150 хил. лв задигнали обирджиите в Благоевград

Извършителите на деянието се издирват
2 дек 2023 14:55, Нели Христова
34
150 хил. лв задигнали обирджиите в Благоевград
Снимка: БГНЕС

Сумата, която маскираните и въоръжени грабители са задигнали от банковия трезор в Благоевград е над 150 хил. лв., е неофициалната информация, съобщават от "24 часа".

Под надзора и ръководството на Окръжна прокуратура - Благоевград се води разследване за въоръжен грабеж на парична сума в особено големи размери.

В ранните часове днес, около 6,30 ч. на площад "Македония" в гр. Благоевград служители на охранителна фирма, извършващи служебните си задължения в банков клон, са нападнати от три лица, като един от охранителите е прострелян. Той е настанен за лечение в МБАЛ - Благоевград.

Извършителите на деянието се издирват.

Към момента се извършва оглед на местопроизшествие, провеждат се разпити на свидетели и се изясняват всички факти и обстоятелства по случая.

Разследването продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
1
 
! Отговори
Менталист преди 4 месеца
Ще ги хванат.Не защото са оставили следи,а защото са се издънили със сумата.Просто акцията не оправдава откраднатото.Ако иат шеф,или са наети като професионалисти,ще има наказания.А ако са отделна група без шеф,ще се изпокарат за парите.За толкова пари не могат да се обезпечат всички със ,,по апартаментче".А ако има и други намесени освен тримата пищолджии,вече са се изпокарали и намразили.А както знаем има и прострелян служител.Направо са си се издънили.Очаквайте развръзка скоро.
30
0
 
2
 
! Отговори
Коментатор преди 4 месеца
Кой за каквото е учил и кой за колкото може. Нямат акъл да станат програмисти и финансисти и да правят балата. Ако не ги хванат сега, другият път. Не ги чака бляскаво бъдеще.
29
0
 
3
 
! Отговори
Коментатор преди 4 месеца
Таман за едно апартаментче в региона.
28
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Никой не може да прави обири каквито правим по мощаб ние в ядреното лоби. При нас всичко е в милиарди и десетки милиарди. Вижте как ви врътнахме при Белене, а сега фантазията не ви стига да вденете какво сме ви приготвили при Козлодуй. Вече съм прибрал половин милиард лева и гаранция за 3 милиарда, значи сте налапали въдицата дълбоко шарани мои. Ваш Богомил Манчев.
27
0
 
2
 
! Отговори
Мето преди 4 месеца
Купуването и продаването на гласове е престъпление.
26
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ще им стигнат за празниците.
25
0
 
3
 
! Отговори
Парите са застрахова преди 4 месеца
ни . Рамбо е без орехчета. Гръмнал е нападението. Вълна от обири . Не всеки е точен с самоделни . Там на площада нямат място за дълги екшъни. Камерите са ги снимали . Не е имало патрулка. Нямаше нищо да отнесат . Може да са мигранти.
24
0
 
7
 
! Отговори
Да допълня... преди 4 месеца
До Анонимен 25 Спомням си го тази случай. Задигнато са 80 000 лв,които бяха значителна сума за онова време. Пистолета с които удрят полицая е бутафорен , парите са върнати и изпълнена смъртна присъда. Тава е първи и последен случай на грабеж от банка.
23
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
По времето на Тато в Хасково имаше подобен случай. Двама нападнаха инкасоавтомобил,който е прибирал оборотите от Универмага и ги е доставял в трезор,който се намира в сградата на БНБ.За онова време това беше чудо невиждано и нечувано!!! Всичко беше вдигнато на крак,никой от службите не се прибра в дома си,докато не намериха крадците! Имаше публичен процес и престъпниците бяха осъдени на смърт! Бяха млади мъже,с чисто криминално минало и разни други ала-бала,с които сега пущат престъпниците!
22
0
 
11
 
! Отговори
Лудия преди 4 месеца
Весело посрещане на празниците !
21
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Абе ,леваци... е да.. и да искат не могат да питат експертите от дясно като къро.. трактора.
20
6
 
5
 
! Отговори
Абе ,леваци... преди 4 месеца
...питайте поне некой от левия политически сектор , как стават тия работи , там има мастити специалисти ...Черепа , Корни ,Цв.Василев , Е.Йончева......ТАКА , НЕМАШЕ ЗАТВОР ДА ВИ ГРОЗИ , даже можеше и велики политици да станете на България...!
19
9
 
6
 
! Отговори
Пффф преди 4 месеца
3ма, т.е. по 50 хиляди на човек, т.е. 3 месечната чиста заплата на младши програмист на 18 години и то без бонуси. Разбирам да са думнали 150 милиона, ама за тези дребни суми не си заслужава.
18
1
 
11
 
! Отговори
Ехаааа преди 4 месеца
Добре е, ще имат за Коледа, Йордановден, Ивановден......защо не и за Зарезан?!
17
1
 
10
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 4 месеца
КВАТО НИ Е ДЪРЖАВАТА---ТАКИВА СА НИ И БАНДЮГИТЕ......ХАХАХАААА /...жалки имитатори.. /
16
3
 
8
 
! Отговори
ЕГАТИ, ОБИРА.... преди 4 месеца
...ЗА ПЕТИМА--КОЗИ КРАК......даже нема и за една къща.....ХАХАХАААА ...КОКОШКАРСКИ ИЗЦЕПКИ!!!!
15
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
А служителите на клона нямат ли право да носят оръжие?И не трябва ли да имат полицейска охрана при трансфер на огромни суми пари?
14
7
 
4
 
! Отговори
Егати задръстените преди 4 месеца
обирджии. То тва са джобни пари бе, ако бяха вкарали малко в себе си може ха да правят много повече на година абсолютно легално.
13
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Мизерия....
12
3
 
10
 
! Отговори
ПОАРО преди 4 месеца
Три чувала с пари ,дори с по 5 лв. да са били ,сумата щеше да е поне двойна !! Тези се гъбаркат !