Какъв е тайният живот на арабските принцеси?

Най-богатите страдат най-много
10 юни 2020 21:40, Дарена Найденова
8
Какъв е тайният живот на арабските принцеси?
Снимка: IStock

Когато Латифа Бин Мохамед ал Мактум – принцеса на Дубай, бяга от родината си през февруари 2018 година, за да се качи на яхта на френски богаташ, баща ѝ шейх Мохамед бин Рашид ал Мактум бързо сформира екип, който да я проследи. След броени дни тя беше принудително върната у дома.

Цялата сага щеше да остане в тайна, ако не се беше появило 39-минутно видео, което принцесата е записала преди да избяга и което изтече след задържането ѝ. "Ако гледате това видео, значи нещо не е наред", предупреждава Латифа и моли зрителите да ѝ помогнат. "Или съм мъртва, или съм в много, много, много лоша ситуация".

Ужасните прогнози на принцеса Латифа изглежда се сбъднаха. Смята се, че семейството ѝ я държи заключена у дома, не ѝ позволява да излиза без придружител и няма право на телефон и други средства за комуникация. Но самият опит за бягство също заслужава внимание. Заедно с подробностите за неуспешната свобода, видеоклипът предлага рядък поглед върху тайния живот на принцесите в арабския свят и другите „привилегировани“ жени. Фокусира светлината върху поразяващата пропаст между разказите и тяхната истинска история.

Повечето жени в арабския свят са в безправно положение. Традиционните семейства обикновено поставят строги ограничения върху жените. В зависимост от произхода им, някои от тях са принуждавани да се омъжват за мъже, които не познават, ограничава им се свободата извън къщата, дали могат да използват социални мрежи, дали могат да пътуват и къде, дали могат да работят, какво могат да учат и кой може да вижда лицата им.

За изтезанията, затвора, вижте повече за техните истории в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Таню преди 3 години
Познавам и аз две-три такива родни кoвренцa... Леят ся фото материал с фон от фалшиво злато и ориенталска мебелировка... Ама като ги видиш заедно с "милото", не смешно, не жал, не знам какво да му каже човек... :) То, некви ниски, yрoдливи, плeшиви, шкeмбести, трътлeсти плъхчeтa... плод на братовчедска любов... да им имам и щастието. И като ги натисне депрeсията и се почва "милото не ми дава нищо да пипна", "аз се превърнах в разплoдна кобилa", "kAde sbyrkah"... Те ви баш локум рай, Шехерезадки!
6
0
 
9
 
! Отговори
) преди 3 години
"Ще му родя 2-3 деца и ще си живея като принцеса!" - каза една рода кoврa преди години, когато замина за ОАЕ. Няколко месеца по-късно разбра, че живее като принцеса, но не европейска, а арабска...
5
2
 
3
 
! Отговори
. преди 3 години
Те и много наши "принцеси" си продадоха задните части в началото на 90-те години на "богати и културни араби", предимно студенти по това време в България. Голяма част от тях, като видяха културата на културните араби си вземаха отрочетата и се завърнаха в "онази *** държава", откъдето се бяха спасили. Част от тях, обаче не успяха, други зарязаха децата си при "богатите и културни араби". Сега златотърсчаките вече знаят, че с арабите само eбaн в неправилното място и бой! И после-всичко отначало!
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Кампусът за жени е ограден от стена, опасана с бодлива тел" - без коментар.
3
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кекс,кекс и пак кекс!
2
3
 
13
 
! Отговори
Гоче мекио преди 3 години
И нашите принцеси у Панагюрско са така.
1
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А какво ни интересува това нас НОРМАЛНИТЕ ХОРА?