СЗО: Ваксината няма да спре пандемията!

Тя ще допълни другите инструменти, няма да ги замени
16 ное 2020 17:00, Петя Славова
75
СЗО: Ваксината няма да спре пандемията!
Снимка: БГНЕС

Ръководителят на Световната здравна организация заяви в понеделник, че ваксината сама по себе си няма да спре пандемията на коронавируса, предаде БГНЕС, позовавайки се на АФП.

Пандемията бушува месеци след избухването си, като инфекциите скочиха до над 54 милиона и отнеха повече от 1,3 милиона живота.

Още по темата

"Ваксината ще допълни другите инструменти, които имаме, няма да ги замени", каза генералният директор Тедрос Адханом Гебрейесус. "Ваксината сама по себе си няма да сложи край на пандемията."

Данните на СЗО от събота показват, че 660 905 случая на коронавирус са докладвани на здравната агенция на ООН, бележейки нов скок в негативната статистика.

Този брой и 645 410, регистрирани в петък, надминаха предишния дневен рекорд от 614 013, регистриран на 7 ноември.

Гебрейесус заяви, че първоначално доставките на ваксината ще бъдат ограничени, като "здравните работници, възрастните хора и други рискови популации ще бъдат приоритетни. Това, надяваме се, ще намали броя на смъртните случаи и ще позволи на здравните системи да се справят."

Но той предупреди: "Това все още ще остави на вируса много място за движение. Наблюдението ще трябва да продължи, хората все още ще трябва да бъдат тествани, изолирани и обгрижвани, контактите все още ще трябва да бъдат проследявани … и хората все още ще трябва да бъдат обгрижвани."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още по темата: ваксинасзокоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
0
 
! Отговори
епидемиолог преди 3 години
Четейки от статията и това накрая -'" и хората все още ще трябва да бъдат обгрижвани.", разбирам че всъщност етиопеца и СЗО искат да бъдат обгрижвани.Е, сега Президент-ерект Бай Дън ще им осъществи мечтите
59
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Американската лаборатория Moderna, чийто собственик е арменоамериканският Нубар Афеян, току-що обяви успеха на 94,5% от своята ваксина срещу Covid-19. В момента над 30 000 души се тестват с голям успех, тестове, които са във фаза три преди масовото производство и комерсиализацията на ваксината. Moderna с 94,5% успех на своята ваксина срещу коронавируса се справя по-добре от лабораторията Pfizer, която преди дни обяви успех от над 90%, а руската ваксина - 92%
58
1
 
5
 
! Отговори
Обективно преди 3 години
Етиопецът НЕ ДАВА ЛИЧНОТО СИ МНЕНИЕ, А ИЗКАЗВА ТОВА НА НАЙ- ГОЛЕМИТЕ СПЕЦИАЛИСТИ В ТАЗИ ОБЛАСТ. ТОЙ Е ЧИСТО И ПРОСТО ГОВОРИТЕЛ. НИЩО ПОВЕЧЕ. И да го плюете - няма никакъв смисъл. Още повече, че казва и това е ОБЕКТИВНАТА ИСТИНА.
57
2
 
5
 
! Отговори
Майна преди 3 години
Нали виждате, че Борис Джонсън вече е преболедувал, има все още много антитела, но въпреки това е изолиран за 2 седмици??!!! Явно има смисъл да се прави това! Първо - антителата не дават 100% сигурност. Второ - той може да боледува леко и да предава вирусът нататък. ТОВА Е НАЙ- ЛОГИЧНОТО НЕЩО НА СВЕТА.
56
5
 
3
 
! Отговори
KOKO преди 3 години
NE GO SLUSHAITE TOJA-TOI DAZE NJAMA MEDIZINSKO OBRAZOVANIE. NE UM OTARVAT VAKSINITE NA ,,GLOBALISTITE,,
55
0
 
2
 
! Отговори
О хо хо преди 3 години
АМИ МНОГО ЯСНО, ЧЕ ВАКСИНАТА НЕ Е ПАНАЦЕЯ. ТЯ НЕ ПРЕДПОЗВА ОТ ЗАРАЗЯВАНЕ, А САМО ЩЕ БЪДЕ ПО- ЛЕКО ПРОТИЧАНЕТО НА БОЛЕСТТА В НАЙ- ДОБРИЯТ СЛЕЧАЙ!!! ТОВА ОЗНАЧАВА , ЧЕ ПАК ЩЕ ИМА ЗАРАЗЕНИ КОНТАКТНИ.
54
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 59Къде пиша за конспирации,умнико?! Просто правя констатация. Какво скачате като ощипани моми когато някой сподели някакво свое лично мнение?!
53
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 49Като гледам ти явно си от групата на ш'изофрениците. Само конспирации има в празните ви кратуни.
52
2
 
6
 
! Отговори
обикновен преди 3 години
Ми да го бяхте казали в началото още, да спестим едни милиарди и милиони празни надежди! За кво се хбят докторите и компаниите по откриването на нещо от което "няма да има смисъл" според напътсващите ни и най-най- доктори от СЗО!
51
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Ще има хиляди мъртви, както каза Мутафчийски."Дано да си сред тях, щом така е казал
50
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Определено вируса е опасен преди всичко за хората на възраст и такива със слаба имунна защита.Вероятно и затова е създаден. В България, обаче това не се взима под внимание. Мерките са пародия.Ще има хиляди мъртви, както каза Мутафчийски.
49
15
 
11
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Като погледнете стенописите в Рилския манастир, физиономиите на гяволите все едно са взимани по модел от Тедрос. Явно хората едно време са имали усет за нещата. Аз по-гнусен човешки фенотип от тая гни да, не съм виждал.
48
3
 
14
 
! Отговори
АНКЕТА преди 3 години
Вие считате ли че лицето на снимката е:(+) Негодник, *** и ционистки слуга(-) Подлец искащ да забогатее за сметка на здравето на хората
47
0
 
10
 
! Отговори
Гого преди 3 години
Ти начело не знаеш нищо друго освен да мрънкаш тест, тест , тест и маски Знаем че искате да избиете всички старци за да могат пенсионите фондове да си отдъхнат
46
5
 
16
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Доживяхме бели образовани хора да взимаме акъл от един черен етиопски шейтан без медицинско образование.
45
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Е тогава На нас не ни трябват но и ние не трябваме на тях и затова първо тестват после слагат резултата в големия компютър после проследяват и накрая човек сам ще си умре или от вирус или от това което вижда че става, хората които се тестваха вече се примириха със ситуацията ми той в прав текст ви казва бе тестването продължава както и проследяването, независимо от евентуалната ваксина, тестването е важното. Ваксинатае е неизбежна но тя просто е част от това което се случва.
44
20
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Една шепа психопати правят на луди 7 млрда души. Това е брутално.
43
18
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не знам дали ви направи впечатление че наскоро той се беше самоизолирал но отказа да си направи тест понеже нямал признаци, което е потвърждение на моето схващане че всичко което става е свързано с тестването и проследяването. Ваксините са само част от играта, но той казва тестването на хора продължава както и проследяването. Това е номера който разбрал, разбрал. Защо например определят коя страна от кой производител да купува теста( Какво говори това не е конспирация но е тема за размисъл.
42
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да, 46, тоя на снимката показва кaкъв ще им го вкаpат, след като зомбитата се събудят и им потърсят сметка.
41
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма неплатил за злините си!Ако не тук, другаде.Както се казва: Бог да се смили над душите им...