Малик Бенджелул се е самоубил

Режисьорът сложи край на живота си на 36 г.
Обновена: 14 май 2014 16:04 | 14 май 2014 15:35,
6
Малик Бенджелул се е самоубил
Снимка: Reuters

Шведският режисьор Малик Бенджелул, спечелил награда "Оскар" за документален филм през 2013 г. с "В търсене на захарния човек", който почина вчера в района на Стокхолм на 36 години, се е самоубил, предаде Франс прес.

Още по темата

Съобщението бе направено пред в. "Афтонбладет" от неговия брат Джохар Бенджелул.

"Мога да потвърдя, че става дума за самоубийство", заяви Джохар пред изданието. "Напоследък брат ми страдаше от силна депресия. Останах близо до него до самия му край", допълни той.

Филмът, с който се прочу покойният режисьор "В търсене на захарния човек", е за живота и кариерата на певеца Сиксто Родригес, изчезнал безследно в РЮА. Той спечели също наградите на гилдиите на американските режисьори, продуценти и сценаристи, както и наградата на публиката и специалната награда на журито на кинофестивала "Сънданс".

С него Швеция печели за пръв път "Оскар" от 1984 г. Малик Бенджелул е режисирал също телевизионни документални филми за певците Елтън Джон, Род Стюарт, Бьорк, "Крафтверк".

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
kings преди 10 години
Айде бе, все едно тук хората не се самоубиват...Разликата е, че ние си мислим, че "като ги стигнеме" шведите, което е невъзможно и всичките ни проблеми ще бъдат решени.
4
6
 
1
 
! Отговори
razgradski pop преди 10 години
на снимката изглежда доста спинозен..
3
23
 
9
 
! Отговори
Чичо Куре преди 10 години
Нема нужда да ми обясняваш колко е яко в Шфеция :)))) *** пример: Ако се напафкаш и решиш да се разходиш, може някой да те наклевети на полиционерите, ако те надуши. Следва кръвна пробва, която очевидно ще е положителна, но интересното е че се води "притежание", за което наказанията били сурови. После били депресирани...на тоя студ ако не можеш да олабиш с едно козче, не ми я хвалете тая държава.
2
10
 
10
 
! Отговори
anonim преди 10 години
Jalko e naistina i neka balgarite se sabudiat ot sania si,kolko fantastichno e v Sweden i kolko hubavo se jivee tam. Depresia...da tova e jivota v Sweden.
1
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Последно на 36 ли е бил или на 31? А иначе жалко за човека, ама сам го е избрал.