"Тя е глас" открива феста в Ротердам

Събитието стартира тази вечер за 43-и път
Обновена: 22 яну 2014 17:35 | 22 яну 2014 17:33, Петя Славова
0
"Тя е глас" открива феста в Ротердам
Филм с участието на Хоакин Финикс открива фестивала в Ротердам. Снимка: Reuters

Международният кинофестивал в Ротердам ще бъде открит тази вечер за 43-ти път с романтичната история на режсьора и сценарист Спайк Джоунс "Тя е глас" с Хоакин Финикс в главната роля, съобщиха ИТАР-ТАСС и РИА "Новости".

В конкурсната програма на кинофестивала, ориентиран преди всичко към некомерсиалното и алтернативно кино, тази година са включени 15 филма, които ще се борят не само за голямата награда "Тигър" (Tiger Awards), но и за сумата от 15 000 евро, пише БТА.

Сред тях са дебютната работа на монтажиста Апитчатпон Вирасетакун Ли Чатаметикоол "Бетонни облаци" (Concrete Clouds), черно-бялата продукция "Моето сляпо сърце" (Mein blindes Herz) на австриеца ПитерБрунер, историческият филм "Падаща звезда" (Stella Cadente) на Луис Минаро и др.

Носителят на отличието ще стане ясен на 1 февруари.

В журито на кинофестивала влизат палестинският режисьор, носител на награда от кинофестивала в Кан Елиа Сюлейман, холандският режисьор и сценарист Нанук Леополд, индонезийският кинематографист и художник Едуин, аржентинският продуцент Виолета Бава и японската актриса Кики Сугино.

По време на 43-ия международен кинофестивал в Ротердам ще бъдат показани 220 пълнометражни и 320 късометражни филма от 60 държави. Всяка година фестът се посещава от около 300 000 души.

В рамките на кинофестивала в Ротердам се организират също различни изложби, семинари, срещи с актьори и режисьори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари