Бундестагът отказа да даде на Украйна далекобойни ракети Taurus

Предложението на опозиционния Съюз (ХДС/ХСС) не бе прието
22 фев 2024 15:56, Петър Бойчев
156
Бундестагът отказа да даде на Украйна далекобойни ракети Taurus
Снимка БГНЕС

Бундестагът гласува против предложението на опозиционния Съюз (ХДС/ХСС) за доставка на крилати ракети Taurus на Украйна, съобщава германският национален ежедневник Die Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Предложението бе отхвърлено с гласовете на 480 от депутатите, 182-ма гласуваха "за“, а петима се въздържаха от вота.

Още по темата
В навечерието на гласуването председателят на Християндемократическия съюз (ХДС) Фридрих Мерц призова партиите от т.нар. светофарна коалиция (ГСДП, "Зелени“ и СвДП) да подкрепят предложението. "Повратната точка“, обявена от канцлера Олаф Шолц, досега до голяма степен "остава само на думи“, коментира той.

На скептиците по отношение на доставките на Taurus за Украйна Мерц заяви, че Германия е би трябвало да е научила от историята, че умиротворяването на режим, който не спазва никакви правила, е безполезно. "Това води до обратното на това, което искаме: сигурност и свобода“.

В предложението на Съюза (ХДС/ХСС) "За истинска повратна точка в германската външна политика и политика на сигурност“ депутатите призовават за "незабавна доставка“ на оръжейни системи, поискани и налични в Германия за нуждите на Украйна във войната срещу Русия, включително крилатите ракети Taurus. Германия трябва да поеме европейското лидерство и координация. Въпреки заплахата от Русия, Берлин обаче остава далеч от "промяна на стратегическата парадигма“, се посочва в изявлението.

Политици от управляващите партии разкритикуваха предложението на опозицията, подчертават от редакцията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
142
0
 
3
 
! Отговори
Сът преди 2 месеца
Не Русия ще спечели войната,а ЕС и Сащ ще спечелят войната на Русия
141
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Дилемата е била- или без ракети Таурус, или отново червено знаме над Райхстага.
140
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Швабите си знаят как се яде руски бой.Ще си траят за да не осъмнат пак със берлинска стена.
139
2
 
18
 
! Отговори
Тоест преди 2 месеца
Първо САЩ отряза Украйна, а сега ЕС начело с лидера му Германия. На мъртвец оръжия и пари не му трябват. А сега идва време да се погрижим за себе си. Имаме хиперинфлация, бедност, скъ пи суровини и отношения с Русия, които да оправяме.
138
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Споко, рано или късно не само Тауръс а и всякакви други оръжия ще доставят.
137
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Те вече се провалиха с леопардите и сега взеха да мислят пазара на леопарди няма да изпезне но сериозно им срива ценаа
136
3
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 2 месеца
Ще го ядат швабите путиновия , но ще е късно !!!
135
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Господинчо,с номер 86.Недей да лаеш.Знаеш ли датата,мушкарчино.Щото аз я знамПак беше 23 срещу 24 март обаче,1999,когато другите велики пи.чки си разиграха покер партията срещу другата малка,беззащитна жертва,докато си менкатпишкитес раша.За да се мразят други две страни,поне да се дистанцират една от друга,а принципът е един същ!ДГД и натото/ви и, путк.ин!Да живее България!Живела,Србия.Хероям Слава!Героично е да си дребна животинска срещу цялото човешко, световно лицемерие !
134
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Защото знаят, че пак ще има недостойни дела на Руските войски в Берлин! Защо Украйна трябва да побеждава?!?
133
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Е нали ще ударят Русия и ще сложат Т90 до стария т34 в Берлин?!? За какво им е това?!? Да не са глупави?!?
132
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Така само помагат на Путин да стигне до Берлин.
131
14
 
0
 
! Отговори
82-ОМБР преди 2 месеца
Ставаше въпрос за цената която плащат рашиСтите,тази в Украйна е плаща безумно богатия запад(поради невъзможноста на Украйна да извади такива средства)
130
2
 
6
 
! Отговори
Боби преди 2 месеца
До 82-ОМБР То реално в Ъкрайна вече големи складове и НПЗ вече няма РФ ги унищожи. Горивото ползвано от ВСУ а и цяла Ъкрайна идват от РУМЪНИЯ!!! Дистрибуция с Камиони - най-нерентабилно.
129
7
 
2
 
! Отговори
82-ОМБР преди 2 месеца
Цената на снарядите е много напред в списака с десетки хиляди артикула и услуги за чието производство се плаща. Почваш от копчетата за униформи и стигаш до амортизацията на пожарните коли който хвъркат в опит да изгасят 10-ки хиляди тонове горива и съоражения за съхранение и преработка който украйнците с такава лекота палят
128
1
 
11
 
! Отговори
Нане Вуте преди 2 месеца
До 82 омбр: ти пък да не си главен счетоводител на Русия та знаеш колко им струва? Повтаряш като папагал краварското мучене!!! Галон!
127
1
 
9
 
! Отговори
Боби преди 2 месеца
До 82-ОМБР как ги изчисли 211 Милиарда $ ??? Разбираш ли един Руски Боеприпас СССР производство 152мм е 200$ а Рускоо 400$ САЩ купуват един 155мм еквивалентен боеприпас за 8000$. Горе долу от такъв порядък са цените и на другите боеприпаси!
126
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Да говорим сериозно! Руското превъзходство в хора и количество, и качество оръжие е огромно! Заслугата за сегашното положение на фронта е, на некадърноста на командването и мотивацията на личния състав!
125
1
 
16
 
! Отговори
Сънчо преди 2 месеца
Прибрах се от работа,изкъпах се, жената направи салата, пия ракия(домашна, татко ми е казвал, че ако вкъщи нямаш ракия си просяк) детето заспа(такава битка беше докато заспи, Украйна и Русия-пасти да ядът). Принуден съм да ви чета щуротиите, защото жената гледа други по-телевизията пък това е нейна територия и не искам да я нападам както Русия нападна Украйна. През К... ми е кой ще победи. Аз с никой и за никой няма да ходя да се трепя.На кой какво му трябва да ходи да се бие-демокрация....
124
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
до 121 Цветанчооо краварчооо, имаш нет вее. Я напиши в търсачката Крим и виж какъв е съставът на населението в Крим като етноси и кой етнос колко процента има, кравар жааалък!
123
1
 
1
 
! Отговори
Боби преди 2 месеца
До Анонимен 124 Защо бре Друже? Което казвам е Вярно. Какво Истината е нелицеприятна?