Борисов: Страх ме е от ядрен инцидент при АЕЦ "Запорожие", да се вдигне шум!

Според него, държавите в ЕС се отнасят към това наивно
23 сеп 2022 22:55, Петя Славова
229
Борисов: Страх ме е от ядрен инцидент при АЕЦ "Запорожие", да се вдигне шум!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Не ме е страх от Кирил и Асен, а от ядрен инцидент на територията на АЕЦ "Запорожие", където всеки ден се стреля. Който може да избяга в Канада, ще избяга. Но ние ще останем тук". Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща със симпатизанти и членове на партията в Шумен.

"Ако ме питате дали ме е страх от Кирил и Асен, не ме е страх. Ще ви кажа от кое ме е страх. Истински ме е страх как наивно, и моите колеги от Европа, а особено от съседните ни държави, се отнасят към ядрената централа в Запорожие", каза лидерът на ГЕРБ.

Още по темата

Според Борисов трябва да се вдигне шум около този АЕЦ в Европа, Вашингтон и МААЕ.

"Ние говорим за ядрен шантаж на Путин. Преди този шантаж е шантажът с тази централа с шест реактора тип "Чернобил", каза лидерът на ГЕРБ и припомни, че още не можем да се отървем от всички последици от чернобилската катастрофа.

Той призова АЕЦ "Запорожие" да бъде поставена под особена охрана, за да не се допусне инцидент. Последиците от него биха били фатални за цяла Източна България и ще унищожат нейното земеделие и туризъм, ще отровят природата и водата.

"Всичко приключва. Който може да избяга в Канада, ще избяга в Канада. Останалите ще стоим тук и ще бъдем първи по онкозаболявания“, предупреди Борисов, цитиран от БГНЕС.

Той заяви, че не само той, но и много международни фактори, като генералният директор на МААЕ Рафаел Гроси са разтревожен от случващото се в АЕЦ "Запорожие", където непрекъснато има обстрел.


"За нас е без значение кой ще бъде виновен след това. Трябва да има мощно решение на демократични свят спрямо Путин и спрямо АЕЦ "Запорожие". Ние сме в тотален риск", призова Борисов.

Той призова президента Радев и премиера Донев да положат всички усилия в момента за нашата тревога.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


229
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
3
 
19
 
! Отговори
Xaxa преди 1 година
Щом БайТиква го е "страх" значи няма нищо страшно. Спомнете си как го беше "страх", когато неговите глашатаи плашеха с чували за трупове. Явно пак е бил на инструктаж на Козяк за да плаши хората. А и се говори, че след изборите дружно ще се прегърнат с другите поdлоги - киро и асенчо, така че няма страшно -).
123
2
 
6
 
! Отговори
пришълеца преди 1 година
Палаша се разигра:))))
122
1
 
4
 
! Отговори
АЕЦ преди 1 година
Запорожие има 6 реактора тип ВВЕР ................всеки от тях с мощност по 1000 MW............с обща мощност 6000 MW.
121
2
 
12
 
! Отговори
error преди 1 година
Бойко Борисов пак греши..................реакторите в АЕЦ Запорожие не са от типа на тези в Чернобил-РБМК, а са ВВЕР.............като тези в Козлодуй...............това са най-добрите руски реактори, сега и Турция строи АЕЦ с тези реактори................тип ВВЕР!!!
120
3
 
17
 
! Отговори
Възраждане преди 1 година
И на фотото е уплашен, но не от АЕЦ-а........
119
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Баце да се моли руснсците да го опазят тогава, че ония укропитеци вече да са го гръмнали.
118
2
 
15
 
! Отговори
силно загрижЕна преди 1 година
Защо бе Буци, бункера в Банкя не е ли достатъчно надежден?!
117
3
 
16
 
! Отговори
Фурнаджиеев преди 1 година
Фурнаджийска лопата си Бойче, с льотчика-страшина в генералска униформа сте от един отбор, поне това се разбра, от отбора на продажните-мекерета назначени с благословията на козяка
116
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйна да престане да обстрелва АЕЦ Запорожие и няма да те е страх!В Мюнхен преди по-малко от година Зеленски пожела да прави *** ядрена бомба. Тогава не те ли достраша? Щото аз се изплаших!!!
115
5
 
7
 
! Отговори
БАЙ СТАВРИ преди 1 година
ТОЯ *** КАКВО СЕ ПРАВИ НА ИНТЕРЕСЕН, ДА ПОЕМА КЪМ СОФИЙСКИЯ.
114
4
 
4
 
! Отговори
Мдаа преди 1 година
Бай ви *** , ни в профил ни в анфас!
113
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички русофили и руски фашисти заслужават първо да бъдат *н a e бани* и после обесeни, като първи естествено бъде диктатора в Кремъл...
112
6
 
10
 
! Отговори
Мисирко Кърджалийски преди 1 година
Чемеджиев Бойко пак иска да краде.Не се наяде,не се накраде.Благодарение на него сме НА ПЪРВО МЯСТО ПО СМЪРТНОСТ И БЕДНОСТ В ЕС.Аз ще гласувам за Възраждане,единствената БЪЛГАРСКА партия.Останалите са или ***,или турски,или купени и препродадени.Мисленето е труден процес,но,мислете за децата си все пак!Да живее България!!!
111
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Борисов трябва да води българската армия на фронта, зад него Станишев, Доган, Пеевски. Отпред сме бетон.
110
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 136 Безкористно?!? САЩ не правят нищо безкористно. И не само те. Това е правило в политиката. След ВСВ златото на Германия е в ЮСА. И не го връщат, макар че Меркел го искаше. Безкористно го пазят. Безкористно превърнаха Европа в 51 щат, защото днешните евролидери са слаби и зависими.
109
1
 
3
 
! Отговори
до ББ преди 1 година
От Европа САЩ мразят Британия и Германия щото и с двете са водели яки войни и са дали много жертви. Приятелчета са с Франция и Италия. Няма как с някой да си водил такъв тип война и после да се харесвате. Питай французите и англичаните колко се обичат. Или сърбите и хърватите примерно.
108
3
 
2
 
! Отговори
ББ преди 1 година
До АнонименСАЩ много мразят Германия...тотална глупост...САЩ възстановиха икономически Германия след ВСВ,САЩ имат военни бази защитаващи Народа на Германия,данъкоплатците на САЩ го правят безкорстно...останалото са руски манипулаций!
107
4
 
1
 
! Отговори
ББ преди 1 година
ЕС е време е да се разпусне...данъкоплатците в Германия,Франция,Холандия...и още много не са длъжни да финансират през животите си схемите на путин,мафиотите му и скъпо платенте му агенти на служби...пУтин успя и провали проекта ЕС...за съжаление,юнкер,меркел...плеяда са убийците обслужили путин,хората живеят в...нищото...осигурено им от лъжата ЕС..."машината"Германия ни разочарова!!!
106
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вижте сега и ме слушайте много внимателно не дразнете германеца защото и на него му е писнало на к*pa да бачка да създава най-добрите и качествени марки в света и после някой друг да обира славата а него да го неглижират. Проблема на Русия знаете ли къде е, че вече САЩ никога няма да бъде съюзник на Русия и да им помага военно, да САЩ много мразят Германия, но повече се усетиха какво направиха ВСВ.
105
2
 
1
 
! Отговори
ББ преди 1 година
Брекзит...ами това е отказ Британските Народи да плащат зависимостите на германците от путин...отказ да плащат атентата срещу Конгреса на САЩ,отказ да финансират убийствата на жени и деца в Украйна...Германия и ЕС...направиха избора си...стоят разкрачени...това не е позиция...това ...ще го кажа направо...това е позор!!!