20 души бяха свалени от самолет, пътуващ за Русия от Израел

Те нямали нужното разрешение
4 юли 2021 21:40, Нели Христова
25
20 души бяха свалени от самолет, пътуващ за Русия от Израел
Снимка: Pixabay

Граждани, които се опитали да излетят от Израел до държави от „червения“ епидемиологичен списък без специално разрешение, са били свалени днес от борда на самолета, заяви премиерът на Израел Нафтали Бенет.

От самолета за Русия са били свалени повече от 20 пътници, които нямали нужното разрешение от специалната комисия, каквито са изискванията на израелското правителство.

Пътуването до „червени“ държави е възможно само с разрешение и искам да съобщя, че хора, които се опитаха да избегнат това, бяха свалени от борда на самолетите“, каза Бенет преди началото на редовното правителствено заседание.

В началото на седмицата Израел удължи срока на забраната за пътуване до 6 държави с високо ниво на заболеваемост. За пътуване до Русия, Аржентина, Бразилия, ЮАР, Мексико и Индия е необходимо разрешение от специална комисия, в противен случай нарушението на това изискване се тълкува като криминално и административно правонарушение и се наказва с глоба в размер на 5 000 шекела (над 1500 долара).

Контролът за изпълнението на тези изисквания е възложен на полицията и на управлението по миграция.

От 29 юни всеки пътуващ в чужбина гражданин на Израел на възраст над 16 години е длъжен да попълни и подпише декларация, че няма да посещава държави, забранени в инструкциите на здравното министерство или трябва да предостави разрешение от комисията за изключителна необходимост за пътуването до съответната държава. На авиокомпаниите им е забранено да качват на борда на самолета пасажери без съответните декларации.

Премиерът Нафтали Бенет призова днес гражданите да носят маски на закрито и да избягват скупчване на хора в ограничени пространства, за да се предотврати разпространението на новите щамове на коронавируса.

Той предупреди, че ако гражданите на Израел не изпълнят предписанията и заболеваемостта продължи да расте, кабинетът ще разгледа „възможността за връщане на някои от ограниченията в рамките на зеления пропуск (сертификат за пълна ваксинация).

Премиерът съобщи, че след призива за ваксиниране на децата между 12 и 16-годишна възраст тази седмица вече 100 000 тийнейджъри от тази възрастова група са получили първата доза ваксина. Бенет призова всички, които все още не са се ваксинирали, да се запишат „още днес“.

„Остават пет дни за първата игла с ваксината, с която разполагаме и чийто срок на годност изтича“, каза той.

Израел беше напълно затворен за чуждестранни туристи от март 2020 г. От май тази година в страната могат да влязат ограничен кръг организирани групи ваксинирани туристи от държави с ниско ниво на заболеваемост. На 25 юни Министерството на здравеопазването върна отмененото по-рано предписание за носене на маска на закрито заради ръста на новозаразените. Властите планират от 1 август да разрешат и индивидуалните посещения на лица със сертификат за ваксинация от държави, утвърдени от здравното министерство на страната.


25
Още от ЕС
Флоренция с нови мерки срещу туристите: Въвежда такса сандвич
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
2
 
! Отговори
ааа преди 3 седмици
Хм, нали уж са ваксинирани 80% от населението, за какво са им маски?Да си отворят границите за всички и да се види до колко са ефективни ваксините, нали се прави експеримент.
22
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Санкции за Израел и САЩ както сложиха на Беларус, че спря самолета. И в Беларус имаше заплаха за националната сигурност но им сложиха санкции.
21
2
 
0
 
! Отговори
до 4 преди 3 седмици
Като в Беларус и Русия.
20
1
 
2
 
! Отговори
Майничка преди 3 седмици
Тея нищо не разбират, жертви на анти-глобализма... Ний сме свободни антивакс-кънтри - 4 милиона, всеки десети болен, а от болните всеки десети умира. Но, Свободни!
19
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
"Абе не разбрахте ли,че ваксинираните също се заразяват?Има обаче защита от тежко боледуване,но не е на 100%.Някои казват ,че е до 80-90%,но не е 100%.Но все пак едно е защита на някакъв % и друго е никаква защита." - Всъщност 90-95% от неваксинираните го карат безсимптомно, останалите 5-10% имат симптоми. Малък процент от тези 5-10% го карат тежко. Абсолютно същия процент като при ваксинираните. Каква е разликата? Разликата е, че ако не си ваксиниран избягваш страничните ефекти на ваксините...
18
5
 
16
 
! Отговори
1984 преди 3 седмици
Вече имат забрани не само за влизане, но и за излизане. Ега ти фашисткия концлагер! Като у нас през соца.
17
6
 
9
 
! Отговори
Аман от истерици! преди 3 седмици
Санкции за Израел!
16
19
 
12
 
! Отговори
sd преди 3 седмици
Русия трябва да е в червения списък, а русоидската ни администрация прави всичко възможно да издава визи и да ни праща руски туристи.
15
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Като самолета над Беларус, но иначе казано....
14
18
 
28
 
! Отговори
Койчо преди 3 седмици
За глупЧовците да поясня... Руски евреи, емигрирали орез 90те са опитали да се спасят от медицинският фашизъм на НатаняхУ, но режимът НЕ им е позволил. Така, както в нацистка Германия е имало закони за забрана на емигрирането на евреите, преди да ги качат на вагоните...Жалко за хората
13
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До: номер 3 Първите ционисти са симпатизирали на Бенито Мусолини, това е исторически факт!А Мусолини не е преследвал евреите за разлика от Хитлер.
12
3
 
18
 
! Отговори
Мдааа... преди 3 седмици
Русия си е червена държава във всяко едно отношение! Имат си даже Червения Площад в Москва!
11
22
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Над Тел Авив трябва да грейне едно ядрено слънце и тоя тумор Израел да изчезне. Иран да побързат нямаме търпение по скоро да се избавим, че разсейките са му заляли България.
10
18
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Учете се от вожда и учителя на народите Н.В. Джуджето Путин.Последното негово безценно творение е подписан указ за това, че само произведеното в Русия газирано вино може да носи името Шампанко..В резултат на това, виното произведено в провинция Шаман във Франция следва да се нарича - Игристое вино.Вземай пример народе..!Всичко чуждо вече може да бъде обявено за ваше.Даже оригиналния производител трябва вече да ви плаща.Такива ми ти руски работи
9
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Абе не разбрахте ли,че ваксинираните също се заразяват?Има обаче защита от тежко боледуване,но не е на 100%.Някои казват ,че е до 80-90%,но не е 100%.Но все пак едно е защита на някакъв % и друго е никаква защита.
8
9
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Баси фашизоноидните комунисти. Нали се набоцкахте бе, от кво се страхувате.
7
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тъй де! За какво е това шминдиросване по света!? Ами ако възприемат и донесат в къщи някоя нова ерес!? Ересите и в НЕТ-а ги има, ама ха де!
6
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До 4 Израел и демокрация. Кой ти е казвал такова нещо?
5
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ваксинирани? Ваксинирани. Свободни? Не ставай смешен.
4
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Демокрация! Какво беше това?!