Петков категоричен: Няма да работим с ГЕРБ!

Когато не се краде пари има, заяви Асен Василев
2 сеп 2022 15:53, Нели Христова
327
Петков категоричен: Няма да работим с ГЕРБ!
Снимка: Facebook

От "Продължаваме промяната" стартираха предизборната си кампания в Пловдив.

Началото бе дадено с флашмоб, като всички кандидати в листите, както и привърженици с плакати в ръце пресъздадоха българското знаме. На церемонията присъстваха  На първа линия бяха Никола Минчев, Кирил Петков, Асен Василев, Бойко Рашков, Калина Константинова и Николай Денков.

При появата на Кирил Петков и Асен Василев жена на достолепна възраст ги посрещна с прегръдки. "Милите ми деца!", рече Бистра Маринкина и ги разцелува. "Трябва да довършат започнатото. Намериха смелост в себе си. Млади са, интелигентни и енергични. Ще им трябва време, но надежда има. Дойдох да ги подкрепя от сърце", каза пенсионерката, цитирана от "24 часа".

"Днес сме изправени пред избор - между задкулисието на прехода и променена и нова България. България на прехода, в която трафикът на отровни храни вървеше с години през Капитан Андреево, където пенсиите не се качваха, където нямаше детски градини и струваха много пари. Нова и променена България: тази, за която направихме първите стъпки заедно - да увеличим най-накрая пенсиите над линията на бедността. Ще продължим. Да направим детските градини безплатни и да инвестираме повече там", заяви от трибуната Кирил Петков.

Каза, че е обещал на жена от Велико Търново да върне внучката й от Германия и тя да си отгледа тук децата. "Обещах й, защото вярвам, че заедно можем да го направим", допълни Петков.

След него на микрофона застана Асен Василев.

"Тук след няколко дни ще празнуваме най-великото събитие в новата българска история – Съединението. Това е събитието, в което България е показала, че въпреки всички външни сили ще бъде независима. Борила се е за тази независимост и я е отстояла. Без Съединението нямаше да я има България. Това е най-българският акт и начина, по който трябва да водим нашата политика", отбеляза бившият финансов министър. Той добави, че в последнrте 7 месеца пред "Промяната" е имало два пътя. "Лесният беше да се съюзим със силите на прехода, да се разберем с предишните правителства, така, както винаги се е случвало, да им оставим тук-там някой отровен канал или някоя хранилка и все още да управляваме. Ние избрахме трудния път, защото трябва веднъж завинаги да спрем с тази политика на мръсотия, кражби, която ни докара дотам, че след 33 години сме 7 милиона, вместо 9. Крайно време е мафията да започне да напуска страната ни, а не децата ни. И това можем да направим само ако кажем: Не, няма да работим с мафията, няма да работим с ГЕРБ и Борисов!", отсече Асен Василев. И допълни, че искат държава, в която парите отиват при хората, а не в 8 фирми, които изсмукват живителните сили на обществото.

Той предупреди, че това е дълга битка, макар че "Промяната" вече е доказала, че когато не се краде, има пари и за пенсии, и за детски градини, и за по-високи надбавки за майките, за повече кредити за младите хора и за по-високи заплати на учителите, лекарите и полицаите. "Започнахме да инвестираме в хората и техните деца, вместо да пълним кюлчета в шкафчета. Това, което трябва да направим на 2 октомври, е да си довършим работа", обобщи Василев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


327
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
204
2
 
25
 
! Отговори
Важно е преди 1 година
КОЙ ЩЕ НАПРАВИ РАБОТЕЩА КОАЛИЦИЯ! МОЛЯ СЕ ДА НЕ Е КИРО!!!ЧЕ ЩЕ СЕ ГРЪМНА ОТ УЖАССС! ФЕНТЪЗИ ПОЛИТИЦИ НЕ ИСКАМ!
203
4
 
35
 
! Отговори
Майна преди 1 година
ДНЕС РУМЕН РАДЕВ ОБЯВИ, ЧЕ ДНЕШНАТА ВИСОКА ЦЕНА НА ГАЗА Е РЕЗУЛТАТ ОТ ДВАТА ТАНКЕРА НА КИРО, КОИТО СА БИЛИ НА ОКОЛО 450ЛВ , ТОЕСТ ДОСТА ПО- ВИСОКО ОТ ПРИКАЗКИТЕ 1001 НОЩ НА КИРЧО .
202
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киро много удобно не споменава ни за колите, ни за батериите, ни за трите моста, ни за тунела, но пък непрекъснато ръси бисери за шкафчета, чекмеджета и кюлчета. Народът не е чак толкова елементарен.
201
2
 
30
 
! Отговори
Бай Пешо преди 1 година
То пък сякаш стеб искат да работят ГЕРБ. С тебе искат само мафиотите и крадците на България.
200
2
 
14
 
! Отговори
До 211 преди 1 година
Калина има поглед на хищна тарантула, ще те хапне на един залък, преди още да си започнал работа!
199
9
 
2
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
И преди сме го чували от едни други, а още в ноща на изборите пристанаха на Боко.
198
3
 
35
 
! Отговори
Гешев - СПИШ ! преди 1 година
Да припомним, че Кирил Петков даде 35 млн лв от НАШИТЕ пари на два пъти фалирала, офшорно регистрирана компания за електро коли, собственист на двама албанци. Досега има една гола поляна от тях като резултат и един голям-голям среден пръст за нас ....
197
3
 
26
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
На кого сте притрябвали та да работят с вас?! Щом на първа линия изкарахте комунистическо милиционерско псе Пашков значи никаква промяна не може да произлезе от вас. И защо така безсрамно и безскрупулно употребихте и изхвърлихте Лена, а уж говорите за някакъв морал.
196
7
 
34
 
! Отговори
Генерална промяна преди 1 година
Борисов е номер 1
195
3
 
27
 
! Отговори
времето го показа преди 1 година
От тези по-нагли и по-чекименто са рубладжийските марионетки от Възраждане и Бойкикев.
194
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
205 Не ме познаваш, но наглеците от ПП ги знаем всички. Вратата е там.
193
2
 
20
 
! Отговори
? ? ? преди 1 година
Какво правят тези видни активисти на София прайд в Пловдив ?
192
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
моля, журналистите, поискайте от про100 кере да покаже харвардската си диплома, щото да не излезе, че няма такава. На всякакви други искахте да видите я диплома, я докторантска работа, а на Лъжлив Кире -не ! ЗАЩО??????????????
191
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПП спряха магистрала "Хемус", защото таткото на Киро лъжеца така иска. Бил биолог и бил казал, че тя нарушавала екоравновесието в определени райони. Да се смее ли човек, или да плаче. Няма такава простотия ПП.
190
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А Кокорчо е заел поза ойееееееееее ! :D :D :D
189
5
 
5
 
! Отговори
до 204 преди 1 година
Точно така. Хахахахахаха много жалки бих казал и аз като теб.
188
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
200 Борисов иронизира ПП, за пореден път. Ха,ха,ха. Жалка картинка са ПП.
187
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Калинка забeлила кълkи и мисли, че като е отслабнала д 38 килограма е слаба. Пхахахаххахаха вижте и краката като диреци! А Кокорчо и Дамаджаната бая шембе отпралиии.
186
1
 
23
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Мажоретките от ПП, няма да работят с ГЕРБ! Че те не ви искат, бе измамници!
185
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе, къде е тати? Къде изчезна Петков старши, да излезе отпред и със инфарктен поглед да агитира разпалено за сина си. Видяхме Линда секънд хенд, на площада развяла коси. Тъкмо, се бяхме приготвили да чуем и майка му, баба му, котката, или който и да е от дома му.