ПП и ДБ няма как да подкрепят ГЕРБ, ще е политическо самоубийство

Повечето партии не са склонни да се коалират с ГЕРБ, каза Емил Соколов
5 окт 2022 12:42, Анисия Иванова
349
ПП и ДБ няма как да подкрепят ГЕРБ, ще е политическо самоубийство
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Хоризонтът за това да се състави ново правителство е много тесен. Партньорите, на които г-н Борисов разчита – ПП и ДБ, няма как да го подкрепят. Това означава те да извършат политическо самоубийство."

Този прочит на вчерашните изявления на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов направи в интервю за БНР политическият анализатор Емил Соколов, който бе част от предизборните листи на ПП.

Всичко, около което тези две политически формации градяха имиджа си в последните две години, беше разбиването на модела ГЕРБ, посочи той и допълни, че сега ПП и ДБ обмислят как да излязат от ситуацията, без да влязат в капана, че "едва ли не те предизвикват нови избори".

"Тоест размишляват над това как да му откажат, без у хората да остане впечатление, че те са причината отново да отидем на избори.", каза той.

Още по темата

Според Соколов по-логично е ГЕРБ да търсят подкрепа от ДПС, "Възраждане" и новия политически играч – "Български възход". Той обаче уточни, че Борисов е наясно, че коалиция с ДПС, "камо ли пък с "Възраждане" е абсолютно невъзможна за продаване дори пред неговия електорат, колкото е лоялен да е той".

"Г-н Борисов на думи винаги е готов да приеме всичко", подчерта Емил Соколов.

"Заради това повече партии не са склонни да се коалират с ГЕРБ. Защото сме виждали през годините как и Обединени патриоти, и Реформаторският блок буквално бяха изсмукани, изядени от ГЕРБ, разпарчетосани след коалиция с тях, защото обраха всички негативи на това, че г-н Борисов казва едно, а прави друго."

Ако ПП получи втория мандат, най-вероятно ще влезе в преговори за съставяне на правителство, но това е обречено, изтъкна Емил Соколов.

"Математиката стига докъм 111 депутата, почти аналогична ситуация с тази, която беше в 47-ото НС след изтеглянето на ИТН. Но не виждам защо ГЕРБ, ДПС, "Български възход" да не могат да сформират правителство на малцинството. При предварителни разговори с ПП и ДБ могат да се договорят евро-атлантически стъпки като изпращане на военна помощ на Украйна и т.н. Според мен трудно ще се случи, г-н Борисов не е фен на плаващите мнозинства."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


349
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Почнаха зарзаватчиите да продават на бозаджиите и обратно. Черния ПР има винаги два края, като черната магия. Задкулисието тласка ГЕРБ към коалиция от която печели само новият им проект на Янев, а ГЕРБ да обира негативите.Янев сега тъкмо се зацепи и ще е усмихнат и много разбран. Бойко се държи най-професионално. А ПП и ДБ губят при всички случаи с черния си ПР.
93
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПП се самоубиха в момента, в който не дадоха никакво обяснение за какво изтеглиха 9 млрд заем. ДБ - в момента, в който се коалираха с БСП. Закъде повече ще се самоубиват?
92
3
 
2
 
! Отговори
Селянин преди 1 година
До Лаврентий Берия - така е, така е, ние ще се жертваме за назадничави неща като семейство и деца, а вие за гей паради и забрана на месото. Важното е да не сме хора без идеали, и да сме говоти да се жертваме за кой в каквото вярва
91
4
 
4
 
! Отговори
аман преди 1 година
от знаещи и фиософстващи социолози , политолози и други- ози.. на нормалния българин му писна , той иска правителство , споразумейте се някяк си защото иначе всичките ще отидете в небитието , сега има такава възможност..ами действайте
90
5
 
10
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 1 година
До Ха ха ха - канадските комсомолци здраво се гушкаха с Кака си Корнелия! Естествено, че клонят у лево. Така и с Украйна - уж подкрепа, ама - не съвсем. А Ицето дето непрекъснато иска някакъв КСНС при Радев за щяло и нещяло, започва да изглежда като невменяем под запрещение, който ако не му позволят, сам не може да се изсекне. Сега какво ще "пита" - дали може да преговаря ли?
89
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Герб са първа политическа сила. Другите са длъжни фа се съобразяват. Ако не им харесва... хвърляйте мандата и отново на избори . Докато едната страна ,не клекне.
88
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато егото и омразата са над националните интереси... няма, как да има просперитет и развитие на държавата... ПП и ДБ са партии еднодневки...
87
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След тези политически боричкания за замазване на положението, можете да бъдете сигурни, че правителство ще има и то ще е съставено от ПП, ДБ и ГЕРБ. Ще бъде наречено правителство за спясяване на България, или подобна безумица. А на въпроса от къде съм сигурен за това, ще ви кажа, че на САЩ им е много важно в този момент да има евроатлантическо правителство в БГ, за да си прокарват интересите срещу Русия. Стойте и гледайтв :)))
86
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
докато боче не го налапа с топките в бг мир няма да има
85
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
79 а ако дойдат ваще ще станеме и от азия
84
10
 
5
 
! Отговори
Слави благодаря преди 1 година
Вие хулите слави но забравихте , че той ви спаси от промяната на цените
83
3
 
8
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 1 година
До Пижо - виж сега, аз не знам какво трябва да се случи, за да разбереш, че няма как да метнеш в "кофата" гласовете на 25% от българите. А в конкретния случай ви го каза ясно - правителство около приоритети. Всеки да си постави условията, кандидатите, мераците и ограниченията. Суверена иска правителство, защото зимата идва и ще бъде много тежка. Служебното не върши работа. А такива като теб които пеят анти-тоя и анти-оня, вероятно искат на власт някой като Копейкин!
82
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Последствията ще ги отнесат ПП, ще отекът безвъзвратно в канала като ИТН, само гледайте.
81
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако не бяха бутали правителството, сега нямаше да има политическа криза. Да си поемат отговорността от успешния вот на недоверие. Заедно с ДПС и Възраждане.
80
2
 
11
 
! Отговори
Ха ха ха преди 1 година
"Размишлявали над това, как да му откажат"! По-точно, как да излъжат гласоподавателите, че не били те виновни за нови избори! И всички ще им повервахме. Борисов си ги работи като по учебник! Първо отпадна Чалгата! На следващите избори ПП-тата ще са на половин резултат! И всъщност, най-силният ход на Борисов е, да покаже на Мустафата и други сценаристи около нея, на какви руски матрьошки са заложили ! Отдалече се вижда , че Ристю, Танас, Кирчо и Кокорчо играят за Радев, за Янев и за Копейкин!
79
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"могат да се договорят евро-атлантически стъпки като изпращане на военна помощ на Украйна и т.н." ------- тоест няма да се състави правителство , за да решава проблемите на хората в България , а ще се занимават само с интересите на САЩ и Брюксел
78
1
 
7
 
! Отговори
Защо преди 1 година
Защо да не управляват герб заедно с дпс и янев спокойно могат да направят кабинет нали слави бе сменен с янев в новият парламент
77
2
 
7
 
! Отговори
тъй де преди 1 година
Абеееее......"победителят" май увисна като мъдуркки от сцепени боксерки!
76
9
 
8
 
! Отговори
Пижо преди 1 година
Аз не знам какво трябва да се случи, за да разбере тази мутра и всички негови гласоподаватели, близали от капачето на копанката, че ГЕРБ повече нтяма да управлява. Никога.
75
4
 
10
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 1 година
До Селянин - така е селски ми приятелю! По същия начин, когато Масква и Митрофановна наредят, вие русофилите се мятате на амбразурата като Матросовци. Предавате българския национален интерес без да ви мигне окото! Какво е тук някаква Родина, когато *** иска от вас саможертва? Това е по важно от някакъв си род, принадлежност и народ!

403 Forbidden

Forbidden

You don't have permission to access this resource.Server unable to read htaccess file, denying access to be safe