ПП и ДБ няма как да подкрепят ГЕРБ, ще е политическо самоубийство

Повечето партии не са склонни да се коалират с ГЕРБ, каза Емил Соколов
5 окт 2022 12:42, Анисия Иванова
349
ПП и ДБ няма как да подкрепят ГЕРБ, ще е политическо самоубийство
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Хоризонтът за това да се състави ново правителство е много тесен. Партньорите, на които г-н Борисов разчита – ПП и ДБ, няма как да го подкрепят. Това означава те да извършат политическо самоубийство."

Този прочит на вчерашните изявления на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов направи в интервю за БНР политическият анализатор Емил Соколов, който бе част от предизборните листи на ПП.

Всичко, около което тези две политически формации градяха имиджа си в последните две години, беше разбиването на модела ГЕРБ, посочи той и допълни, че сега ПП и ДБ обмислят как да излязат от ситуацията, без да влязат в капана, че "едва ли не те предизвикват нови избори".

"Тоест размишляват над това как да му откажат, без у хората да остане впечатление, че те са причината отново да отидем на избори.", каза той.

Още по темата

Според Соколов по-логично е ГЕРБ да търсят подкрепа от ДПС, "Възраждане" и новия политически играч – "Български възход". Той обаче уточни, че Борисов е наясно, че коалиция с ДПС, "камо ли пък с "Възраждане" е абсолютно невъзможна за продаване дори пред неговия електорат, колкото е лоялен да е той".

"Г-н Борисов на думи винаги е готов да приеме всичко", подчерта Емил Соколов.

"Заради това повече партии не са склонни да се коалират с ГЕРБ. Защото сме виждали през годините как и Обединени патриоти, и Реформаторският блок буквално бяха изсмукани, изядени от ГЕРБ, разпарчетосани след коалиция с тях, защото обраха всички негативи на това, че г-н Борисов казва едно, а прави друго."

Ако ПП получи втория мандат, най-вероятно ще влезе в преговори за съставяне на правителство, но това е обречено, изтъкна Емил Соколов.

"Математиката стига докъм 111 депутата, почти аналогична ситуация с тази, която беше в 47-ото НС след изтеглянето на ИТН. Но не виждам защо ГЕРБ, ДПС, "Български възход" да не могат да сформират правителство на малцинството. При предварителни разговори с ПП и ДБ могат да се договорят евро-атлантически стъпки като изпращане на военна помощ на Украйна и т.н. Според мен трудно ще се случи, г-н Борисов не е фен на плаващите мнозинства."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


349
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
2
 
2
 
! Отговори
До 144 преди 1 година
Ще си останеш с 50 то лева:))
133
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Искам си обещания бензин с лев надолу от трети.Къде ми е евтиния бензин
132
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Номера му не мина. Сега мислят друг театър. Той добрия крадец и лъжец подава ръка но лошите не искат и заробват България
131
12
 
11
 
! Отговори
Хаха преди 1 година
Новата коалиция ГЕРБ-ДПС-Възраждане-БВ е на ред, другите ще почиват защото били аматьори и некадърници, нали така беше бе Боко ?Какво стана с обещанията за евдин безин и дизел с 1 лев надолу ?Какво стана с инфлацията защо още е висока а ?Галактическия *** от Банкя няма отговори нещо
130
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ББ прави безумно предложение, изхождайки от презумцията, че останалите са прости като неговите избиратели.
129
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя страхливец защо не застане поне веднъж в живота си рамо до рамо с опонент и да спори. Защо все праща слугите си в неговите телевизии? Много го е шубе от въпросите. Другите лидери как ги изпотяват мисирките. Тоя пъзльо винаги скрит под юргана.
128
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айде спрете се вече,нещастници и още сто пъти да се отиде на избори резултата няма да е по-различен,само дето се харчат излишни милиони,заради болни амбиции на политиците!!Толкова ли е трудно да водят преговори,в името на обикновените хора,а не само да мислят за себе си!!!!
127
4
 
6
 
! Отговори
Въпросче преди 1 година
А Въzzраждане и ДПС могат ли да подкрепят ГЕРП или не могат?
126
7
 
13
 
! Отговори
РОДОЛЮБЦИ БЕ! преди 1 година
ПП И ДБ МОГАТ ДА ПОДКРЕПЯТ НИНОВА, РАДЕВ НО В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ ГЕРБ? ИСТИНСКИ НАТОВЦИ И ЕВРОАТЛАНТИЦИ! ДАЖЕ И ПУТИН ЩЕ ПОДКРЕПЯТ, ЕСТЕСТВЕНО СРЕЩУ ЗАПЛАЩАНЕ. ЩОМ ЧУЯТ ЗА ПАРИ И ХААЛКИТЕ ИМ СЕ РАЗТВАРЯТ!
125
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Той вече не си спомня какво ги е наговорил вчера.Утре чакайте следващата серия на безсмислените му недовършени изречения
124
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НА СНИМКАТА ЕДИН СТАР СТРАХЛИВЕЦ И НЕКАДЪРНИК
123
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С тоя лъжец и крадец кой нормален ще иска да управлява. Колко е цената на бензина днес? А това е една от най-малките хиляди негови лъжи
122
14
 
7
 
! Отговори
Дядо Боби преди 1 година
Само Бойко може да помогне на България да слезе под дъното!!!!
121
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"да се договорят евро-атлантически стъпки като изпращане на военна помощ на Украйна и т.н." -- искат да се самоубият на старта.
120
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Ф.С.В...... Как да те разчетем .?..... Федерална Служба за Безопасност....на Русия /Путин........Кирчово ме.кере...
119
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Срам и позор ,че се поставят партийни иделогии над интересите на гражданите които са ги избрали да разпределят нашите пари ! Тези хора разделят народа вместо да го обединяват . Очевадно е че модела с партии е вреден и пречи да се свърши работа. СЪС ЗАКОН ЗАБРАНА НА ПАРТИИТЕ И ЕКСПЕРТЕН НЕПАРТИЕН КАБИНЕТ!
118
7
 
15
 
! Отговори
ПП ДБ БСП - 3 В 1 преди 1 година
ЗАЩО БОЙКО ИМ РАЗВАЛИ РАХАТЛЪКА? БАДЖАНАЦИ, ПАРАПЕТИ, САМОЛЕТИ, ОХРАНА, ПИЦИ - ВСИЧКО СИ ИМАХА. ИМАХА И МИЛИАРДИ В РЕЗЕРВ, ТЕГЛИХА И МИЛИАРДИ ЗАЕМИ, А ДЕСЕТТЕ МИЛИАРДА КРАДЕНИ ОТ ГЕРБ ГОДИШНО СИ ГИ ВЗЕХА КАТО ПРЕМИАЛНИ?
117
2
 
11
 
! Отговори
МАЗНИ ПЕПЕТА.. .. преди 1 година
За парички си обръщат д. упетата във всички посоки - няма ЛЯВО - няма ДЯСНО... Няма НАТО - няма ПУТИН..........
116
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ф.С.В. Я, по кротко от името на народа. Колко провали и обедняване да очакваме още от любимата ти партия?
115
3
 
4
 
! Отговори
Чоко преди 1 година
Прокопиев не им разрешава.