Пик на заразени медици, болницата в Златоград се нуждае от помощ

Българският прототип на ваксината срещу COVID-19 се очаква края на годината
Обновена: 17 окт 2020 16:02 | 17 окт 2020 15:58, Анисия Иванова
19

Нови 37 случая на заразени с коронавирус медицински служители са регистрирани през последните 24 часа. А след 15 дни борба за живот, от COVID-19 почина началникът на Отделението по акушерство и гинекология на болница "Дева Мария" в Бургас доц. Георги Хубчев.

66-годишният лекар е бил диагностициран с коронавирус на 2 октомври и след влошаване на състоянието му е хоспитализиран в отделението по анестезиология и интензивно лечение. Доц. Хубчев беше отличен и с приз лекар на годината за 2019 г.

А заради усложнената епидемична обстановка и повишеният брой на заболели от коронавирус от болницата в Златоград се обърнаха за помощ към всеки, който може да помогне с продукти, лични предпазни средства, дърва за огрев.

Българският прототип на ваксината срещу COVID-19 се очаква да бъде готов до края на годината.

"След като имаме прототипа в ръката си, ние трябва да решим какво да правим. И то, като казвам ние, не научният екип, който ще го разработи, а става дума чисто административно как ще се процедира нататък", заяви доц. Андрей Чорбанов от департамента "Имунология" в БАН и ръководител на екипа по разработката на ваксината.

Той заяви още, че ако не получат помощ от държавата, ще се обърне към частни структури, които да финансират проекта.

Вижте повече в репортажа на Даяна Георгиева по Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
6
 
! Отговори
какви болници? преди 3 години
Болници имаше по времето на соца, а сега са търговски дружества!
13
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доста странно е това във време, когато Борисов тегли милиарди заеми и раздава пари, както му падне. Що Златоград не се обърне направо към него?
12
5
 
0
 
! Отговори
болниците кат в Зла- преди 3 години
-тоград си лекуват болните в Пюовдив ! А и половината санитарки и мед сестти вече в Пловдив са с коли на който номерата им започват със ,,См,,
11
11
 
1
 
! Отговори
до 8 преди 3 години
Стани бакшиш бе ,ще работиш по малко ,да не са те направили лекар насила ?
10
5
 
1
 
! Отговори
До Обективно преди 3 години
има един заврен зет, който трябва да бъде обе сен с главата надолу, всичко раздаде като ората от малата и сега ръководи възстанията, че нишката се затяга около врата му
9
2
 
11
 
! Отговори
ДО 6 преди 3 години
ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ ЧЕ ПРЕЗ ЛОШИЯ КОМУНИЗЪМ ИМАШЕ ПАРНО ВЪВ ВСИЧКИ БОЛНИЦИ!А ТЕРИ ТЕРОРИСТИ УНИОЖИХА ВСИЧКО НАРИЧАХА ГО С ЛЪЖЛИВИЯ ТЕРМИН ДЕМОКРАЦИЯ КАКТО И СЕГА УЖ ВИ СПАСЯВАЛИ ОТ ЛЪЖАТА КОРОНА!
8
2
 
13
 
! Отговори
Лекар преди 3 години
До 4.....*** в която и да е болница да работиш 24 часа и ще разбереш разликата от бакшишите. Неблагодарно същество.....
7
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Що бе? Нали ББ беше подсигурил всички болници с каквото им е необходимо?Маски, защитни костюми, модерна апаратура, лекарства, млади лекари, че даже и по Европа изнасяше излишъка.
6
2
 
18
 
! Отговори
Обективно преди 3 години
АКО Е ВЯРНО , ЧЕ БОЛНИЦАТА В ЗЛАТОГРАД ИМА НУЖДА ОТ ДЪРВА ЗА ОГРЕВ - ТРЯБВА ДА СЕ ВЪЗСТАНОВИ СМЪРТНОТО НАКАЗАНИЕ ТУК И СЕГА.ДА ПРИПОМНЯ ОЩЕ, ЧЕ ЗА 30 ГОДИНИ СЛЕД 10.11. ОЩЕ СЕ ВОЗИМ В СЪЩИТЕ СТАРИ ВАГОНИ ОТ НАЧАЛОТО НА РЕПУБЛИКАТА НИ. МАЛКО Е ДА СЕ КАЖЕ : П О З О Р!!!!
5
1
 
20
 
! Отговори
Нане преди 3 години
Болниците от тип Златоград, се нуждаят от около 30 години за помощ...***, кой го е еня... А герберастията просташка управлява вече 11 години здравеопазването...
4
11
 
8
 
! Отговори
Уж медици преди 3 години
Пък не се пазят както трябва ! Какво да кажем за таксиметровите шофьори който на ден возят по двайсет клиента без маски и им говорят от трийсет санта право в лицата .Тя държавата от таксиджии не се интересува !
3
0
 
23
 
! Отговори
О хо хо преди 3 години
Какви дърва за огрев за болница от 21 век?!?!?!?!Да не сме в Средновековието???
2
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имам капачки от бирени шишета и аз мога да помогна, вие не носете маски и се търкаляйте като прасета по болниците пък ние да ви носим дърва за огрев ? Какво общо има вируса със парите ви за отопление, някой май е решил да свие кинтите ?
1
2
 
10
 
! Отговори
При толкова преди 3 години
Незаконна сеч в региона да останат без дърва за огрев...