Нинова: Случилото се днес е тежък удар по парламентарната демокрация

Народът няма да ни прости, заяви лидерът на БСП
19 окт 2022 18:46, Нели Христова
35
Нинова: Случилото се днес е тежък удар по парламентарната демокрация
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

"Случилото се днес е тежък удар по парламентарната демокрация. Бидон с масло изляхме в огъня на онези, които искат парламентарната демокрация да спре да функционира", това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по повод откриването на Народното събрание днес и неуспешния опит да бъде избран председател.

"ГЕРБ постоянно предлагаха на ПП евроатлантическо правителство. Когато получиха отказ, започнаха да изливат негативизъм върху тях. ДПС в началото подкрепиха кандидата на ГЕРБ на първото гласуване, а на второто издигнаха свой кандидат. Това са промени в рамките на часове", коментира тя.

"Днес напълнихме деловодството с проекти. Безплатни учебници и лекарства за деца, помощ за учениците до четвърти клас. Ние се подготвихме за реална работа и изведнъж това, което се случи в залата е огромен удар по многопартийната система", каза още Нинова пред бТВ.

Нинова заяви, че е много важно да се избере председател, защото иначе се "излиза извън духа на конституцията".

"Президентът управлява еднолично близо година. Да не говорим за качеството на това управление", каза тя.

"Партиите трябва да изберем председател, да има парламент, защото народът няма да ни прости. Отговорността на партиите е да намерим изход от тази ситуация", завърши лидерът на БСП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
3
 
4
 
! Отговори
Нинова преди 1 година
Не взимай отношение. До каквото сте се докоснали, съсипано е. Същото важи и за отрочетата ви от ПП и костовистите от ДБ. Възраждане също е комунистически проект, а Възхода на генерала какво е?! И какво показва калема, ГЕРБ десни център и ДПС либерали. Е, какъв парламент искате.
17
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нинова е за оставка
16
0
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
След днешния провал, мисля, че детайлите, които описва Нинова са безполезна работа. Съвсем безполезни са. Нали всичките предложени не можеха да изберат, какво говори. Парламентарната демокрация отдавна е ударена от доста политици. Нинова открива Америка. За тия 33 години няма да стигне месец, ако трябва да броим парламентарната демокрация колко пъти е била удряна.
15
0
 
4
 
! Отговори
Xaxa преди 1 година
"Нямало да и простим на тая, ако нямало парламент", хахаха. Вън всички 240 нелегитимни yтpeпkи! Тая гнила система "парламентарна република" или "президентска република" най-накрая трябва да отиде на сметището и всяко решение да се взима, чрез референдум като в Швейцария. Не ви понасяме, ненаяли се cвине. Не разбрахте ли, че повече няма да "гласуваме" за по-малкото зло - 60% не ви искат, а на следващите "избори" още повече.
14
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Kopнeлa cлyжи нa Poтшилgoви...
13
5
 
4
 
! Отговори
Радев преди 1 година
що бе нинова , нали всички срещу ГЕРБ ви беше добра идея ?
12
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И как президента управлявай еднолично ***? Какви правомощия има президента? Да не сме президентска република? Всички почнаха да си измиват ръцете с него, защото на народа му писна от вас, едни и същи мутри с десетилетия унищожават доверието в институциите.
11
7
 
9
 
! Отговори
Извода преди 1 година
Другарят Радев сложи другарката Корнелия на пързалката и я засили към небитието
10
2
 
10
 
! Отговори
Горянин преди 1 година
Какво може да се очаква от едни разделени племена ,които населяват една от красивите и плодородни части на европа.СРАМОТА.
9
0
 
14
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
На демокрацията още Луканов и сДС и таковаха ммта.
8
3
 
7
 
! Отговори
Сланините преди 1 година
на Нинова се тресат, ядрени експлоции не могат да ги спрат.
7
3
 
16
 
! Отговори
Цв преди 1 година
Случилото се днес е ВАШЕТО САМОУБИЙСТВО - НА ВСИЧКИ ВИ ВКОПЧЕНИ ВЪВ ВЛАСТТА! АЛЧНИ, ДОЛНОПРОБНИ ПСЕВДОПОЛИТИЦИ!
6
4
 
20
 
! Отговори
бай Ламби преди 1 година
Абе Импексова, къде и вие с ваште 9% сте се напънали да предлагате Вигенин за прецедател?Ами оставете първите две партии да издигнат кандидат и гласувайте за един от тях.Така няма да има тежки удари по парламентарната демокрация.Ама нали трябва да изпъкваме се с нещо.
5
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нинче скрий сеНещеме комунистиЕто за това няма да гласувам за ППГласуваш ПППолучаваш БСП
4
3
 
16
 
! Отговори
До 2 преди 1 година
Чухме, стига един и същ коментар навсякъде. Какво предлагаш....липса на бюджет, фалит, свободен пазар на ел енергия на потребители и прочее, за да си правят двама-трима избори за стотици милиони лева и да не могат и едно заседание да направят. Такива "народни" представители егоисти са излишни. Те се грижат само за себе си.
3
5
 
15
 
! Отговори
Подкрепям Вежди преди 1 година
Рашидов за ПОСТОЯНЕН председател на НС. Докато беше министър на културата трябва да сме обективни и да признаем, че по неговото културно ведомство направи доста за българската култура. Защити много културни обекти. Докара финансиране за много културни паметници и т. н. За разлика от последния - Атанас там какъв беше от ПП.
2
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имаше Редовно правителство, избрано на Редовни парламентарни избори. ГЕРБ ги свалиха на 6-ия месец, защото им затвори кранчетата и не можеха да крадат. Сега да си носят отговорността.
1
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато от ПП и ДБ говореха, през юни, че свалянето на председателят на Парламента Никола Минчев, а след това и на Правителството хвърлят България в политическа криза ГЕРБ, ДПС, ИТН се дуеха и наглееха.Хайде сега нека да се оправят,защото председател на Парламент си имаше както и Правителство.