Шокиращо точните предсказания на Нострадамус

От Хитлеровия терор в Европа до 11-ти септември
Обновена: 31 май 2014 20:32 | 31 май 2014 20:32,
166
 Шокиращо точните предсказания на Нострадамус
Снимка: Архив Reuters
Мнозина са скептиците по отношение ясновидските способности на френския аптекар и астролог Нострадамус, живял през първата половина на 16-ти век. При все че голяма част от предсказанията му са прекалено общи и могат да се отнесат към множество събития, то някои са наистина разтърсващо точни, пише businessinsider.com.
 
Такова е това за смъртта на френския крал Анри II. Нострадамус пише, че “младият лъв ще надделее над стария” като прободе окото му. “Две рани, които ще доведат до жестока смърт”, уточнява предсказателят. 
 
Ето и какво се случва в действителност – през 1559-та година Анри II участва в рицарски турнир, с който да отпразнува сключването на мирен договор с Испания и сватбата на дъщеря му с испанския крал. В турнирен двубой с граф Габриел дьо Монтгомъри, окото на Анри е пронизано от разбитото на две копие на графа и е засегнат мозъкът му. 10 дни по-късно кралят умира в страшни мъки. 
 
Нострадамус предрича и идването на власт на Наполеон. Използвайки анаграма от имената на три малки градчета край Париж, той подрежда названието Наполеон Кралят. Това се случва повече от 200 години преди раждането на френския владетел.
 
В същото предсказание Нострадамус пише “повече огън, отколкото кръв”, което може да се счита като препратка към скромния произход на Наполеон Бонапарт и липсата на пряка връзка със синята кръв. 
 
Освен това гадателят казва “Той ще откаже влизане на свраките” - нова игра на думи с френското “pie” за сврака. Наполеон праща в затвор двама папи Пий VI и Пий VII. 
 
Аптекарят с ясновидски способности вижда и Хитлеровия режим. Пише, че дете от бедно семейство ще използва ораторските си умения, за да мобилизира голяма сила и популярността му ще достигне Изтока (Хитлер успява да привлече Япония като свой основен съюзник). Капитанът на Велика Германия, който е вторият от Антихристите в четиристишията на Нострадамус. 
 
Гадателят споменава и името Хистер. Счита се, че това е поредната игра на думи, в която е използвано древното име на река Дунав – Истър. Реката, край която Хитлер е израснал в бедно семейство в тогавашната Австро-Унгария. 
 
“Човек на име Де Гол ще бъде лидер 3 пъти... и ще бъде прославен повече от всички монарси”, пророкува Нострадамус. И такъв човек наистина се появява. 
 
Френският генерал и политик Шарл де Гол оглавява съпротивата по време на Втората световна война. След края на войната става премиер. А през 1959-та година е избран за първия президент на Петата френска република. 3 пъти лидер.
 
Счита се, че покушението срещу Джон Ф. Кенеди също е било пророкувано от Нострадамус. Той пише за “зло, което ще се стовари от високо върху велик човек” и пояснява, че мъртъв невинен ще бъде обвинен за злодеянието. Истинският виновник ще остане мистерия, посочва гадателят.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
1
 
0
 
! Отговори
минувач преди 9 години
преди да пише статии препоръчвам на автора да изгледа филмчета по ютуб по темите!
126
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ей 151ви а евреите комунисти как са?Върви в израел и ще видиш масово калпави евреи.То и тук ги има.
125
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Записали бълнуванията на един психично болен и ги прилепят към някое събитие.Никъде няма нищо конкретно посочено.Както може да е Хитлер,така може да е обединителя на Германия,политика който купи Горбачов /Рейгън/ - какво по голямо влияние на изток.Всичко е ала- бала.Който иска вярва и си нагажда дрънканиците.
124
1
 
3
 
! Отговори
g преди 9 години
i kolko ot predskazaniata ne sa verni ?
123
7
 
7
 
! Отговори
Исмаил преди 9 години
Пише ли че в Рим ще е най-голямата джамия.
122
23
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
евреите са работливи и умни, комунистите са крадливи и ***
121
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
евреинът нострадамус познал..... какви ще ги вършат и неговите сънародници?? аможе и те да са чели и да са ги вършили според написаното?
120
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ей, тази тема втори ден я предъвкваме вече. По време на ранното средновековие жителите на днешна Великобритания били неуки, прости, вярвали на магии и шамани. Когато настъпвало слънчево затъмнение, те виждали как нещо бавно "изяжда" тяхното слънце. Тогава си мислели, че това е "огромно чудовище". Затова всеки взимал камък или копие и започвал да го хвърля към чудовището, за да го изплаши и изгони.И познайте - винаги успявали,чудовището бягало.И с Нострадамус така - всеки си го тълкува по своему.
119
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всичко е пост факт ум и е търсене на евтина сензация. Защо не е предотвратено поне едно зло от предсказанията?
118
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лошото е, че каквото и да си говорим, Нострадамус за много неща е в десетката. Предрекъл е цар Михайл с петното, който ще разруши Русия. И се появи Горбачов. Вярно е, че със своите мисли програмираме бъдещето, утре започва от мислите ни днес. Това е обективен закон. Много важно е какво мислите и какво си пожелавате, защото програмирате бъдещите събития в живота си. Своя, натрупванията - на семейството, народа, дори човечеството. А точно при мисленето няма никаква "хигиена".
117
23
 
14
 
! Отговори
rustam преди 9 години
Дали пише в книгата кога бойчето ще гушне босилека????????
116
2
 
32
 
! Отговори
виц преди 9 години
Малкият Нострадамус пита майка си :"Мамо ,мамо какво имаме за обяд ?"Майката :"Ти ли не знаеш ,гадино малка !!!"
115
5
 
31
 
! Отговори
antiES преди 9 години
дарбата му е демонска ,не е от бога,само бог знае бъдещето,а Нострадамус е виждал варианти в пространството,като някои от тях се случват други не.И не ходете на ясновидки,защото което ви предскажат ви програмира и в последствие се случва ,особено ако са неприятни неща.Вярвайте в бог и това е достатъчно,той е пътя и истината и светлината,всичко останало е суета
114
7
 
34
 
! Отговори
Бранник преди 9 години
Стига този 11-ти септември. Само в София американците са погубили повече невинни жертви с бомбандировките. Тези въздушни пирати в Авганистан убиха повече сватбари и учасници в погребални церемонии отколкото по вреве на тази искуствена истерия "11-ти септември".
113
0
 
23
 
! Отговори
se преди 9 години
Боже колко простотия има в интернет! Гадатели,шамани, екстрасенси - пълна измислица на човешкия род! И всичко е за печалби и заблуда и манипулация! Всичко от човека създадено е временно и това е голямата истина! Ако всеки се замисли какви *** сме спрямо времето и пространството то живота на земята макар и кратък ще е рай!
112
2
 
9
 
! Отговори
врачка преди 9 години
Когато човек не иска да живее с реалността вярва на нас да му кажем какво ще е бъдещето!
111
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Hora koito ne viarvat v Bog , viarvat na vrachki i sharlatani.Kakvoto ti e pisano shte stane i da go znaesh i da ne go znaesh. Vrachuvaneto e tamna diavolska sila.Edin savet ot men. Ne se zanimavaite s takiva neshta.
110
3
 
44
 
! Отговори
Христо преди 9 години
Нострадамус пишел "размити дрънканици" .Ако се замислите, Вие на негово място какво бихте писали ако виждахте бъдещето .Годината е 1500 , виждате предмет, който лети към две високи сгради, удря се и всичко е в пламъци .Откъде да знаете , че това е пътнически самолет, че сградите са небостъргачи, че мястото е Америка . Опишете видяното със знанията на 1500 година .НЕ Е ЛЕСНО .Миналата седмица обяснявах на един малчуган, какво е ГРАМОФОН . Мислеше, че звука винаги се е записвал на sd памет .
109
7
 
10
 
! Отговори
Бай Кавхан преди 9 години
Нострадамус е бил окултист/магьосник получаващ предсказанията си чрез магии от демони, който не вярва да провери. Много от пророчествата му са грешни - това автоматично го изключва като истински пророк. Изследвайте Библията - там са истинските пророчества и там е ИСТИНАТА.
108
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
i voinika poluchavat zapoved da streliat. Predi da natisne spusaka edinia se prekrastil.Sled shturma i dvamata oceleli. Edinia popital drugaria si.- Ti da ne si hristianin che se prekrasti ?- Ne ne sam hristianin, no ako triabvashe da napravia shestolachkata shtiaha da ni ubiat i dvamata.