Лекар: Ваксинацията работи, когато е масова

Ваксинацията е действие на групова отговорност, заяви Иван Тодоров
15 окт 2021 14:55, Ния Христова
87
Българската болнична асоциация (ББА) излезе с предложение неваксинираните пациенти с COVID-19 да заплащат част от лечението си.
 
"Предлагаме радикална мярка, която да предизвика дебат и да насочи вниманието към необходимостта от увеличаване броя на ваксинираните. Ваксинацията работи когато е масова", обясни Иван Тодоров от Управителния съвет на ББА в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
Той посочи, че ваксинацията е действие на групова отговорност, а не както българите смятат – на индивидуална защита. 
 
"Средно един неваксиниран пациент струва на здравноосигурителната система по 3000 лв. Грижата в здравеопазването се отразява в един солидарен здравноосигурителен модел – всички плащат за лошото здраве на някои индивиди", обясни.
 
"Неваксинираните смятат, че цялата пандемия, процесът по ваксинация и предприетите мерки са част едва ли не от някаква конспирация, която цели да ограничи свобода или да създаде нови милиардери. Може и така да е, но на този фон 4,5 млн. души са загинали и трябва да се предприемат мерки, за да се спре това нещо. Всеки един от нас има познати, които са загинали от COVID-19", каза членът на УС на ББА.
 
Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксините работят, когато са ваксини. Това срещу Ковид НЕ е ваксина
78
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фактите са ясни: около десет процента от пациентите в интензивните отделения в Германия, които са били регистрирани в института Робърт Кох между средата на август и началото на септември, са били ваксинирани. Оттогава този дял отново се е увеличил, като последните данни от RKI идват от периода от 13 септември до 10 октомври. През този период процентът е 20,3%. Можете сами да си направите извода дали т. нар.ваксини са толкова ефикасни, безопасни и прекрасни.
77
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксините могат и да работят, но последствия си оставя винаги. При децата откакто са въведени всички ваксини има много алергии и аутизъм. Това е в сравнение с поколението раждано през 70-80. А тези ще доведат до масови автоимунни заболявания. И то ако продължават да се бодат. Тялото ще почне да разпознава някои клетки като чужди и ще гледа да ги унищожава. Това е повече от ужасно. Не се и лекува. Само се поддържа състоянието.
76
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде да не казвам аз колко политиците струват на народа, че цифрата ще е поне 10 знака. Аз чинно си плащам здравните осигуровки цял живот, а на лекар не съм стъпил от 26 години и нямам намерение да го правя. Някой ще ми върне ли парите? Реторичен въпрос.
75
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксинираните са обикновено високоплатени и сумата на внесените от тях осигуровки е няколко пъти по-голяма от тази на неваксинираните. Намерил с какво да плаши
74
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това ако го направят, спирате да плащате здравни осигуровки. 80% неваксинирани един здравен фонд, даже няколко болници ше си построите. Оставете ги 20% в НЗОК, да видите бялата майфия от кого ше източва и краде.
73
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не не смятат така смятат че няма доказателства колко ефективни са ваксините
72
0
 
5
 
! Отговори
Пейчо преди 2 години
Работи,работи,ама ха гледам нищо изработено не виждам насреща- ваксинирани срещу неваксинирани,принципът е разделяй и владей.Съединението прави силата е невъзможен и нежелан лозунг.
71
0
 
6
 
! Отговори
Имунолог преди 2 години
Може да се направи обикновена ваксина с атенюиран / деактивиран / вирус!! Проблемът е,че вирус Ковид -19 просто НЯМА!!!
70
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако е съм извършил престъпление и съм пожелал да се спазят конституционните ми права и съм редовен данъкоплатец ,включва и здравни осигуровки,искам да не ми вменява никой вина за взето решение да не се ваксинирам!Който не му харесва да живее в България и да желае да се върне времето на тоталитаризма,моля да си стяга куфарите и да ходи да живее и работи там,където според него е по- добре!Някой ще п.е.е по кръчмите, някой ще работи като с.а.н.и.т.а.р в Западна болница...избор голям!
69
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лечебната дейност- когато е касов!Чи.чкоп....арич..к..овци с лопата да ги ринеш!
68
1
 
12
 
! Отговори
Боже опази преди 2 години
Един лекар започне ли да ти говори за пари значи е продажник и ***. Не чакайте лечение от такъв.
67
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За мен здравната каса не е платила нищо,докато се лекувах,даже лекарствата си купих сам с лични средства.Държавата отдели по 1000 лева на всеки лекар,който работи в Ковид отделение от моите и на другите коректни данъкоплатци пари.Хайде калкулирай ми колко дължа за непотърсени лечение!Я се освестете какво говорите по телевизиите и пишете в сайтовете,че недоволни от качеството на здравната грижа има много!
66
0
 
10
 
! Отговори
дедо вангю преди 2 години
Стария живот беше до тук!Хората много се надяват,че все нещо ще изскочи и живота пак ще стане като преди!Няма такова нещо!Каквото беше беше!Кошмара ще продължи!А за предишния живот просто забравете!
65
0
 
15
 
! Отговори
ЦИРК КОВИД преди 2 години
Смехотворно и оскърбително изказване! Производителите отказват да носят каквато и да е отговорност за експерименталните препарати, но аз съм бил безотговорен че ги отказвам? Безсрамници!
64
0
 
10
 
! Отговори
Северозападнал преди 2 години
"Всеки един от нас има познати, които са загинали от COVID-19", каза членът на УС на ББА."&&&&&& Аз пък нямам.
63
0
 
11
 
! Отговори
Перник Изток преди 2 години
Българската болнична асоциация (ББА) е поредното НПО на издръжка на Сорос и Бил Гейтс.
62
0
 
11
 
! Отговори
Аман преди 2 години
Абе за кво го качихте тоя,само да го псууват.Айде и от мен:Да го тура на жена ти.
61
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Га не е масова, не баца :>
60
0
 
19
 
! Отговори
1244 преди 2 години
"Доктор"-е, по време на пандемия НЕ се прави имунизация!!!