Очаквано "Артекс" обжалва спирането на "Златен век"

На ход е административният съд, решава съдбата на сградата
8
Очаквано "Артекс" обжалва спирането на "Златен век"
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Както се и закани фирма "Артекс" обжалва заповедта на ДНСК за спиране на строежа на сградата "Златен век"
 
Писмената жалба за това е получена на 25 април и е адресирана чрез ДНСК до Софийски административен съд – София град, съобщиха от строителния надзор.

Още по темата

Преди десетина дни ДПСК спря работата по небостъргача "Златен век", която пък стана причина за няколко протеста на жителите на квартал "Лозенец". 
 
В заповедта на ДНСК беше посочено, че строежът трябва да спре, защото  разрешителното за строеж е изтекло през ноември 2018 г. и не е имало искане за презаверка.

От "Артекс" обаче твърдят, че разрешителното им е валидно до 2020 г.

Фирмата е започнала изграждането на небостъргача през 2010 г. Има презаверено разрешително през 2012 година за нов петгодишен срок, т.е. до 2017 г. той е трябвало да бъде завършен. Компанията си осигурява удължаване на срока, на базата на това, че в промените в Закона за устройство на територията "не се съдържа изрична регламентация относно заварени случаи на вече издадени разрешения за строеж, които са валидни към датата на влизане в сила на законовите промени." 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така е в България, дори всичко да ти е законно трябва да си платиш корупция, дори да си платиш корупцията пак ще ти намерят за какво да ти искат още. В случая фирма Аетекс е потърпевш. Платили са си каквото са им поискали а сега излизат виновни те вместо алчните политици, които са ги изнудвали.
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кулата до 15 етаж.
3
0
 
9
 
! Отговори
пена преди 4 години
"В заповедта на ДНСК беше посочено, че строежът трябва да спре, защото разрешителното за строеж е изтекло през ноември 2018 г. и не е имало искане за презаверка." - само дето преди Боко да се обади, ДНСК твърдяха, че сградата има валидно разрешително за строж. В истинска законова държава не трябва да има място за "улично" правосъдие налагано от протестъри!
2
0
 
7
 
! Отговори
Шаро преди 4 години
А за кучешка колибка, какви разрешителни, кадастрални планове и нотариални актове трябват? И задължително ли е да има синджир и намордник, ако е близо до центъра?
1
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е Вавилонската кула. Сам Господ я спря, за да не станат определени човеци по-силни, смели, сръчни.