Заразените с коронавирус в света надхвърлиха 4 340 000 души

Жертвите са близо 293 000
Обновена: 13 май 2020 09:32 | 13 май 2020 09:32, Ния Христова
20
Заразените с коронавирус в света надхвърлиха 4 340 000 души
Снимка: БГНЕС
Над 4 340 000 са потвърдените случаи на коронавирус в света, а близо 293 000 са починалите, предаде БНР. Излекуваните до този момент са 1 602 000. 
 
Най-тежко засегнатите страни са Съединените щати, Испания, Русия и Великобритания. Редица страни запобнаха поетапно облекчаване на мерките, които бяха наложени заради борбата с COVID-19. 
 
Прогнозите са, че до август месец 147 000 души е станат жертва на вируса в Съединените щати. Един от водещите експерти по инфекциозни болести към Белия дом, д-р Антъни Фаучи, предупреди за "ненужно страдание и смърт", ако страната бъде отворена прекалено рано.
 
От днес Велкибритания на гражданите е разрешено да изризат навън за спорт и разходки в обществените паркове. Хората, които живеят заедно, вече ще могат да прекарват време на открито със свои познати, приятели или роднини, които живеят на друг адрес. Също така от днес започват работа строителните фирми и различни сектори на промишлеността. Властите призовават използването на градския транспорт да се сведе до минимум. Мерките се смекчават само в Англия, но в Шотландия, Уелс и Северна Ирландия остават. 
 
Австрия има намерения до няколко дни да смекчи част от граничния контрол с Швейцария. Всички контролни мерки по границата ще бъдат отменени до юни. 
 
Португалия планира след месец да отвори хотелите и плажовете. Страната силно се нуждае от приходите от туристическия сектор.
 
Днес се очаква ЕК да издаде указания и препоръки към туристическия бранш и да стане ясно кога и как ще може да се пътува между страните членки.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
Pasito преди 3 години
Уау! Цели 4 милиона! Това е около половин промил от световното население... Паляци. В България с половин промил е позволено да шофираш.
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русия е на 18-то място в света по брой на починалите. На човек от населението е много-много назад в класациите, както на заразените, така и на починалите. Как решиха, че Русия е една от четирите най-засегнати страни? Най-засегнатата държава е Сан Марино.
17
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разпространителите на фалшиви новини твърдят, че COVID-19 е китайски.
16
2
 
2
 
! Отговори
Сделано в Китае преди 3 години
след 1 година ше четете - Уханката зарази 4 Милиарда, уби 290 Милиона! проста статистика - умножавате числата от статията по 1000!!
15
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 4. Не, не са милиарди, трилиарди са. ***.
14
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе многознайковците !Що се напъвате толкова? Оставете глупавите да се страхуват, вие умните им се смейте отстрани. Какво е това реване та чак слюнки ви хвърчат от устата.(без вируси разбира се). Или май и вие имате нужда да се самоубеждавате.
13
4
 
0
 
! Отговори
Warning from Earth преди 3 години
От сутринта подават отчаяно хората да блокират тежко вредни оръжиязаради причинени недопустими вреди на Земята вкл Земното ядро.Препоръчват блокиране на уврежданията с включени фарове денем и с скенери вкл лед,ксенон,халоген и лазерни.Изисква се блокиране на тн ДИГИТАЛИЗАЦИЯ Веднага..Иска се събиране на опасните сателити снимащи сканиращи и видео тероризиращи нашата планета,луната и слънцето
12
2
 
1
 
! Отговори
Residentevil преди 3 години
0,23% , ако беше 400 милиона, тогава може да се предприемат мерки, каквито има от два месеца(в цивилизованите държави от 4-5 месеца).
11
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен 9 преди 3 години
Продължение - Освен това моят началник и 1 път не съм го видял да слага маска и така и не се разболя. Аз от 3 - 4 месеца слагам маски и ръкавици от страх да не ме изгонят и през цялото време ме болеше гърлото и имях дихателни проблеми и т.н.
10
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 4Ее не бива така! Някой хора може да изповядват религия с повече от един бих ... замисли се малко - безчувственоко!
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Най-тежко засегнатите страни са Съединените щати, Испания, Русия и Британия."-----------------------------------Вчера Русия постави нов рекорд по брой на летални случаи за едно денонощие- 107, но продължава да радва с увеличаващия се с бързи темпове общ брой на излекуваните - над 43 000.
8
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ИНТЕРЕСЕН ФАКТ - Тази болест изобщо не съществува и няма нито един заразен. Хората, които си позволяваха да ни заплашват с глоби ако не носим някакви гнусни парцали на обществени места, които ни забраняваха да излезем от домовете си, да стоим на разтояние един от друг и прояие трябва да си получат съответното наказание, което си заслужават. Направи ми впечатление, че само жените одобряваха това да ни дават да излиза е от домовете си.
7
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
GG! Толкоз беше! Порадвахте се още малко на каквото си се радвате и това е ... всичко свърши ;(
6
2
 
5
 
! Отговори
Идиоти преди 3 години
Спукаха икономическите балони с медийни такива. Хахаххха
5
3
 
3
 
! Отговори
Грешно преди 3 години
Престанете да подвеждате хората, цифрите не са точни, в много държави изобщо не се води статистика за излекуванете, в англия, нидерландия, в много щати също.Луда работа, канарчета
4
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заразените по света са много повече стотици милиони хора, дори милиарди ама нали няма толкова тестове, как да ги уловят. Тези хора всичките ще умрат рано или късно от Ковид-19 вируса. Молете се на Господ и се покайте грешници.
3
5
 
4
 
! Отговори
xaxsas преди 3 години
Напълно безинтересна новина. Нека се посмеем дружно на всички паднали жертва на борбата с медийните балони. :}
2
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Може и още повечко да са!
1
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заразата е плъзнала по света, Бил Гейтс е надеждата на света да ни ваксинира и да се спасим от проклетия вирус.