Лесна смърт в "Един по един"

Излиза нов роман на Крис Картър
24 авг 2013 14:08, Петя Славова
0
Лесна смърт в "Един по един"
Снимка: Издателство ЕРА

Един куршум в тила в стил екзекуция. Мнозина смятат, че това е много мъчителен начин да умреш. Истината обаче е друга. Не е мъчителен, поне за жертвата.

Крис Картър ще ни срещне с героя си Робърт Хънтър и в криминалния роман "Един по един".

Още с първия си роман „Хамелеонът се завръща“ Картър влезе в лигата на големите криминални автори. И в „Един по един“ писателят остава верен на динамичния си характерен стил и залага на формулата - скоростно темпо на разказа и неочаквана развръзка. Авторът умело съчетава в едно динамиката на Майкъл Конъли и гениалния престъпник, излязъл сякаш от роман на Джефри Дивър.

В „Един по един“ Крис Картър отново среща читателите със специалиста по психология на криминалното поведение и един от най-добрите детективи в лосанджелиската полиция – Робърт Хънтър. Той остава сирак на седемгодишна възраст. Изключително интелигентен, Хънтър успява да защити докторантура по анализ на криминалното поведение, когато е едва на двайсет и три години.

По-късно ФБР използва докторската му работа като учебник. Робърт страда от безсъние и е страстен любител на малцовото шотландско уиски. Предпочел работата в полицията пред кариерата във ФБР, Хънтър разследва само серийни, изключително жестоки убийства, които изискват експертно мнение. Но най-любопитното е, че в образа на главния персонаж могат да бъдат открити доста черти от характера на самия автор.

За достоверността и автентичността на сюжетите и персонажите си, Картър черпи от личния си професионален опит като криминален психолог.

Картър е автор на още четири книги – „Хамелеонът се завръща”, „Екзекуторът”, „Хищникът” и „Скулптора“. Още с публикуването на дебютния си роман, писателят заема първо място в класациите за най-продавани книги във Великобритания, САЩ, Германия, Русия и Италия. Романите му са преведени на над 15 езика.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари