Петков категоричен: Няма да работим с ГЕРБ!

Когато не се краде пари има, заяви Асен Василев
2 сеп 2022 15:53, Нели Христова
327
Петков категоричен: Няма да работим с ГЕРБ!
Снимка: Facebook

От "Продължаваме промяната" стартираха предизборната си кампания в Пловдив.

Началото бе дадено с флашмоб, като всички кандидати в листите, както и привърженици с плакати в ръце пресъздадоха българското знаме. На церемонията присъстваха  На първа линия бяха Никола Минчев, Кирил Петков, Асен Василев, Бойко Рашков, Калина Константинова и Николай Денков.

При появата на Кирил Петков и Асен Василев жена на достолепна възраст ги посрещна с прегръдки. "Милите ми деца!", рече Бистра Маринкина и ги разцелува. "Трябва да довършат започнатото. Намериха смелост в себе си. Млади са, интелигентни и енергични. Ще им трябва време, но надежда има. Дойдох да ги подкрепя от сърце", каза пенсионерката, цитирана от "24 часа".

"Днес сме изправени пред избор - между задкулисието на прехода и променена и нова България. България на прехода, в която трафикът на отровни храни вървеше с години през Капитан Андреево, където пенсиите не се качваха, където нямаше детски градини и струваха много пари. Нова и променена България: тази, за която направихме първите стъпки заедно - да увеличим най-накрая пенсиите над линията на бедността. Ще продължим. Да направим детските градини безплатни и да инвестираме повече там", заяви от трибуната Кирил Петков.

Каза, че е обещал на жена от Велико Търново да върне внучката й от Германия и тя да си отгледа тук децата. "Обещах й, защото вярвам, че заедно можем да го направим", допълни Петков.

След него на микрофона застана Асен Василев.

"Тук след няколко дни ще празнуваме най-великото събитие в новата българска история – Съединението. Това е събитието, в което България е показала, че въпреки всички външни сили ще бъде независима. Борила се е за тази независимост и я е отстояла. Без Съединението нямаше да я има България. Това е най-българският акт и начина, по който трябва да водим нашата политика", отбеляза бившият финансов министър. Той добави, че в последнrте 7 месеца пред "Промяната" е имало два пътя. "Лесният беше да се съюзим със силите на прехода, да се разберем с предишните правителства, така, както винаги се е случвало, да им оставим тук-там някой отровен канал или някоя хранилка и все още да управляваме. Ние избрахме трудния път, защото трябва веднъж завинаги да спрем с тази политика на мръсотия, кражби, която ни докара дотам, че след 33 години сме 7 милиона, вместо 9. Крайно време е мафията да започне да напуска страната ни, а не децата ни. И това можем да направим само ако кажем: Не, няма да работим с мафията, няма да работим с ГЕРБ и Борисов!", отсече Асен Василев. И допълни, че искат държава, в която парите отиват при хората, а не в 8 фирми, които изсмукват живителните сили на обществото.

Той предупреди, че това е дълга битка, макар че "Промяната" вече е доказала, че когато не се краде, има пари и за пенсии, и за детски градини, и за по-високи надбавки за майките, за повече кредити за младите хора и за по-високи заплати на учителите, лекарите и полицаите. "Започнахме да инвестираме в хората и техните деца, вместо да пълним кюлчета в шкафчета. Това, което трябва да направим на 2 октомври, е да си довършим работа", обобщи Василев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


327
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
224
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Благодарение на сценаристите на шоуто "Изчегърканите Избори" Киро влезе завинаги в историята на Българската полит история. Също като изпълнената от Йордан Арнаудов песен Шест кокошки.
223
2
 
18
 
! Отговори
Ъхъ! преди 1 година
Ние - също , с теб , уродливи Про100 Киро ! Задраскан си завинаги , ама как с този пихтиест мозък да разбереш ??? А и явно не изтрезняваш от дрогата.
222
8
 
12
 
! Отговори
Ха ха преди 1 година
Щом льжеца киро казва никога значи ще се обединят с герб след изборите само гледайте
221
10
 
2
 
! Отговори
Вьзмутен преди 1 година
За пп герб и дб никога няма да гласувам след тия години на мизерия при тях - дори за евророма бих дал с радост глас или дпс пред тия
220
4
 
17
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Кирче и Кокорче, как да ви повярваме след слагачаската ви политика към САЩ и запада, постоянните лъжи на Кирче и глупостите на двамата?
219
1
 
16
 
! Отговори
Прод промяната преди 1 година
Те и с бсп не искаха да се обединяват но се сьбраха за парите
218
3
 
12
 
! Отговори
Прод промяната преди 1 година
Тези са измамници ще разделят предизборно вота уж като противници и после ще се обединят да ни дооправят напьлноСтари номера затова - пп не направиха клалиция с дб да има процент за мнозинство и от там
217
2
 
17
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
КИРО РАШКОВ ПЕНСИОНЕР КОМУНИСТ ЛИ ТИ Е ПРОМЯНАТА КИРО АСЕН РАЗРУШИТЕЛИ НА ДЪРЖАВАТА ГЕШЕВ НЕЗНАМ ЗАЩО СПИШ
216
3
 
22
 
! Отговори
От ГЕРБ преди 1 година
Никой не държи да работи с теб. Само Ленка иска да я държиш за парапета.
215
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лена Парапета на последния ред ли е или е отишла да си обръсне мустака?
214
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никога не е имало толкова превзети медии както си беше с ПП, некадърно управление и нито един журналист който да нададе глас и да ги понатисне малко политиците а точно обратното - нон стоп лъжи и прикриване на провалите им - това ако не е мафия здраве му кажи.
213
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Малки продажни отпадъъци,в коя държава от ЕС инфлацията гони 30%?
212
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия се взеха много насериозно, ама на база добре финансираната медийна кампания, че чак сами си повярваха. Абе селски тарикатчета крадящи документално за финансиращия ви комунобизнес, защо си мислите, че ГЕРБ имат мераци да работят с вас?
211
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Бай Киро Пинокиев Като факти: Ограниченията бяха въведени от Костадин Ангелов (ГЕРБ), след това продължени от правителствата на Фигуранта (Янев 1,2). Кацаров въведе и зелен сертификат. Д-р Асена Сербезова го премахна. Нали и Костя Копейкин тогава скачаше и инсценира сценка където уж са били Николай Денков... странно защо не протестираха срещу министър на здравеопазването тогава..
210
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
УЖ БОРБА С МАФИЯТА А РАБОТИ СЪС СОФИЯНСКИ И ЧЕРЕПА
209
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Уж борба със задкулисието, а се cъeшaвaт с бсп и Нинова!
208
4
 
26
 
! Отговори
Бай Киро Пинокиев преди 1 година
На Киро не му вярвайте, миналата есен обещаваше да няма задължителна ваксинация , а после ни ограничаваше. Това е просто цирк
207
4
 
33
 
! Отговори
Ася преди 1 година
Лъжци,негодници,,увеличили "пенсиите и с 18% инфлация си ги прибраха,с детските градини същото.Иска ли да си довършат работата?!Коя работа бе,да не би нещо полезно ,градивно да сте свършили?!Освен да въртите лъжи,интриги, схеми и от сутрин до вечер да изливате помии върху Борисов и ГЕРБ друго нищо.И коя работа ще до вършвате в хаоса който сътворихте?Да довършите България .Я марш нагли мошеници
206
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До охааа!назначения батко
205
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пловдив капана флашмоб как не са налягали по земята