ПП и ДБ няма как да подкрепят ГЕРБ, ще е политическо самоубийство

Повечето партии не са склонни да се коалират с ГЕРБ, каза Емил Соколов
5 окт 2022 12:42, Анисия Иванова
349
ПП и ДБ няма как да подкрепят ГЕРБ, ще е политическо самоубийство
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Хоризонтът за това да се състави ново правителство е много тесен. Партньорите, на които г-н Борисов разчита – ПП и ДБ, няма как да го подкрепят. Това означава те да извършат политическо самоубийство."

Този прочит на вчерашните изявления на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов направи в интервю за БНР политическият анализатор Емил Соколов, който бе част от предизборните листи на ПП.

Всичко, около което тези две политически формации градяха имиджа си в последните две години, беше разбиването на модела ГЕРБ, посочи той и допълни, че сега ПП и ДБ обмислят как да излязат от ситуацията, без да влязат в капана, че "едва ли не те предизвикват нови избори".

"Тоест размишляват над това как да му откажат, без у хората да остане впечатление, че те са причината отново да отидем на избори.", каза той.

Още по темата

Според Соколов по-логично е ГЕРБ да търсят подкрепа от ДПС, "Възраждане" и новия политически играч – "Български възход". Той обаче уточни, че Борисов е наясно, че коалиция с ДПС, "камо ли пък с "Възраждане" е абсолютно невъзможна за продаване дори пред неговия електорат, колкото е лоялен да е той".

"Г-н Борисов на думи винаги е готов да приеме всичко", подчерта Емил Соколов.

"Заради това повече партии не са склонни да се коалират с ГЕРБ. Защото сме виждали през годините как и Обединени патриоти, и Реформаторският блок буквално бяха изсмукани, изядени от ГЕРБ, разпарчетосани след коалиция с тях, защото обраха всички негативи на това, че г-н Борисов казва едно, а прави друго."

Ако ПП получи втория мандат, най-вероятно ще влезе в преговори за съставяне на правителство, но това е обречено, изтъкна Емил Соколов.

"Математиката стига докъм 111 депутата, почти аналогична ситуация с тази, която беше в 47-ото НС след изтеглянето на ИТН. Но не виждам защо ГЕРБ, ДПС, "Български възход" да не могат да сформират правителство на малцинството. При предварителни разговори с ПП и ДБ могат да се договорят евро-атлантически стъпки като изпращане на военна помощ на Украйна и т.н. Според мен трудно ще се случи, г-н Борисов не е фен на плаващите мнозинства."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


349
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
9
 
5
 
! Отговори
ПП =БСП =ДБ =КОМУНА преди 1 година
ВЪРНЕТЕ МИ ПАРИТЕ...... САМО ЗА 6 МЕСЕЦА УПРАВЛЕНИЕ ОГРАБИХА СПЕСТЯВАНИЯТА НА БАБА, ДЯДО, ТАТЕ И МАМА............ НИКАКВА КОАЛИЦИЯ С ИЗМАМНИЦИ....!!
113
6
 
11
 
! Отговори
ПАЛИМ МОКРА СЛАМА! преди 1 година
КАК ТАКА ГЕРБ ГИ ИЗХВЪРЛИХА ПП И ДБ ОТ ВЛАСТТА БЕ? ЗНАЕТЕ ЛИ КОЛКО ЯЙЦА СА ХВЪРЛЯЛИ ДОКАТО СЕ ДОБЕРАТ ДО ТАЯ ВЛАСТ? ТОВА СА ХОРА СЪС ЗАСЛУГИ, НЕ САМО ПРЕД ЧЕРЕПА, МАДЖО, И ПРОКОПИЕВ, СЪЩО ТАКА ПРЕД СОРОС, ХЕРО И МИТРОФАНОВА!
112
13
 
10
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 1 година
ЩО ЗА НАРОД Е ТОВА?? ДА ТЪРПИ ЕДНА АРОГАНТНА ГАДНА МУТРА ДА ГО МАЧКА НАД 13 Г ?? ЩО ЗА ОВЦЕ Е ТОВА-ДА ИМ БИЯТ ДЕЦАТА ПО ПЛОЩАДИТЕ И ДА ГИ ХВЪРЛЯТ КАТО ЧУВАЛИ С КАРТОФИ ЕДИН ВЪРХУ ДРУГ??? КАКВА Е ТАЗИ ПЪРВОБИТНА НАЦИЯ?? ТОВА ЛИ Е БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД?? НИЗШИ СЪЩЕСТВА СТЕ ВИЕ!!
111
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой е този Емил Соколов ?
110
4
 
5
 
! Отговори
Демократ преди 1 година
Правителство има - каде е проблемаГьльб си води кабинета , дори цените на някой стоки леко паднаха
109
11
 
6
 
! Отговори
Мирослав преди 1 година
ПП и ДБ,ще са виновни,ако няма правителство и продължат да управляват руските агенти в България и да се опитват да я изолират от цивилизования свят,пресен пример видяхме онзи ден и позицията на президентството вчера.Така че,за хаоса в държавата и вероятно още по-високия резултат на русофилските партии на едни следващи избори,ще са виновни ПП и ДБ
108
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никакъв герП.
107
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
При нови избори ПП с Кирчо и кумците ще изтече в канала като учиндолеца.
106
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нито ПП,нито ДБ мислят за хората.Всички виждаме в какво тежко състояние е държавата и вместо полотиците да се обединят в името на хората,гадовете донли мослят само за власт.При евентуални следващи избори тези две патрии ще последват ИТН!!!!
105
5
 
10
 
! Отговори
НАТОВСКИ ПЕНСИОНЕР преди 1 година
ПП И ДБ И С ГЕРБ И БЕЗ ТЯХ ВЕЧЕ СЕ САМОУБИХА! СЛЕД 4 МЕСЕЦА АКО ПАК МИНЕМ ПРЕЗ ИЗБОРИ НИКОЙ НЯМА ДА ГИ ПОМНИ. ЩЕ СЕ ХВАНАТ ЗА РЪЧИЧКИ С НИНОВА И ЖАЛНО ЩЕ ГЛЕДАТ ПАРЛАМЕНТА ОТВЪН!
104
2
 
1
 
! Отговори
Бигот преди 1 година
Куклите на конци вдигат бунт срещу задокеанския кукловод "ама нееее, това е самоубийство за нас" все едно ще се трогне и ще им позволи да решават сами
103
1
 
6
 
! Отговори
Алллоооо преди 1 година
... не възможно УМРЯЛ да се САМОУБИЕ като тоя с големия нос...
102
4
 
11
 
! Отговори
Ха ха преди 1 година
Те се самосвалиха от алчност кой ги е сьборил не пишете глупости
101
1
 
9
 
! Отговори
Мирослав преди 1 година
Тиквата си надмогна егото,няма да участва в управлението,той направи компромис,хайде сега и другите да направят компромис и да има дясно правителство.И само да кажа,че не им плащаме заплати да се харесват,а да работят.Щом има припокриване на политики и приоритети се преговаря и се прави правителство.Ген. Атанасов да не ми обяснява кого не харесва,защото него собствената му партия йе го харесва и цялата младежка организация се махна заради него,а народа хич не го харесва.
100
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дали печелиш или губиш в политиката зависи от това как работиш за хората и дали можеш да вземаш правилните решения. Бойко Борисов няколко пъти пое риск и отговорност по важни теми и както се видя - не загуби от това. Трябва да се мисли далновидно и държавнически и тогава решенията ще са правилни. ПП няма да се издигнат в очите на хората с това изсулване, нито пък ДБ.
99
11
 
8
 
! Отговори
Мнение преди 1 година
Бойко Борисов и ГЕРБ са виновни за сегашната политическа криза в България! И моля Бойко Борисов и ГЕРБ да не прехвърлят собствената си вина на Продължаваме Промяната! Защо Бойко Борисов и ГЕРБ събориха последното легитимно правителство на България?
98
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киро и Асен ли са само кадърните в ПП ? Всяка партия да предложи специалисти по министерства и ето кабинет ! Само че никой не иска да дели, а да вземе голямото парче за себе си(включвам и ГЕРБ).Срам и позор ,че се поставят иделогиите над интересите на гражданите които са ги избрали !Ето затова май политическите иделогии трябва да се забранят и да се работи по чиноовнически без пристрастия към леви или десни ,евроатлантисти или путинисти. ЗАБРАНА НА ПАРТИИТЕ И ЕКСПЕРТЕН КАБИНЕТ!
97
3
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
А защо ГЕРБ, които свалиха съвсем нормалното правителство на ПП и ДБ, сега чакат подкрепа от тях? Вчера, ПП го казаха- избори до дупка докато не ни хареса резултата. Къде им е народа в тази тънка сметка? Въздухари, свали ви простотията и нахалство, не Герб.
96
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На следващите избори: 5 процентна бариера за Партии и 10 процентна за Коалиции. И право на глас за Български граждани живяли 185 дни в годината в период предхождащ изборите. Също и машинен вот. Тогава ще има правителство.
95
1
 
6
 
! Отговори
Слави благодаря преди 1 година
В трудни моменти като сегашният е важно да си припомним героите спасили бьлгария от - гладьт