни, че и пред ИТН също има червени линии след вота.

"С ГЕРБ и ДПС не може, с "Възраждане" не става, "Продължаваме промяната" казват, че пък с нас не става. Затворили сме вратата за Кирил Петков и Асен Василев. Когато тези хора искат да са начело на държавата, цялата държава има голям проблем, ние също. Те са нашият проблем", категоричен бе той.

" Ако референдумът бъде успешен, обикновеното Народно събрание трябва да се съобрази с резултатите и ако имат волята народните представители, да тръгнат към курс за свикване на Велико Народно събрание. Ако посмеят да допуснат грешката, която направиха през 2016 година, когато се подиграха с гласа на 3,5 млн. българи, президентът на България също има възможност, ако прецени и реши, да тръгне към ВНС. И вече във Великото Народно събрание ще се изгради структурата и правилната форма на президентска република", добави Станислав Балабанов.

Попитан какво представлява полупрезидентската република, той отговори: "Президентът се избира мажоритарно. Парламентът също се избира мажоритарно. И тогава президентът след демократични и парламентарни избори назначава министър-председател, той съставя кабинет. Има ясно разграничение на властите, законодателната е изключително прозрачна. Прекрасно е, че всички политически лидери скачат срещу тази наша идея".

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бабуинов е решил да връща "Режимът на Тодор Живков" на власт. Нов диктатор, несменмяем, като Ердоган, Путин, Ким Чен Ун. Десен фашистки режим на олигархията, работонаемателите, милиардерите.
45
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имахме президентска република от 1971 до 1991. Някои казваха "Режимът на Тодор Живков". Тодор Живков сменяше министър-председателите. Станко Тодоров, Гриша Филипов. Сменяше много често министър-председателите. Тодор Живков преди президент, е министър-председател. Не му харесва. Има избори за Народно събрание, партийната опозиция в БКП може да го свали от власт. Народното събрание се свиква за 2 седмици да гласува какво Живков е решил.
44
1
 
2
 
! Отговори
Язък за Лили преди 1 година
че пристана на този доносник и интригант, брутален лицемер и ***.
43
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Слави няколко пъти отказва да състави кабинет за може Румен Радев да ни управлява със служебни кабинети а сега и цялата власт да му дадеме ... еее и на кой е човек Славчо да питам и отговор не искам ...
42
6
 
2
 
! Отговори
Неисторик преди 1 година
Пример : Защо да не съчетаем двете форми на управление?Оценява се обществената ситуация.Парламента решава за срок от 2,3,4 месеца да се преминев режим на "президенстка република".Президента поема необходимите пълномощия по съответен начин.Отговорността в пълен обем и по несъмнен и прозрачен начин ставаединствено негова.Държавата запазва пълна функционалност без никакви ограничения,приориет е разбира се подготовката на предстоящите избори.Разпуска или не парламента/при необходимост/.П.С. : Да не спорим кой е по-по-най легитимен.И двете институции са с пряк,непосредстве
41
2
 
3
 
! Отговори
Неисторик преди 1 година
Уважаеми сънародници, :))И двете форми на управление едва ли биха променили нещо същественоако хората и практиките си остават все същите по същия начин.Ако обаче искаме наистина да направим нещо смисленобиме могли поне да опитаме да си подредим кочинката.- :Парламентара форма на управление да си остане водеща и определяща.Когато обаче е необходимо в ситуации като настоящата държавното управлениеда преминава в режим на "президенска република",запазвайки пълнатафункционалност на всички държавни органи и институции като права и правомощия,практики... Пример : Защо да
40
3
 
11
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 1 година
Вместо да приказваш врели...некипели,вземи си намери анцуга и...маратонките с които обикаляше по площадите по време на...протестите с микрофонче,че пак ще ти...потрябват -и ти семейство храниш.
39
2
 
11
 
! Отговори
абе преди 1 година
тоя *** в кво ни убеждава ?!
38
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Балабанов, толкова си гну....н, като не знам дали го осъзнаваш. За толкова кратко време как успявате да накарате хората да изпитват всякакви гадни и неприятни чувства и отношения? Плащате на какви ли не PR-ри и какви ли не съветници, за да съкратите процеса на отв.Ра.щение към всички вас. Дано по скоро изчезнете.
37
2
 
13
 
! Отговори
Marin Ivanov преди 1 година
Балабанка пак лъжеш и манипулираш скрий се там където слънце не огрява в тоалетната чиния се намирате и българския народ скоро ще ви пусне водата, ще отидете там откъдето нема връщане баце
36
2
 
12
 
! Отговори
Васко преди 1 година
г-н Барабанов ни тегли към президентска република. Ако е такава като тази в Русия на Путин......благодаря. Нашия генерал Президент с червената петолъчка в юмрука си е същата работа. Ех Вие от ИТН що не си пеете песните от Възраждането. Той и Костадинов Ви изпревари с поклона си към изток.
35
2
 
12
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Че то най-големият "лицемер" е Радев! Човек, който се представя за Натовски офицер, а му грее червена петолъчка на челото! Можеш ли да оставиш властта в ръцете на човек, който в най-голямата пандемия ,размахваше юмрук и насъскваше две тълпи една срещу друга? Верно е , че Парламентарната Република ражда такива недоразумения като Тоя на снимката, но по-добро засега не е открито!
34
2
 
16
 
! Отговори
van zant преди 1 година
Тоси позьор и самовлюбен човекопитек се изявява като *** на Славчо. Вземи и се скрий че си долнопробен нагаждач.Какво разбираш ти от всичко което говориш.След 1 месец ще сте в канал на блатото и тогава ще се видите какво заслужихте.
33
2
 
15
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 година
Кьорфишеците на Славуцата. Видя, че няма да го има в НС и реши да тръгне пак референдуми да прави, барем събуди пак хорския интерес към себе си. Президентски държави могат да бъдат само големи и силни държави като САЩ, Русия, Турция. Такава разбрицана държава като България, където всеки дърпа чергата към себе си не знам как ще стане. Още повече, че каквото и да покаже референдума, как виждате онези 240 хрантутника и далавераджии да изпуснат кокала и да свикат ВНС, че да променят статуквото?
32
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бля ..бля...бля бановски дъвки за "Продуктово позициониране" на началника ти..за саботажи в парламента и обществения живот на държавата.*** като имате зор -правете си референдуми..спявки..конкурси по остроумия..каквото си искате ..Ам в клуба на простотията и селянията - наречен "телевизия 7/8"До вчера подвижна дръжка на микрофон- сега акъл дава -Държава управлява ..какви таланти само..
31
15
 
4
 
! Отговори
Така си е преди 1 година
Аз не симпатизирам на ИТН. Но си смятам, че единствения шанс БГ да оцелее като сравнително независима държава е да стане президентска република. Да има кой да ги бие тюфлеците от НС.
30
4
 
15
 
! Отговори
позор! преди 1 година
Ти си позор бе, нищожество чалгарско, дето ти викат Балабана Джебчията!Голям позор и голям срам си бе, наемен палач и изпълнител на мокри поръчки на мафиоти, мутри и на националния предател от село Савяново! Скрий тази мазан, тлъста и противна мутра бе, чудовище чалгарско и бягай на дивана при другата чудовище - сакатия ви и с болен мозък мафиотски бос Славчу! Че цял народ ви мрази, презира ви и се гаври с вас бе, Джебчията! Че скрий се бе, нищожество!
29
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Та какво беше казало магарето на другите животни, когато лъвът го попитал, защо ревеш?
28
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ИТН бе център на лъжите и обслужи задкулисието! Затова няма място повече в политиката.
27
2
 
18
 
! Отговори
Киселчок преди 1 година
Вие ритуално се самоубихте! Вече сте в историята! Не знам, кой ви дърпа конците, но със сигурност не е суверенът!