В пандемията купуваме електроника, телефони и домакински уреди

Черният петък тази година ще е на 19 ноември
29 окт 2021 21:40, Анисия Иванова
15
В пандемията купуваме електроника, телефони и домакински уреди
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Пандемията се отрази на онлайн търговията, като засега онлайн секторът се представя добре. Най-добре представящите се сегменти в онлайн търговията са потребителската електроника, мобилните телефони, малките домакински уреди, както и тези за отопление. Към списъка можем да добавим комплекти от типа "направи си сам", както и мебели. Това каза Разван Бланита, директор на eMAG Marketplace България, в ефира на предаването "В развитие" с водещ Вероника Денизова.

По време на пандемията започнахме да изпращаме на клиентите си всяка седмица информация и статистика за целия български пазар, както и предложения за дейността, която могат да извършват на нашата платформа.

"В момента се фокусираме върху продуктите, които карат клиентите да се връщат към платформата ни – модни продукти, някои храни, кафе, продукти за реновиране на дома", допълни той.

Друга тема от разговора бе за предстоящия Черен петък, който тази година ще се проведе на 19-ти ноември.

"За нас Черния петък е нещо като Коледа, тъй като е най-голямото ни събитие. Подготовката започва в началото на лятото, когато стартираме разговори с нашите търговци, за да разработим стратегия за продуктите и да имаме време за необходимото им внедряване. През есента изпращаме на продавачите си "Наръчник за успех по време на Черния петък". Миналата година имахме около 2.5 милиона посещения на сайта, а тази година очакваме ръст в броя на плащанията с карта", каза той.

Той ще бъде гост на предстоящата конференция Investor20, която ще се проведе на 2 ноември в Hyatt Regency Sofia и ще се излъчва на живо в платформата Investor Media Pro, на Investor.bg и във Фейсбук. Една от темите на конференцията е посветена на онлайн търговия – промените в сектора и предизвикателствата пред бизнес моделите. Какво се случи в света на онлайн продажбите от началото на пандемията, как изглежда успешното онлайн присъствие и как пандемията промени потребителското поведение.

Целия разговор вижте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
4
 
! Отговори
ГРОБ за ГЕРБ преди 1 месец
Абе кат гледам новините,най много се купуват ковчези.....за сдиплили кретеноидни антидиоти
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Поредната статия за ФАЩ, с измислен консуматорски фашкии за да се купуват *** и колкото може повече. После защо 60% от американците живеят под наем и живеят на кредит. Живот на кредит това е.
10
2
 
2
 
! Отговори
Шекито преди 1 месец
Аз от как почна пандемията,освен ядене и пиене,друго не се сещам да съм купувал.Гледам напоследък взеха да ме заглеждат по улиците че са ми поизносени дрешките,но аз си ги турям на въртележката.Един приятел днес ми се обади и вика,гледай си харашото защото живота е много къс,виж вика мене.Пара има,здраве нема.
9
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нищо няма да купя! Иде криза!
8
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Черен петък ама в САЩ.Тук нищо общо няма!
7
2
 
23
 
! Отговори
Алекс преди 1 месец
Черен петък:Да се отървем от залежалата и неатрактивна стока.
6
1
 
14
 
! Отговори
картоплатец преди 1 месец
тази година очакваме ръст в броя на плащанията с картаКаква изненада... вкараха оскъпяване от 2 лв. за наложен платеж и сега потриват доволно ръце.
5
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Асане спи бре
4
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ще си купуваме кръчми няма по добре да вършим нещо
3
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какъв петък бре братче,вие вдигнахте всичко с 50% а ще ни клааатите с някакви мижави 20% по време на петъка!
2
3
 
12
 
! Отговори
Юлиян Георгиев преди 1 месец
В Перник си купуваме оръжия и шпионски софтуер за да си следиме съседите и да ги изтезаваме! Чиновниците от МВР, ДАНС и Ромите ни подкрепят!
1
2
 
23
 
! Отговори
Асан преди 1 месец
80% са на салам народен :)))