Папата каза да на секса и не на порнографията

Трябва да защитаваме любовта, казва светият отец
18 яну 2024 07:36, Петър Бойчев
18
Папата каза да на секса и не на порнографията
Снимка БГНЕС

"Сексуалното удоволствие е дар от Бога", но католиците трябва да избягват порнографията, каза папа Франциск в сряда по време на общата аудиенция на площад "Свети Петър", пише The Guardian. Сексуалното удоволствие трябва да се цени, каза той, но то е "подкопано от порнографията" и "удовлетворението без връзка може да доведе до определени форми на пристрастяване".

"Трябва да защитаваме любовта", каза папата, който добави: "Спечелването на битката срещу похотта може да бъде усилие за цял живот".  С тези забележки папата изглежда отговаря на своите консервативни критици, които бяха меко казано разгневени миналата седмица, след като книга на сексуална тематика, написана преди десетилетия от ръководителя на доктрината на Ватикана, се появи отново.

Книгата на Виктор Мануел Фернандес, аржентински кардинал, близък до папата, който вече беше известен като автор на друга книга със сексуален заряд, написана в младостта му, включваше глава, описваща разликите между мъжкия и женския оргазъм.

В отговор на скорошния скандал Фернандес, чието назначаване на една от най-влиятелните позиции във Ватикана, беше критикувано от консервативните кардинали, каза: "Със сигурност не бих написал [това] сега".

През 2022 г., по време на дискусия за опасностите от социалните медии, папата предупреди за "дявола" на дигиталната порнография, като същевременно призна, че свещениците и монахините също гледат порно онлайн. "Това е порок, който имат толкова много хора, дори свещеници и монахини", каза той. "Дяволът влиза там".

В края на 2020 г. Ватикана беше оставен в неудобно положение, когато беше принуден да "потърси обяснения от Instagram", след като официалният Instagram на папа Франциск, който заедно с другите му акаунти в социалните медии, се управлява от екип от хора, "хареса" снимка на бразилския модел Наталия Гарибото. "Харесването“ от акаунта на папата се виждаше на страницата на модела няколко поредни дни, преди да бъде "отхаресано".

Ватиканът каза тогава: "Можем да изключим, че "харесването" е дошло от Светия престол".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: порнографиясекспапа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Единствено като елемент на любовта!
12
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Истината е че вече нито има истински свещеници, нито истински монаси.В момента, могато застанеш пред медиите, ти вече не си свят, не си монах.Монахът бяга от света и се отдава на Бог.Днес няма такова нещо, Църквата е налазила в светското от 16 век насам и няма отърване от дявола.Май и Бог ни е проклел всички на света, защото е взел и акъла на политиците ни и отиваме към гибел.
11
0
 
2
 
! Отговори
бизнесмени- преди 3 месеца
Инвестират в порнозвезди и модели , вместо да дават пари за наука и спорт.
10
2
 
7
 
! Отговори
Божа работа преди 3 месеца
По-добре да се благославя секса между жени и мъже. По-добре да коментират мъжките и женските оргазми. По-добре Ватикана да харесва снимки на модели. По-добре да разрешат на католическите свещеници да имат връзки с жени и да се женят. Всичко това е по-добре отколкото да се занимават с малки момченца.
9
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
По тая линия и порното е дар от Бога.Жалкият лицемер Бердолио вече е станал виц.Като вицовете за евреи и йезуити.
8
3
 
2
 
! Отговори
али преди 3 месеца
За християните всичко е дар от бога :) стигнаха до там да признават еднополовите бракове (следваща стъпка е педофилията да разрешат, все пак гърците са го правили едно време), при Мюсюлманите е точно обратното налагат се ограничения, които нищо общо нямат с религитя. т.е. религитя работи в интерес на една група хора.т.е. се превърна бизнес, без никакви морамни цености. Точно това за което трябва да учи хората....
7
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
мда то в порно сайтовете нема малки дечица, тотално загубено време за един истински католик
6
2
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 месеца
ДА НА СЕКСА НО САМО МЕЖДУ МЪЖЕ! ТАКА Е ПРИЕТО В КАТОЛИЧЕСКАТА ЦЪРКВА ЗА ДОГМА!
5
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
бок е създал всичко бе, следователно порното е дар от бок също, както и свирепата индустрия, бок е всичко, следователно бок е порно!
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
религията е отрова за разума, без значение коя, вярата е импотентен заместител на знанието, когато някой те кара да вярваш в нещо, което не може да се докаже, това е *** акт на измама
3
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
За ко би станал някой католически свещеник ако не за да педофилства с малки момченца?
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Продължение - Такива комбинезони вероятно нашите баби са носили под роклите си. Каза се, че в редакциите на тогавашните вестници пристигали писма, в които възмутени зрители питали защо във филма е включена "тази абсолютно ненужна порнографска сцена"? По онова време в нашите кина са пускали и актуални за времето си западноевропейски филми, в които е имало далеч по-дръзки сексуални сцени. Но явно е имало нашенци-моралисти, които са мислили, че в българските филм такива неща са недопустими.
1
0
 
5
 
! Отговори
Има различниКритерии преди 3 месеца
за понятието "порнография". Спомням си предаване за историята на българското кино. Дадоха кратък откъс от филм, правен през 60-те години. В него показваха голям национален строеж и главният герой - отличил се бригадир, имаше любима. Една от сцените във филма показа двамата влюбени да лежат на тревата под зваздното небе и да си приказват, не правеха нищо друго. Той беше напълно облечен, но тя беше по бельо - дълъг до коленете, плътен комбинезон. Продължавам -