Робот обърка човек с кутия със зеленчуци и го уби

Инцидентът се случил в завод в Южна Корея
Обновена: 9 ное 2023 11:31 | 9 ное 2023 11:30, Нели Христова
44
Робот обърка човек с кутия със зеленчуци и го уби
Снимка: Pixabay/

Робот смачка смъртоносно мъж, след като не е успял да го разграничи от кутиите с храна, които е обработвал в Южна Корея, предаде Би Би Си.

Кошмарният инцидент се развива в завода за сортиране на чушки в провинцията Южен Ксьонан. Загиналият мъж е 40-годишен служител на компания за роботика.

Той е бил в завода, за да инспектира робота, който е разработен да повдигане кутии и да ги прехвърля върху палети. Машината обаче объркала мъжа с кутия със зеленчуци, сграбчила го и притиснала тялото му към транспортната лента, смазвайки лицето и гърдите му.

Мъжът е бил изпратен в болница, но не е било възможно да бъде спасен.

Първоначално техническият тест бил планиран за 6 ноември, но бил отложен с два дни поради проблеми със сензора на робота.

В изявление след инцидента служител на експортния селскостопански комплекс Donggoseong, който е собственик на завода, призова да бъде създадена "прецизна и безопасна" система.                       

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
21
 
! Отговори
Bond преди 6 месеца
Спешно да се поръчат една дузина такива роботи за парламента
17
0
 
6
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 6 месеца
Това в Северна Корея няма как да се случи.
16
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
е можеше да се сложат няколко сензора, които реагират на човешки глас за команди, вик и на телесна температура, както и паник бутон, но не са мислили, че е нужно. Вече са убедени, че трябва и такива работи да има.
15
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Хората се радват на роботи, на ИИ, но това може да им коства много, на някои живот, като в този случай, на др да загубят работните си места и мн др негативи.
14
2
 
14
 
! Отговори
рендету преди 6 месеца
Това не са "роботи", а роботизирани машини, те са програмирани да извършват Няколко автоматизирани процеса и нищо повече, всеки който е бил във фабрика за сглобяване на автомобили се сеща за какво става дума. Робота, в истинския смисъл на думата, с ИИ има не само огромно количество базисни функции, но и функция на самообучение - получената информация се анализира, запомня, прилага и се усъвършенства!
13
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
А сега кой ще носи отговорност? Ако човек убие човек е ясно, но когато робот убие човек би трябвало създателите на робота да бъдат съдени за убийство. Като се има предвид, че предварително са го програмирали, значи си е предумишлено убийство. Все пак ако няма осъдени утре-други ден някой умишлено ще започне да програмира роботите така, че да убиват хора. Трябва да се носи отговорност и тя да е на създателите на роботите.
12
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Механизация, автоматизация, роботизация са различни понятия. Но всяко следващо включва предходното. Роботът има осезание, логика, изпълнение, които може да прилага в променлива среда.
11
2
 
6
 
! Отговори
Трябват ни много преди 6 месеца
такива роботи за парламента, за мачкане с летален изход, за да не кажете, че не съм хуманист!
10
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Арни се подсмихва...
9
3
 
12
 
! Отговори
Virtuozzo преди 6 месеца
Започва се !
8
2
 
2
 
! Отговори
... преди 6 месеца
....................
7
7
 
15
 
! Отговори
инж. Физик преди 6 месеца
Нищо не може да замени човешкия ум. С тая роботика нищо хубаво не ни чака. Университетите трябва да я извадят от програмата за обучение!...
6
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тези промишлени роботи нямат никакви възможности да определят с какво работят. Програмирани са стриктно само за тясно специализираната операция която извършват автоматично. Нищо общо с хуманоидните роботи и с изкуственият интелект.
5
2
 
6
 
! Отговори
Смел Гибсов преди 6 месеца
Хахахахахаххаха .. .
4
6
 
27
 
! Отговори
Баба Радка преди 6 месеца
Мисирките са забравили да споменат че робота е избягал . В момента го преследват кучета,котки и хамстери.Може би ще се намеси НАТО.
3
2
 
31
 
! Отговори
терминатор преди 6 месеца
Терминатор - началото
2
2
 
31
 
! Отговори
Ами преди 6 месеца
В задачата се пита, като е имал проблеми със сензора този ми ти робот и това се е знаело предварително, защо не е бил спрян роботът му с робот? Тогава нямаше да четем тази новина и човекът щеше да си е жив.
1
3
 
28
 
! Отговори
bl преди 6 месеца
Някой трябва да го напише: Terminator - The Rise of the Machines