Начален учител от Благоевград е починал от COVID-19

105 са преподавателите под карантина в областта
9 ное 2020 18:25, Анисия Иванова
39
Начален учител от Благоевград е починал от COVID-19
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Учител от Благоевград е починал от COVID-19 през почивните дни, каза началникът на Регионалното управление на образованието Ивайло Златанов. Учителят е бил дългогодишен преподавал в началния курс в благоевградското Девето основно училище "Пейо Яворов".

Към днешна дата учителите под карантина в областта са 105, докато в края на октомври са били около 70, каза началникът на РУО - Благоевград. Разлика има и в причините за поставянето им под карантина.

Преди две седмици по-големият процент от тях са били контактни лица. Данните от днес показват обратното съотношение - 80 са учителите с положителен тест за коронавирус, докато контактните са двадесет и петима, което Златанов определи като обезпокоително.

При учениците няма съществена промяна в броя на поставените под карантина. В момента карантинирани са 653, от тях 23 са с положителен тест за коронавирус, останалите са контактни лица. Дванадесет паралелки в областта са под карантина.

На този етап не се налага затваряне на училища, тъй като няма масово заразяване в нито едно учебно заведение, посочи Ивайло Златанов пред БТА. В училищата в областта се обучават присъствено около седемнадесет хиляди ученици.

Тринадесет хиляди са учениците в гимназиална степен на обучение, които учат в електронна среда от разстояние, допълни началникът на РУО.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе, коги ше чуем за касиерка у Кауфланда или те са безсмъртни... Тоа ковит само по лекари и учители оди явно, ватманите не ги аресва.
36
2
 
1
 
! Отговори
безсмъртни преди 3 години
от кога учителете са безсмъртни?? как така е умрял тоя?
35
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо не обявят нулева година? Как не ги е срам, съвест нямат ли? Малките деца ходят и се гушкат в баби и дядовци, при родителите си, глезунчат се...защото са малки.. И може да заразяват. Пуснете ги тези деца, и отделно учителите също имат близки. Каква е тая държава?
34
6
 
3
 
! Отговори
Ричард Алибегов преди 3 години
"Учителят е бил дългогодишен преподавал в началния курс в благоевградското Девето основно училище "Пейо Яворов"Поживял си човека, поживял, пък умрял...Край! Толкова ли е важно от какво е умрял?
33
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Ей Ти вярваш ли на фалшивата пандемия щом не се затварят училища,театри и тн учреждения? Всичко е един театър и баламосване на народа
32
2
 
17
 
! Отговори
Антиококор преди 3 години
Кога ще спре експеримента на ококорения самозабравил се министър с нашите деца? Ясно е, че нито образователната ни система, нито учителския състав са в състояние да спазват някакви, дори елементарни, анти пандемични мерки. Този квази д-р менгеле готов ли е да носи отговорността за смъртта на учители? А на деца?
31
4
 
24
 
! Отговори
Ей преди 3 години
У.роди долни, колко учителя трябва да починат, за да затворите училищата. Гадове долни.
30
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво още трябва да се случи, за да престанат МОН с този присъствен експеримент!
29
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Родителите дето си пращат децата на училище също са изложени на риск от заразяване от собствените си деца.Но пък нали трябва да ходят на работа?Как да излезем от тази дилема?
28
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 1 - от какво е починал учителят - ами от нищо, платили са му да умре. Как може да има такива заблудени, че коронавирусът е обикновена настинка/леко грипче?Едва ли има човек, който да е абсолютно сигурен, че всичките му органи и системи са в идеално състояние. Спомнете си как почина синът на Плевнелиев, а семейството му не е като да няма финанси и да няма достъп до добри лекари.
27
2
 
5
 
! Отговори
Коцко здравето?Да бе преди 3 години
Това е доктор смърт.Хлъзгав и слузест като гол ***.Ботоксов клоун
26
2
 
14
 
! Отговори
Оня глист Вълчев преди 3 години
Вика няма голям процент заразени учители амаааа то ако има няма да може да се учи нормално бе ***!!! Откъде ги копаят тия плазмодий гнясави бе
25
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И какво да ги правим бе, да им кажем, че няма нищо, да излизат и да хващат една пневмонийка и да се отърве рода и докторите? Това ли е алтернативата?
24
6
 
1
 
! Отговори
до 23 преди 3 години
А тези дето са откачили и си стоят в къщи от страх и побъркават рода и доктори ,те не са ли хора бе??
23
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да тежи на съвестта на Коцко Здравето, дето нема топарлаци, да затвори училищата и да спре градския транспорт - двата основни развъдника.
22
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой побърка пенсионерите бе, куку, нали ги гледам, те са масово най-несериозни с носенето на маски по магазините, задължително маската под носа, пък и под брадичката се среща... Иначе пък и по тротоара срещам бабки с маска... Ама и тя под носа - хем се пази, хем нула ефективност - побъркани може да са, но не е от страх май.
21
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Виждате ли хора каква престъпна шайка ни управлява с пожарникар начело !? А иначе май само господ може да ги съди
20
11
 
4
 
! Отговори
Престанете преди 3 години
Престанете бе ,побъркахте пенсионерите с гадостите си нон стоп.Знаете ли какво им причинявате,откачат без причина..ходят с термометри и апарати за кръвно..всяка една болежка ги довежда до лудост.Как не си давте сметка,убийци такива ..Долни хора сте.пфуйй..
19
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези са и зроди! Кога ще затворят всички училища най- накрая централно, а не да си измиват ръцете с областните центрове!? МОН е за съд! Няма ли кой да ги осъди? Подайте до директорите Декларация за Обучение в електронна среда и спрете веднага децата си от присъственото обучение! Хиляди учат в.момента безопасно вкъщи.
18
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами анонимен 18 го каза ,какво повече да коментираме..***(тези дето не затварят,че бобът им не показал масово заразяване)