Нинова: В 48-ото НС вече се говори за "коалиция на войната"

Тя включвала ГЕРБ, ДБ и ПП
25 окт 2022 09:55, Нели Христова
101
Нинова: В 48-ото НС вече се говори за "коалиция на войната"
Снимка: БГНЕС

Вежди Рашидов не е избран като представител на една партия. Рашидов го избрахме, за да не блокираме държавата. Това заяви пред bTV лидерът на левицата Корнелия Нинова. Тя отново бе категорична, че БСП няма да подкрепи правителство с мандат на ГЕРБ.

Относно внесените промени в Изборния кодекс, Нинова заяви: Хартиената бюлетина беше част от разговорите за министър-председател (за Кирил Петков – бел. ред.). Тя попита: Защо в кулоарите на парламента, в партийните централи може би се променя вота на хората?

По думите ѝ в 48-ото НС се говорило вече за „коалиция на войната” – ГЕРБ, ДБ и ПП и подкрепата за Украйна.

За нас това е риск България да бъде въвлечена във войната и ние няма да се включим, припомни Нинова позицията на БСП.

Още по темата
По думите на лидера на левицата, в парламента ще има плаващи мнозинства, което за нея означава политическа нестабилност.

Очаквам по бюджета и по Плана за възстановяване и устойчивост да има по-голямо мнозинство, коментира Корнелия Нинова.

Според нея в последните дни Бойко Борисов „прави странни неща, които нанасят удар върху парламентаризма”.

Имаше контактна група с Плевнелиев и Паси, сега предлага такава с президента, коментира лидерът на БСП. По думите ѝ има парламент, има избрани ПГ, за какво ни е медиатор? Тези медиатори нищо не могат да решат. Като че ли се правят опити този парламент да бъде неглижиран, заяви още Корнелия Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
2
 
4
 
! Отговори
Тенгри кан преди 1 година
Най-интересното е, че тази сутрин Нинова бе на телевизионният екран, а не Бойко;))) Нинова с БСП е 5-та, ако не се лъжа, парламентарна сила. Факт е, обаче, че Корнелия буквално играе ролята на министър-председател в сянка, докато спечелилият изборите Бойко цъка мачлета;))) Тя, обвини Борисов и Радев в пълзящ пуч срещу парламентарната република. Това може да е вярно, ако и двамата имат общ и читав кандидат за монарх, инак и двамата не стават за това нещо. На нейно място, трябваше да е Бойко!;)))
67
8
 
9
 
! Отговори
Augusto Pinochet преди 1 година
ВСИЧКИ КОМУНИСТИ ПОД ЗАМЯТА НИКАКЪВ КОМУНИЗЪМ
66
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Колониите на САЩ" Германия и Япония след ВСВ направиха икономическия бум в Европа и Азия за по-малко от 10 години. А с една немска пенсия техните пенсионери можеха на обиколят Европа. През това време Източна Европа раздаваше купони за хляб.
65
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колко пъти Нинова докаЗА , че не стаА за СЪЮЗНИК , КОАЛИЦИЯ !Успя да разцепи БСП , на 300 парчета , и да ПРОГОНИ ЕЛЕКТОРАТА И !
64
2
 
4
 
! Отговори
хихихи преди 1 година
Който се прави на врял и кипял, обикновено дрънка врели-некипели.
63
10
 
5
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Тази война е на Мордор срещу целия цивилизован свят. *** искат уважение и признание, горките комплексари. Искат да завлекат колкото се може повече държави в мизерията, за да не останат сами. Това е причината за войната. Украйна трудно и бавно започна да се откъсва от този упадък, и главния *** реши, че ще ги изравни със земята. Няма друго какво да се каже по този въпрос. Или ***, или ние. Всички *** в България да се местят в Мордор, хайде марш.
62
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 60 Как колониите на САЩ може да са свободни ?
61
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Но да продавам оръжие може.
60
12
 
8
 
! Отговори
Пич преди 1 година
"Коалиция на войната", паачаа ***, сте всички вие русофилски партийки, които сте на заплата при кремълското джудже. Радев е също в кюпа. С действията си и селскиите хитринки, целенасочено обслужвате воените интереси на Русия и едновременно с това предавате България. 30 години не може да се откъснем от мечата прегрътка на тази комплексарска държава, а вие национални предатели, помагате активно за профанизацията и мизерията в България. Съд, затвор и забвение за вас (да не кажа разстрел)!
59
4
 
5
 
! Отговори
до 60 преди 1 година
Ти пък какво достойнство имаш е селендур от най убитата държава в европа. Национално достойнство кой ни бара нас за живи бе то няма държава той за национално достойнство ми говори мух лю
58
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 59, няма такъв
57
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази война е война на свободния свят срещу мракобесието. Ама кой да ти каже.
56
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В колко часа е протеста против опитите за включване на България в чужда война?
55
3
 
12
 
! Отговори
Германец преди 1 година
Не се ли нарича "коалиция на специалната военна операция"? Мутрофанова ще те порицае.
54
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То си от време оно. През 1939та година БКП е била единствената българска партия, която е приветствала съглашението между хитлерова Германия и СССР пакта Рибентроп ***.. Даже са провеждали митинги в полза на СССР - така наречената Соболева акция по името на съветския дипломат у дас, който ги е призовал открито да подкрепят СССР в съюза им с Хитлер. Тогава СССР и Германия се съюзяват и нападат заедно Полша и после си я поделят.
53
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами защо ги пусна Нинова,наивна ли си?
52
1
 
7
 
! Отговори
?!? преди 1 година
Тая тази сутрин каза, че държавата е изпаднала в безпрецедентни кризи. Тая каза това след тяхно управление. И го каза безочливо невиждайки тяхната отговорност за случващото се в икономика, полиция и къде ли не. Това е абсурдно!
51
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изказанията на Нинова не са нищо друго освен повтарянето на позицията на кървавия режим в Кремъл, че това не е война, но отнесено към нашата реалност.
50
1
 
9
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Тази отдавна си е взела страна във войната! Останалото е лъжа и лицемерие! Такова драпане да се хареса на Решетников, че да я задържат в партията, че последното което в интересува е държавния интерес!
49
0
 
6
 
! Отговори
Статистик преди 1 година
Ездачката много нагла, но на предните избори 300 000 гласа, а сега 230 000 . На следващите избори със 100 000 гласа и по телевизията няма да я показват.