Таблоиди в Сърбия: Пожарът в Нотр Дам е Божие наказание

Неотдавна знаме на Косово беше издигнато в катедралата
16 апр 2019 21:05, Елка Василева
54
Таблоиди в Сърбия: Пожарът в Нотр Дам е Божие наказание
Снимка: БТА

Пожарът в Нотр Дам в Париж е "Божие наказание", написаха два сръбски таблоида, припомняйки, че знаме на Косово бе издигнато в катедралата при честването на стогодишнината от примирието от 1918 г., предаде агенция Франс прес.

"Застигна ги Божието наказание", написаха двата проправителствени таблоида "Ало" и "Информер". "Ало" видя в станалото възнаграждение за "оплюването на сръбските жертви" във войната в Косово.

Още по темата

Двете медии бързо изтеглиха тези статии в понеделник вечерта.

В рамките на честването на стогодишнината от края на Първата световна война вътрешността на парижката катедрала бе украсена със знамената на всички поканени на церемонията, включително Косово.

Сърбия, която не признава независимостта на бившата си област, нарече това скандално, припомня БТА.

Отношенията между Париж и Белград се влошиха още повече, когато на честванията на 11 ноември президентът на Косово Хашим Тачи бе настанен на почетната трибуна, докато сръбският му колега Александър Вучич бе настанен на второстепенна трибуна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
10
 
! Отговори
Велика Франция преди 5 години
Франция е най-великата страна и без нея нямаше да има нито Англия, нито САЩ, нито Германия, нито ЕС. Англия е завладяна от Франция през 1066г. и е била френска колония в продължение на векове, когато се оформят като нация. Английския е 60% френски думи. Франция освобождава и създава САЩ, а Германия се обединява благодарение на френското просвещение и революционните идеи за Нация и след като Наполеон размазва Прусия за 2 седмици. Де Гол създава ЕС и спасява Европа от англо-говедарска хегемония.
38
0
 
10
 
! Отговори
Велика Франция преди 5 години
Колкото до Англия - пълен смях. Англия е първата френска колония, завладяна през 1066г. Английския крал в продължение на векове е бил васал на Френския. В продължение на векове френския е бил официален език на Англия. Затова сега 60% от думите в английския са с френски корен. Няма как Великите Гали да са комплексирани от колонията си, която размазаха по време на сто годишната война. А пълководец като Наполеон бритите не са имали в цялата си смешна история.
37
0
 
10
 
! Отговори
Велика Франция преди 5 години
Няма как Франция да бъде комплексирана от Сащ по простата причина, че без Велика Франция нямаше да ги има краварите. Истинските джуджета са бившата колонийка Сащ на 200г. Велика Франция е пета икономика в света, има петата най-силна армия в света, третия най-голям ядрен арсенал, на второ място в света по брой на ядрените реактори и т.н. Когато Франция е била велика световна сила, сащисаните са били банда каторжници.
36
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сърбите да престанат да реват като магарета. Този НЕЛЕП случай с Френската Катедрала Нотр Дам едва ли е заради Косово! Сърбите може би са прави за това, че немалка част от французите подкрепят фалшивата държавица Косово, НО защо Френската Катедрала трябва да пострада заради това?!Сърбите сега ревът за Косово, ама когато са взимали и окупирали насила Българска земя не са ревяли, така ли? Сърбите още ще имат да си плащат за тяхната омраза към нас, българите!НЯМА държава на име Македония!
35
13
 
13
 
! Отговори
Прехвалени жабари преди 5 години
До ден днешен франсетата са страшно комплексирани от САЩ и Англия. Направо позеленяха от яд като Тръмп им каза в очите, че Париж вече не е Париж. Комплексирани са и от Германия, която където не ги е хванала там не ги е спyквaла от бой и след две световни войни отново е пред тях. Русия също ги е маризила през 1812г., когато армията на ниското човече измръзна. Китай им краде колониите в Африка. Макарона само на източноеврорейците се прави на сила, като ни прецака тираджиите. Никаква сила не са.
34
12
 
10
 
! Отговори
Прехвалени жабари преди 5 години
До антизападопоклонникАбсолютен факт. Франция нямаше да я има на картата и франсетата щяха да шпрепат на немски или на руски ако не са били американците да им спасят диpниците. Към днешна дата е нелепо Франция да има постояно място в СС на ООН, а Япония/Германия с далеч по-мощни икономики или Индия с 1.5 милиарда население да са извън него. Жабарите имaли ядрени оръжия - ама то и Пакистан има. Смешно е 60 милионна нацийка (плюмка) да се бута между големите относно глобалните въпроси.
33
2
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
До баламие уж "най-лесно топимия",па .."ако не се е стопил,.."?!..мислиш си ,че нещо пишеш,ама какво,.................За последно ще повторя,но не за теб,защото си балама:-Просто се опитах да направя някакъв паралел м/у разрушаването на СИМВОЛА на Щатите-"Кулите на СТЦ" ,и това на символа на Франция-Нотр Дам...:-Това МОЖЕ да е най-обикновен инцидент,но МОЖЕ И ДА НЕ Е !.....знае ли човек?...Ние гледаме,но всъщност...не виждаме..
32
10
 
4
 
! Отговори
бравос преди 5 години
До АнонименШматко,това не е най-голямата катедрала във Франция.А това е Велика държава с Велик народ и не случайно се очаква до дни да съберат 1 000 000 000 евро за възстановяването и.Бах ти инвестицията..От цял свят.
31
0
 
7
 
! Отговори
балами преди 5 години
До ПроСоТо ***,като деца сме топили олово на котлона за рибарски тежести.Най лесно топимия метал,който при тоя пожар ,ако не се е стопил ,то поне с тежестта си е спомогнал за срутването.
30
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пожарът в Нотр Дам е Божие наказание--------------Гледах Франс интернешънъл 24 на английски, всички интервюирани французи говореха за Нотер Дам като "паметник на изкеството" , а единственият интервюиран чужденец - американец - го нарече Молитвен Храм!!!!!!Извода е очевАден!!!!!!!
29
5
 
14
 
! Отговори
Fil преди 5 години
Комшиите драги, верни на своя светоглед, пълен с нарцистични самозаблуди, продължават да мислят че цялата вселена се върти около тях, безценните, и около уж тяхното Косово.
28
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това което се случи с Югославия е божие наказание за Сърбия която заграби Македония и Западните покрайнини от България.
27
10
 
10
 
! Отговори
ДАЦО преди 5 години
Аз ли не съм в час или хората изкукуригваме ! Колко деца по света гладуват и няма кой да им помогне а за катедралата за няколко часа близо милиард евро .Ами дядо боже да им я поправи без пари,нали е всесилен !
26
2
 
17
 
! Отговори
казано е преди 5 години
Ще дойде ден, всинца сърби ще се сберат под една слива
25
3
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
До Анонимене да,явно съм избързал..Проверих и наистина се оказа,че кулата е построена от 500 тона (?!) дърво и 200 тона олово...Сега ако ми покажеш и кадри,на които ясно се вижда как 200 тона олово се ТОПЯТ и потичат на долу ( защото оловото не гори,нали?..или пак избързвам?),ще ти бъда много благодарен!честно!
24
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Франция я застигна божието наказание. На много хора не им се вярва. Само духовния свят не се ръководи от нашите греховни закони. Сега са се напънали да я възстановят. Без да се променят французите и техните политици, господ ще им даде втори знак. И на нашата църква "Света София" два пъти са и строили турците минарета , и двата пъти минаретата са падали. И ще кажете че това не е знак. Така ще е и с Нотр Дам. Ще видите.
23
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Чарли Ебдо да нарисувате някоя карикатура на горящата катедрала, а?"---Вече го направиха. Сериозно.
22
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Обаче ми направи впечатление ФАКТА,че "Кулата-стрела",изградена изцяло от камък ИЗГОРЯ,а органът,направен от бамбук и дърво,оцелял....."---Откъде е тази информация? Кулата-стрела е била от дърво и олово, което се топи и на обикновена свещ. На органа горе са тръбите, които са метални.
21
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Божието наказание тегне над надутите френски пyяци, които се държат с нас все едно Източна Европа им е нова колония! Никога няма да преклоня глава пред техния бабoеб. Такива като Макарона съсипаха ЕС, убиха вярата на гражданите в този проект. Макрон няма да види нов мандат, а напълно възможно е да не изкара и настоящия - жилетките продължават да му дишат във врата. Лоша поличба е на връх Великден да ти изгори най-голямата катедрала! Много лоша! Нищо добро не ги чака!!
20
6
 
31
 
! Отговори
Има Бог преди 5 години
Франция винаги е подкрепяла Югославия, която искаше да ни вземе Пиринския край. Франция ни смаза в Ньой за да граничим сега с български земи. Френския министър даже се съгласил на предложение на гръцкия министър Венизелос за ликвидиране на българската държава и подялба между съседите ни, но за щастие американския президент Удроу Уилсън се противопоставил. Затова този човек заслужава паметник. Иначе да, Франция има много грехове за изплащане и опожаряването на Нотр Дам на Великден не е случайно.