"Хобит: Битката на петте армии" запази челната позиция в US бокс-офиса

"Вдън горите" заема втора позиция
5 яну 2015 11:54,
7
"Хобит: Битката на петте армии" запази челната позиция в US бокс-офиса
Снимка: Архив Reuters

За трета поредна седмица филмът "Хобит: Битката на петте армии" оглавява бокс-офис класацията в САЩ и Канада. Третият и последен филм от трилогията "Хобит" на новозеландския режисьор Питър Джаксън е донесъл през уикенда 21,9 милиона долара от продажбата на билети, съобщиха световните информационни агенции.

Общо от излизането му на екран на 17 декември миналата година досега приходите от филма "Хобит: Битката на петте армии" възлизат на 220,8 милиона долара.

Екранната адаптация на мюзикъла "Вдън горите" с 19,1 милиона долара заема втора позиция. Веднага след него се нарежда вторият режисьорски опит на Анджелина Джоли, лентата "Несломен", с приходи от продажбата на билети в размер на 18,4 милиона долара.

"Жена в черно 2" е на четвърто място през премиерната си седмица на екран с 15,1 милиона долара. Следват комедията "Нощ в музея: Тайната на гробницата" и мюзикълът "Ани". Приходите от продажбата на билети за двата филма през уикенда в киносалоните на САЩ и Канада възлизат съответно на 14,5 и 11,4 милиона долара.

Лентата "Игрите на глада: Сойка-присмехулка - част 1" е на осма позиция през уикенда със 7,7 милиона долара. Общите приходи от филма от излизането му на екран досега обаче възлизат на 323,9 милиона долара, което му отрежда челната позиция по сумарни печалби.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: бокс-офис
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
The Viking преди 9 години
Третата част на Хобит беше истинско мъчение за мен, като фен на книгата. Толкова неточности, абсурдни неща, започнати и недовършени сюжетни линии, да не говорим за глупавата насилена любовна история и добавената от сценаристите елфка. А това, че не показаха погребението на Торин, Кили и Фили под дъба, но показаха Билбо да държи жълъд, е направо престъпно. Въобще целият филм бе огромно разочарование... Първата част бе най-добра, втората ставаше, но тази беше направо катастрофална.
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Единственото, което ми хареса в целия филм, беше Мартин Фрийман. ТОЙ трябваше да играе Фродо преди години. Примигването и леко хомо въздишките на Илайджа Ууд убиха за мен един от любимите ми персонажи.
3
7
 
5
 
! Отговори
7 преди 9 години
Филмът е дърво, от първата до последната част
2
4
 
4
 
! Отговори
jj преди 9 години
Много претупан филм.....Гандалф не прави нито една магия за целия филм ...
1
10
 
6
 
! Отговори
Пъзел преди 9 години
Възможно най-глупавият и бездарен филм!