След заразяване с COVID-19 - не пийте имуностимулатори

Имунолог смята, че това може да има отрицателни последици
28 яну 2022 12:58, Петя Славова
51
След заразяване с COVID-19 - не пийте имуностимулатори
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Приемането на имуномодулиращи лекарства след поставяне на диагноза коронавирус може да има отрицателни последици, казва имунологът Мария Полнер пред вестник "Известия".

Още по темата
"Неконтролируемата реакция на имунната система може да започне да "вижда врага" в клетките на собственото си тяло и да предизвика цитокинова буря, която значително влошава протичането на коронавирусната инфекция, което води и до фатални последици", обяснява лекарят, цитиран от БГНЕС.

Според специалиста, след като инфекцията навлезе в организма, самото тяло активира защитен механизъм, в резултат на което пациентът има температура, запушен нос, болки в гърлото и кашлица.

Лекарят препоръчва почивка, пиене на повече течности и прием на лекарства при поява на симптоми. Ако имате треска повече от пет дни и имате болки в гърдите, трябва да се обадите на бърза помощ.

Най-ефективната защита срещу коронавируса остава ваксината. Лекарите напомнят, че повечето пациенти с COVID-19, които постъпват в болници, не са ваксинирани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
0
 
! Отговори
Лекарства за нос преди 2 години
па то от самото начало е ясно че имунния отговор на организма е "смъртоносното оръжие" на ковид. остава въпроса защо влачат от 10 кладенци вода а не лекуват симптомите с имуносупресия, като при трансплантация.
39
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ракията е имуносупресор.
38
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Черния клей е имуностимулатор.
37
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Черния бъз е имуностимулатор.
36
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Меда е имуностимулатор.
35
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ракията не е имуностимулатор ,а точно обратното.Чесъна е имуностимулатор.
34
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксините не са имуносТимулатори, а СИМУЛАТОРИ на болестта. По никакъв начин не може да става сравнение с имуностимулатори , които ги пиете с шепи и без рецепта
33
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При ковид не се вземат имунистимулатори. А при тежките форми се дават кортикостероиди, които даже са потискащи имунитета. И спасяват животи. При ковид, особено при по-младите се наблюдава хиперинфламаторен синдром и имостимулаторите са последното нещо, което ти трябва. Може до смърт да доведат.
32
4
 
8
 
! Отговори
Диян преди 2 години
Точно така, за сметка на това пийте антибиотици, желателно е поне три, а за най-сигурно нека са 7-8, и задължително се ваксинирайте, нищо че предварителните данни говорят, че срещу омикрон ваксините вероятно усилват инфекцията (т.нар. ADE - Antiobdy-Dependent enhancement). Това е, ако не броим страничните ефекти, които според някои изследвания вече са отнели милиони животи (напр. проф. Kuhbandner в Германия, проф. Fenton и др. в UK и т.н.).
31
0
 
2
 
! Отговори
Пижо и Пенда преди 2 години
До ПорЦелан: И жена ми беше като теб. Не можеше да си вдигне гащите няколко дни докато хване от къде извира кафвият водопад. Според нея причината е че в тях има една гъба Спиролина, която е причината за белята. На мен нищо ми нямаше от тях. даже си мисля че ми засилиха метаболизма и ми се ядеше денонощно.
30
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имуностимулаторите изобщо не са безопасно нещо. Преди ковид лекари са ме спирали да не купувам и пия такива, сега ги препоръчват като бонбони все едно са. Даже за кучето, като казах на вета да ми даде някакви, направо ме навика. С тях шега не бивало и не се пият ей така, защото могат да отключат много "хубави", намиращи се в организма неща. Та, по-скоро е прав тоя имунолог.
29
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За кои имуностимулатори става въпрос? Не са написали поне 1-2 за да знаем кои точно.
28
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"повечето пациенти с COVID-19, които постъпват в болници, не са ваксинирани" - Това е само в България. В страни с висока ваксинация е точно обратното. Болниците им са пълни предимно с ваксинирани.
27
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ракията имуностимулатор ли е?
26
0
 
10
 
! Отговори
ПорЦелан преди 2 години
Личната лекарка ми предписа такива докато боледувах от Ковид. Такова разстройство не бях имал. След като ги спрях всичко престана и започнах да се оправям.
25
1
 
12
 
! Отговори
Е няма ли най-сетне преди 2 години
да се създаде стандартизиран протокол за лечение на ковид??? Писна ми да слушам и чета - пий това, не пий онова... И след 2 дни се появяват нови, напълно противоположни съвети. Какво значи "имунолог смята"? Ами ако сметките му не излязат? И ако въобще не е ясно как да се лекуваме от ковид, журналята да спрат да публикуват жълти новини за "лечение" от ковид! Къде са личните лекари в цялата схема? За ваксините няма какво да коментирам...
24
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен"процента на ваксаните е колкото този на приетите от тях в болница"А за умрелите що не кажеш?
23
2
 
15
 
! Отговори
Триете преди 2 години
*** да повторя:РНКбъркочите не са ваксини.Не отговарят на основни критерии, за да бъдат наречени така.
22
4
 
23
 
! Отговори
Император Антивакс I преди 2 години
РНК ваксините са си чиста проба имуностимулант. В медицината няма ваксина която трябва да се бие през три месеца
21
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези специалисти съвсем се объркаха в собствените си лъжи. Един път от РЗИ казват пийте имуностимуланти, после не пийте. То си е до организъм, може да помогнат, може и да навредят, обаче така само обърквате хората.