Стойчо Кацаров: Няма да се въвежда задължителна ваксинация

Той връчи ключовете на 18 нови линейки за Спешна помощ
Обновена: 15 окт 2021 15:18 | 15 окт 2021 14:47, Нели Христова
252

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Няма да вървим към задължителна ваксинация. Никъде в света не се прилага задължителна, няма да се прилага и в България. Това заяви служебният здравен министър Стойчо Кацаров. Днес той връчи ключовете на 18 нови линейки за Спешна помощ.

Има нови предложения за мерки, едните са да се ползва зелен сертификат на публични места, другите са допълнителни ограничения и спиране на дейности, ако не се стъпва на сертификат. Има предложени мерки за училищата в страната, предлага се разчетите да се правят на база община, с цел максимален брой училища да продължат да работят присъствено, добави Кацаров.

"Не е важно колко са линейките. Тук съм преди всичко да изразя моята благодарност, респект и признателност към медицинския и немедицински персонал. Винаги е било тежко да се работи в Спешна помощ, а сега с поредната COVID вълна - дължим признателност", каза здравният министър Стойчо Кацаров пред медиите, когато връчи ключовете на 18 нови линейки. Линейките ще бъдат разпратени в различни точки на страната. Те са закупени по проект "Подкрепа за развитие на системата за спешна медицинска помощ", финансиран по Оперативна програма "Региони в растеж" 2014-2020. Проектът е на стойност 163 897 815,62 лв.

Министър Кацаров пожела безаварийно шофиране с новите линейки и много спасени човешки животи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


252
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
1
 
8
 
! Отговори
опитни мишки преди 2 години
Хипотетично, ако цялото население е ваксинирано. Няма ли да има хоспитализирани тогава? При положение, че при 760 новооткрити около 76-80 са "ваксинирани. как мислите?
112
1
 
11
 
! Отговори
само Възраждане преди 2 години
казва, ваксиначията е доброволна и от нея не трябва да произтичат нито права, нито задължения. Всички останали прокарват сертификати, мерки, ограничения...
111
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Той и не може. Мед.персонал и без това не стига, а ако дори 20% откажат да се ваксинарат и ги отстранят, просто ще затворят. Не сме Германия, Франция и т.н. При нас това няма да сработи.
110
2
 
16
 
! Отговори
Ей преди 2 години
Продажжжници,все сте от амбряж нагоре ! Долнапропни простотурки! Аман от. Робняци на Сатаната! СКОРО ЩЕ ИМА ВЪЗМЕЗДИЕ за тези работили за Луцифер! Честито !
109
2
 
8
 
! Отговори
Здрав разум преди 2 години
Каквато и да е идеята на създателите, това което следва да осъзнае всеки един обикновен човек е:- иска ли да е роб- има ли право да задължва другите, след като иска самият той да направи личен изборСтава въпрос не за ваксината, а за ЧОВЕЧНОСТТА всеки да избира сам за себе си.Няма да се ваксинирам, не мисля че ваксинираните праваят нещо добро за себе си, дори напротив, но ПРИЕМАМ избора им. Единственото, което очаквам от тях е да не ми го налагат на мен, както аз не им налагам моя
108
0
 
4
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 2 години
До 111: РАЗГЕЛЕ НЯКОЙ ХОРА ЗАПОЧНАХА ДА СЕ СЕЩАТ.
107
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Тръгват отново, но в болниците са основно неваксинирани и с фалшиви ваксинации." - А знаеш ли в болниците в Англия основно какви са? Знаеш ли умиращите в Англия основно какви са? 70% от жертвите на Ковид в момента там са ваксинирани. Справка - докладите на Public Health England. Същият горе-долу е и процента на заразените и тежките случаи. Информацията не се крие. Разчита се на това, че хората гледат само телевизия и реално са прави. Малцина си правят труда да се поинтересуват по-сериозно...
106
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
няма да е задължителна, просто няма да можете да излизате от вкъщи...
105
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Здрав разум, съображенията ти са верни за държавите от западна европа, но не и за България. Тук забрави някой да ни накара да направим нещо особено преди избори! Това означава препълнени болници и много умрели хора. Това не е добре, нали? Аз смятам, че си имаме работа с биологично оръжие и в момента все още единственото противодействие е пълен локдаун, а не тия измислени ваксини. Между другото догодина се очаква първата нормална не-ГМО ваксина (Novavax), тогава може би ще имаме истинско оръжие.
104
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен До яка пропаганда тече!Мнението ти не казва нула. Просто едно ач,кане без цел и прочие. Кажи някакво мнение, изрази някаква позиция. Шушу-мушу се чува от теб!
103
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Здрав разум, тоя вирус много хитро е направен да щади 80% от населението, за да ги настройва срещу останалите 20%, вместо всички да се вдигнат и да потърсят истината за произхода на вируса и да увиснат на въжето неговите създатели след Нюрнбергси процес. Освен това що се отнася до ваксините - може би дават някаква защита, но съм почти сигурен, че те са разработени заедно с вируса с една и съща цел.
102
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До "Здрав разум, щеше да си прав.." - това какъв е произходът на вируса не променя нищо - и ваксинирани ще си отиват и неваксинирани и никой не знае дали е точно от вируса или просто така го пишат. Да генетично има по-здрави хора, да аз самият го изкарах, и да имам и починали близки с Ковид. Но отново в каквато и ситуация да сме се озовали по важното е какво ще ПРАВИМ оттук нататък - дали ще защити ПРАВОТО на избор върху собственото си тяло, или ще го предоставим на произвола на чужда воля
101
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До яка пропаганда тече. Ако баба беше мъжка щеше да си има дръжка
100
2
 
0
 
! Отговори
Щерю преди 2 години
- Въх, сега ще набутат ваксината в кренвиршите - и пак ще ни я вкарат...
99
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 95 "Ако държавата прегази 80% от гражданите си, според теб след това ще има ли държава? хахаха" Хаха. Ти наистина ли си мислиш, че 80% ще се вдигнете да протестирате? Ще се вдигнете МАКС 15% и ще ядете хурката или по-точно, пак такива като Черепа ще си говорят с техните авери колко лесно се управлявате. Не разбрахте ли, че сте планктон? За повече нямате акъл. Затова сте и антиваксъри, де!
98
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Здрав разум, щеше да си прав, ако това беше естествено възникнал вирус, но това е ГМО вирус-убиец разработен в САЩ и произведен в Китай. Ако твоето семейство не е дало жертви досега, то се дължи на вашия ген. Например забелязал съм най-леко го карат хора с генетично слабо телосложение, които колкото и да ядат не надебеляват или хора с алергии, които се обриват от всичко. Така че има цели семейства, които не усещат вируса, както и има семейства, в които половината измират :(
97
2
 
11
 
! Отговори
яка пропаганда тече. преди 2 години
Постоянно се повтаря. N Брой, хоспитализирани, където 90+- процента са неваксинирани, а защо не се каже същото за по лесно, N брой хоспитализирани, където 10+- процента са ваксинирани. Това е някаква зверска пропаганда за ваксинация, трябва да си сляп за да не го видиш. Ако всички в държавата бъдат ваксинирани, колко от хоспитализираните ще бъдат"неваскнирани? НУла. Всички ново-приети ще бъдат ваксинирани, било по-леко.
96
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мяу аре бегай за буустера кво си се разписал *** платен
95
11
 
2
 
! Отговори
Анонимeн преди 2 години
Тръгват отново, но в болниците са основно неваксинирани и с фалшиви ваксинации. Това се оказа, че не е български патент с оглед днешната новина за фершера дето срещу 200 лв. изливал ваксината в мивката и ти давал сертификат.
94
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Здрав разум Именно. Цялата тая маневра няма нищо общо със здравето ти или ковид. Номера е един път да вкарат зеления паспорт. От там нататък дупе да ти е яко. То тоз, който не го е видял това да сега няма да го види и занапред, докато не е прекалено късно. Ама каквото такова.