Лесно премахване на петна от дезодорант от дрехите

За чисти и красиви дрехи
1
Лесно премахване на петна от дезодорант от дрехите
Снимка: Istock

Петната от дезодорант са нещо често срещано, особено при ежедневната употреба на средства против изпотяване. Съставките в дезодорантите и антиперспирантите в комбинация с потта и себума от кожата оставят изключително неприятни петна по любимите ви дрехи, които са упорити, а понякога е почти невъзможно да бъдат изпрани.

За щастие има няколко начина, с които можете да премахнете тези упорити петна от дезодорант, които загрозяват дрехите ви и понижават самочувствието ви.

Оцет

Оцетната киселина е мощна и може да помогне за изпирането на петната от дезодорант. За целта смесете 4 чаши ябълков оцет с 1 чаша топла вода. Разбъркайте добре. Накиснете засегнатите зони от дрехите в разтвора. Оставете да подейства 30 минути до час. След това разтрийте добре с пръсти, за да въздействате върху петното. Ако то все още е там, накиснете за още 1 час. След това изперете по стандартния начин.

Сода за хляб

Смесете сода за хляб с топла вода в съотношение 3 към 1. Разбъркайте добре. Трябва да се получи гладка паста. С помощта на четка за зъби втрийте пастата върху петната. Оставете да подейства 1-2 часа. След това изперете.

Обезмаслител

Препаратите за премахване на мазни остатъци от храна при готвене са добър начин да премахнете и петната от дрехите. Ако тъканта на дрехата е прекалено деликатна, тази опция може да е рискована за плата. Но в повечето случаи не го уврежда. Напръскайте засегнатото място с обезмаслител. Разтрийте добре с пръсти. Оставете да подейства няколко минути и изперете ръчно или в пералня.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С ножица внимателно изрязвате замърсеното петно.