Вълчев: Идват най-тежките седмици за образователната система

Вече се появяват и сезонните грипни вируси
18 ное 2020 20:44, Нели Христова
116
Вълчев: Идват най-тежките седмици за образователната система
Снимка: БГНЕС

"Вероятно е в следващите седмици да се сблъскаме с сезонните грипни вируси. Това ще бъдат най-тежките седмици за образователната система, тъй като двата вируса могат взаимно да се усилят". Това каза министърът на образованието Красимир Вълчев по БНТ.

"Нашият режим е най-либерален, лятото избрахме модела на невзаимодействие, за да позволим процесът да се провежда без задължителното носене на маска", каза още той.

Според министъра носенето на маски е полезно и за учениците, и за родителите. "Не можем да убедим всички родители, но ще се постараем да го направим. При малките деца е по-трудно. Необходимо е да защитим и учителите", обясни Вълчев.

"Всяка година имаме между 20 хил. и 40 хил. ученици, които боледуват от сезонните грипните вируси. Препоръчвам поне по 10 минути да са отворени прозорците в класните стаи, когато това е възможно", каза още той.

По думите му при локдаун няма да изчезне вируса, дори да се намалят стойностите на заразените. "Няма гаранция, че няма да се увеличат. Не може да си позволим до края на учебната година учениците да бъдат на обучение само в електронна среда вкъщи - това ще проведе до проблеми в мотивацията им за учене, обездвижване, десоциализация, психическа тревожност", предупреди министър Вълчев.

 


116
Още от Образование
Студенти за онлайн обучението: Като една голяма почивка е
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Деца убиват родители с помощта на власта!
106
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ако децата от 5-ти клас например са сами в цялото училище това не ги ли стресира и не ги ли кара да мислят още повече за болестта?Или това не е проблем?Проблем е да си си у дома на топло ,пред компютъра и да слушаш урока от учителя в някоя от платформите според г-н министъра.
105
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Като е така какво още чака,а не пусне учениците в къщи?Който иска да учи ще учи,който няма да учи не учи дори и да е в училище присъствено.Тук идва и ролята на родителя!!!!Пазете учителите,пазете и семействата!!!
104
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тук не става въпрос за пари а за здраве и отговорности!
103
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тук не става въпрос за пари а за здраве и отговорности!
102
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Децата ще психясат като се разболеят родителите им или като някой почине в следствие на вируруса!Те се чустват виновни защото те са ги заразили.Ходят притеснени на училище.И това ако е учене точно така ще психасят а не като ги спрат за един месец!Всички който мислят че това са строги мерки са много зле!Трябва ли да измрем като риби и да оставим децата си сираци!Помислете нищо няма да навреди на децата временно да са онлайн,всички деца .Спрете училищата поне за един месец !Не вършете престъпления
101
0
 
5
 
! Отговори
Ще има преди 1 седмица
сираци. Те ще отмъстят.
100
17
 
2
 
! Отговори
Иванов преди 1 седмица
Браво на Вълчев!!! Единствения, който мисли за децата, а не за пари!!! Тоя *** Ангелов и тъпата даскалица Фъндъкова да си заминават!!! Децата обратно на училище!
99
19
 
3
 
! Отговори
Тихонов преди 1 седмица
Не искаме болни, психясали и неграмотни деца! Няма логика цялата държава да е отворена, само учениците да са под карантина, при този нисък процент заболели в училищата-за информация заразените учители са под 1% спрямо общите заразени в страната. Учителите да спрат да реват, много е удобно да си стоиш вкъщи, да си получаваш цялата заплата и да ти я вдигат всяка година с 10%. На другите хора да не им е по-лесно?! Ако ще превръщаме децата си в зомби рани роботи, за какво са ни тогава учители?!
98
13
 
3
 
! Отговори
Андронов преди 1 седмица
*** такива, престанете да говорите против министър Вълчев! Естествено, че децата трябва да са на училище!!! На който не му се работи като учител е свободен да отиде на пазара на труда!
97
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Учениците, които ще са съвестни онлайн, са съвестни и сега. Онези, които няма да се включат или само ще симулират включване, и сега не учат, а само пречат. Третата група са бледоликите в гетата, за чиито родители образованието не е ценност - важни са само джумбаретата. За тях образователен процес е невъзможен нито онлайн, нито присъствено. Има случаи - детето не може да си изпълни задачите, въпреки че има желание, защото бащата не му дава смартфона, понеже играел на него.
96
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Като не можеш, махни се! Все някой ще поеме с достойнство и дано да е учител.
Как изобщо ти е ясно какво е учебен процес?
Та учителят мисли само как да не се зарази и се тресе от страх.
Наистина гледате на училището като забавачка.
95
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Вьлчев му е прес шнура - ако се разболее ще получи наи адекватното лечение - родителите на децата да му мислят
94
2
 
22
 
! Отговори
6 преди 1 седмица
Сблъскахте се със собствената си глупост и екадърност.Спахте цяло лято и сега козметични мерки ,които нищо нерешават.Батакът с времето още повече ще се задълбочава , докато след Нова година се премине изцяло на е-обечение , което според студентите е "голямата почивка "!Втора провалена учебна година , благодарение на правителството и МОН , които сега тичат подир събитията , но не ги настигат ...а само тичат !
93
1
 
27
 
! Отговори
Тия преди 1 седмица
тарикати от МОН не искат да се харчат за тестове а искат да ползват даскалите за безплатни такива. Министре, я си наарай некадърната администрация по един ден седмично да водят занятия присъствено и всичко ще е ОК.
92
1
 
33
 
! Отговори
МОН-стер преди 1 седмица
Бай минииистре, живееш си като бъбрек в лой! Къде ви е дигитализацията в образованието? Защо нямате паралелно действащи и законово уредени образователни системи за ПРИСЪСТВЕНО и ДИСТАНЦИОННО обучение? Като стане “авария” в едната, автоматично преевключвате на другата. И най-обикновените грипни ваканции нямаше да са нужни. Щяхте да облекчите и децата със СОП и родителите им. Ама акъл се иска за това, а не само да си гледаш интереса-жена ти с учебниците, ти си по “маркетинга” им.
Счотльо!
91
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Този ни разказа играта.
90
1
 
22
 
! Отговори
Циркаджии преди 1 седмица
В ситуация, като тази са необходими ясни и точни правила, които да се спазват от всички и разбира се, някой, който да разполага с необходимата експертиза и правомощия да ги прилага и да носи отговорност за тях. Тази некадърна калинка назначена за министър само създава бъркотии и бяга от отговорност. Колко още трупа трябва да му легнат на съвестта (ако изобщо има такава), за да се осъзнае?
89
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Вълчо...това е терор за децата ,къде е тая комисийка на закрила на детето?
88
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Никой вече не се тества. Масово българина си стои със симптоми, за да не го карантинират.