Димитър Маринов с "Оскар" в ръка: Профанщина или емоция?

Появата на актьора на "Dolby Theatre" раздели мнението на българите
Обновена: 26 фев 2019 11:53 | 26 фев 2019 11:52, Петя Славова
106

Актьорът Димитър Маринов се качи на сцената в "Dolby Theatre" като част от състава на филма "Зелената книга". И у нас се разрази истинска дискусия. Защото камерите уловиха един много важен детайл – малко българско знаме в джоба на сакото му. Българинът получи наградата от красивата актриса Джулия Робъртс.

Режисьорът Красимир Иванов коментира в студиото на "България сутрин", че не е бил трогнат от флагчето или подразнен от него, но не му е допаднало това, че Димитър Маринов е взел в ръцете си наградата "Оскар", която е за продуцентите на филма.

Още по темата

"В един момент се усещаш, че си малко нисичък и зад продуцентите няма никой да те забележи - нито като камера, нито като фотограф, финтираш и веднага се изнасяш към крайния десен ъгъл, ляв на зрителя, между Виго Мортенсен и г-н Алий, с един "Оскар" закичен. Това е тотална профанщина! Такова нещо не се прави!", категоричен беше режисьорът.

По думите му, ако случайно е попаднал български актьор на сцената и направи това, което Маринов е направил, му се прощава веднага, но човек, който има претенцията да е от 20 години в Лос Анджелис, няма право да държи този "Оскар". "Такъв актьорски номер не минава!", отсече режисьорът.

Красимир Иванов каза, че Маринов няма общо с наградата и не е заслужил да я държи, въпреки че е част от екипа.  Той допълни, че е останал разочарован от поведението му и заради начина, по който коментира други колеги като Робърт де Ниро. "Младежът изобщо не ме интересува!  Изгубих интерес към него", отсече той.

По думите му, Маринов няма право да твърди, че роля на негов колега с номинация "Оскар" е плоска. Нито пък да си позволява да казва, че филмът "Рома" на Алфонсо Куарон няма място на "Оскар"-ите. "Не мога да имам сериозно отношение към този младеж. Ставам безразличен, дори не съм краен", категоричен бе Иванов.

На срещуположното мнение бе журналистът Георги Тошев. Той обясни, че никой не може да му отнеме радостта като зрител, че на сцената на "Dolby Theatre" се е качил българин.  "Да, няма главната роля, но е интересен, а неговата история е наистина достойна за филм." Според журналиста, само емоцията и еуфорията е оставила Димитър Маринов в тази позиция със статуетката и това не е предварителна инсценировка. Георги Тошев уточни, че не споделя мнението в някои от интервютата на актьора, но участието му в "Зелената книга" е категоричен успех.

По думите му, в контектста на Холивуд, неговата стъпка е минимална, но в историята ни нямаме много подобни неща, с които да се похвалим. "Ние сме държава, която поради численост и език прави разходката до Холивуд нелесна. Всичко е въпрос на шанс и добро продуциране", отбеляза Тошев.

"Аз съм много щастлив, че имаме Димитър Маринов. С флагче или без флагче, той е там, филмът е добър и аз вярвам, че ще чуваме повече и много добри новини около български актьори извън България", каза той пред Bulgaria ON AIR.

Георги Тошев допълни, че независимо от дебати в социални мрежи и всичко, което се каза и изписа за Маринов, това, че той е на сцената с "Оскар" в ръка, е изключителен успех за българина.

Тошев допълни, че все пак историята на Маринов и съдбата му да стигне там е въпрос на много шансове и срещи, които са му се случили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
4
 
41
 
! Отговори
Гергана преди 5 години
Все пак Маринов го чухме и го видяхме на Оскарите. И човека демострира българската си пренадлежност. При това достатъчно дискретно и ненатрапчиво. А този пишман-режисьор, Красимир Иванов(сега го чух за първи път), е съвсем неизвестен, да не кажа посредствен, дори за малка България. Да оплоюваш успял колега, който ни донесе един от малкото поводи за национална гордост, е проява на лош вкус. Разбираме безсилната му злоба към успелия, но господин Иванов, трябваше да покажете малко класа.
57
31
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това грозничкото гномче с очилцата ли е Маринов ?Световнонеизвстната кинозвезда. Играе го трети ред, второ борче.
56
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бай *** отново станаха за резил на целия Цивилазован свят.
55
6
 
17
 
! Отговори
До норвежкото емигра преди 5 години
Щом толкова мразиш родината си , какво търсиш в български сайт? Защо четеш и коментираш български новини? Аз ще ти кажа защо- защото си никой , защото си дърво без корен и никой не те бръсне за нищо в страната в която си избягал.
54
3
 
17
 
! Отговори
Пффф преди 5 години
Тази душевна полюция как я измисли тая амеба? Маринов нарочно взе оскара, защото на фестивала в Торонто не бяха позволили да се качи целия екип на сцената и беше само Виго Мортенсен. Съответно самия Мортенсен каза, че е тотално несъгласен че не са позволили екипа да се качи на сцената и че няма статуетки за останалите актьори в него. Ако имаш 1 мозъчна клетка и си прочел за 2 минути европейската/американската преса вместо вестник "Работническо Дело" ще ти стане абсолютно кристално ясно всичко...
53
5
 
4
 
! Отговори
Леле преди 5 години
Откъде извират такива мизерни маймуни като 54-и анонимник. Ходи и се хвърли от моста бе смрад долна
52
5
 
6
 
! Отговори
Софиянец преди 5 години
Отвратен съм от написаното по-горе!!!
51
6
 
7
 
! Отговори
До 54 и новежеца преди 5 години
Ей гнусни българи сте вие, добре че единият се е махнал надалеч,а сега остава и другия овен да се разкара и може да се пооправи нашата държавица. Срам сте за нас
50
6
 
33
 
! Отговори
Изгледайте клипа преди 5 години
Добре де, откъде извира тази завист и дребнавост българска...Просто гледайте клипа на връчването....на сцената излязоха поне 20-30 човека, една асистентка подаваше оскари на Джулия Робъртс, не 1, а поне 3 връчи....докато всички се радваха и прегръщаха, Джулия се въртеше и чудеше на кого да даде последния. Нашия човек стоеше зад нея и просто , за да я извади от ситуация и се усмихна и тя му го даде за да се оттегли...то бива селска завист ....
49
7
 
21
 
! Отговори
Иванчо+Марийка преди 5 години
Много сме завистливи
48
8
 
5
 
! Отговори
До 48 преди 5 години
Ами гледай си оная норвежка работа и ни остави да се радваме
47
10
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Събрали се "световно известните" Иванов и Тошев да коментират. На кой му пука какво мислите вие, пудели. Човекът участва във филм взел Оскар, има право да се радва, има право да разнася знаменца и да благодари на майка си. Вие какво спечелихте, че нещо не ми е ясно? Нито ме е подразнил, нито ме е впечатлил. Не ми пука за Оскарите, защото от години наградите са единствено за политкоректност. Но това не омаловажава постижението на Маринов. Той е сред печелившите. И няма какво да го коментираме.
46
9
 
16
 
! Отговори
Варненьец преди 5 години
Красимире, ти кой беше? Или викаш, друго си е да излезеш в ефир по Bulgaria On Air...
45
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 48Радвам се, значи си просто един утаен "глас" в мътилката далеч от тук. Никога не се връщай! Семката ти не липсва на никого!
44
6
 
13
 
! Отговори
Мегз в затвора преди 5 години
Абе, да прави каквото ще човека. Изкефил се е, нямам против. Няма какво да обсъждаме, това си е лично негово решение. Иначе патриотизмът е пълна загуба на време.
43
22
 
13
 
! Отговори
До 46 преди 5 години
Не само съм го нарязал, а дори съм го изгорил за по-сигурно.Не ми е нужен вече. От 8 години съм гражданин на Кралство Норвегия.Да му мислите вие, останалите в Ко чината.
42
9
 
4
 
! Отговори
вж преди 5 години
нека всеки се постави мислено на мястото на нашия актьор димитър маринов на сцената и тогава да коментира!
41
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 44На Ганчовците колко много им се иска българин да е спечелил Оскар.Толкова много им се иска, че чак започнаха да си измислят.Този полубългарин-полуевреин, просто е един от екипа на филма, наброяващ около 200 човека.Гнус ме е от индивиди като теб. Резни си БГ паспорта с ножица, ако си толкова принципен и се изнеси надалеч, ще направиш услуга на цяла България. Аман от течни мозъци с обем една супена лъжица.
40
12
 
12
 
! Отговори
1 преди 5 години
еееехх, не случайно се казва, че до казана на българите в Ада няма пазач, те сами се пазят някой да не излезе. Злобни, завистливи, алчни хорица сме си и това е. Човекът е успял, това е неоспорим факт.
39
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На Ганчовците колко много им се иска българин да е спечелил Оскар.Толкова много им се иска, че чак започнаха да си измислят.Този полубългарин-полуевреин, просто е един от екипа на филма, наброяващ около 200 човека.