Етем отсече: Медиите са виновни за драмата около Челопечене

Информацията до хората не трябва да е паникьосваща, а успокояваща, смята Емел Етем
9 юли 2008 19:40,
163
Етем отсече: Медиите са виновни за драмата около Челопечене
Медиите объркаха хората за Челопечене, смята вицепремиерът. Снимка: БГНЕС

Медиите ескалираха напрежението в първия час след взривовете, заяви вицепремиерът и министър на извънредните ситуации Емел Етем пред парламентарната комисия по бедствия и аварии.

Етем обвини медиите за забавянето на информация за взривовете във военния склад край Челопечене.

Вицепремиерът каза пред парламентарните репортери, че законът задължава медиите да предават едно към едно официалната информация, подадена в 7 часа.

Акцентът в официалната информация тогава бил, че няма опасност за живота и здравето на населението.

"Това, че по никакъв начин медиите не са обърнали внимание, а ескалираха напрежението в рамките на един час, е друга тема. Те решиха да разпространят информацията, която са получили от столичния кмет", заяви Емел Етем.

Информацията до хората не трябва да е паникьосваща, а успокояваща, подчерта министърът на извънредните ситуации.

Вицепремиерът се позова на член 35 от Закона за бедствия и аварии, където пише, че когато се спуснат такива информации и указания от държавните институции, медиите едно към едно трябва да ги предадат на населението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
2
 
0
 
! Отговори
darmonko преди 15 години
Ами какво да направим, да им се обясним в любов затова, че са оставили 25 тона експлозиви с охрана от 2 пенсионери и че специално създаденото министерство за случя реагира 6 часа след като те са гръмнали. Европейско ли би било да не държим сметка за какво се харчат данъците ни? Ако това значи да си европеец аз не искам да съм такъв. А ти след като си мислиш че европеец означава да си безропотна овца, остани си еропейка.
121
2
 
0
 
! Отговори
fesa преди 15 години
BRAVO DILYARA,RADVAM SE,4E IMA O6TE BALGARKI KATO TEB.TOVA KOETO KAZVA6 E SAMATA ISTINA.BALGARIYA SAMA SEBE SI 6TE POGUBI S TAZI OMRAZA V SARCATA SI.NIKOGA NYAMA DA RAZBERAT,4E IMA MYASTO ZA VSYAKO JIVO SA6TESTVO NA TAZ ZEMYA.abe na krıva raketa........
120
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
na kalpaviq kosmonavt mu pre4i krivata orbita... nali dr.etem
119
2
 
0
 
! Отговори
Диляра преди 15 години
Хора,колко много обиди..колко много омраза и ненавист е събрана във Вас!Тази омраза Ви убива..Никога няма да станете Европейци!
118
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
не са медиитедедо Гецо е виновен! И баба Цура, щото му наготвила боб преднич ден.Дедо Гецо се разхождал в близост до поделението, но коремът му се издул от газове, получени в резултат на консумация на боб. Не се сдържал и си изпуслал звучно газовете. Но понеже се намирал в опасна близост до склада, в резултат на промените на химичния състав на атмосферните газове, получилите се въздушни течения разместили въздушните пластове над амунициите и предизвикали възпламеняване.
117
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ахмете, Ахмете,ако тази кадъна е една от ерудираните членове на твоята партия /а сигурно считаш ме е така-предложил си я за виципремиер/, то със закон трябва да се закрие ДПС-вие сте опасни за държавата със своята некомпетентност, наглост и крадливост .Дотук с майтапа-препоръчвам да си помислите /съмнявам се че го можете/ но все пак-докого българския народ ще ви търпи.И недейте лежа на т.нар. толерантност-всичко има граници.
116
2
 
0
 
! Отговори
Vuicho Vanio преди 15 години
Не разбирам смисъл на тази новина .... Каква била Емел ?Нима в България възникват извънредни ситуации? Как дефинирате извънредна ситуация? На някой министър му се дооебава 14г. момче/момиче и ... Аз мисля че актьорите от театъра ще се справят по-добре с политиката, отколкото ПОЛИЦИЦИ-те с театъра!
115
2
 
0
 
! Отговори
дълго тире преди 15 години
коментар 110:)))))))))
114
2
 
0
 
! Отговори
spravedlivost преди 15 години
Да е само МИС би било добре.Просто няма никой от правителството , за всичко е виновен кмета,че не е бил с тях на купона.Да живеят правителство от лапачи.
113
2
 
0
 
! Отговори
devil преди 15 години
Ей, хора те за това трябва да гласуваме, гласувайте за кой ви е кеф, само не го правете за турските резани карабини и *** поемащите им жени!!! Кога в историята на тая държава е имало турчин министър на земеделието??? Левски, Стефан Стамболов, Панайот Волов, Христо Ботев и всички наши знайни и незнайни боици за свобода сигурно се обръщат в гробовете си по 360 пъти на ден, ако подозират, че земята за която са се борили с живота си сега се направлява от турци, а и не само замеделието- цялата ни държава манипулират мамицата им ***! Тая ли ще ни даде сигурност и точна информация, че е в министерството на бедствията и аварийте, и ще предприеме мерки срещу бъдещи злополучия срещу тоя изстрадал народ??? Да, бе ще си стой отстрани само и ще прави *** коментари, ще се смее над страданието ни! Хора подготвяйте се, крайно време е да ги набутаме в миши дупки и да им бутнем прозорците на събранието! турците ВЪН!!!!!!!!!!!!!!!!
112
2
 
0
 
! Отговори
бранник преди 15 години
във фсрумите всеки се прави на велик защо го казвам?еми защото с нашето гласуване или негласуване тая туркиня е на власт вече толкова много време че неи пука кво ще каже а ние си пишем в форумите а нея я сърби оная работа за това какво пише в интернет за нея...ние всички сме виновни тя да е там и да говори глупости
111
2
 
0
 
! Отговори
Iliqn преди 15 години
А според мен тя е виновна и некадърна и всички като нея трябва да ги изметем от тук.
110
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ето как според МИС би трябвало да изглежда съобщението за инцидента:"Тази сутрин около 6:00 часа на няколко километра от София съвсем безопасно избухнаха незначително количество бомбички - около 25 тона и конфети. В жилищните райони близо до мястото настъпи оживление, тъй като от гърмежите значителен брой хора са помислили че е Нова година и са напуснали домовете си за да посетят роднини в други градове за празника. В резултат на тяхната непредпазилвост да оставят прозорците си отворени вятърът ги е изпочупил. Тъй като не се знае какво точно има в тези бомбички МИС съветва гражданите да поемат дълбоко въздух и да не дишат докато не изминат 24 часа от последния гърмеж. Няма опасност за населението на Норвегия и Исландия."Очакваме тази политика да се следва стриктно от медиите при следващи такива ситуации
109
2
 
0
 
! Отговори
goshko преди 15 години
ГАРАНТИРАНИ ЛЕСНИ И БЪРЗИ ПАРИ ПО ИНТЕРНЕТЗдравейте, най-напред , за да сте сигурни, че става въпрос за печелене на реални пари по интернет ви давам e-mail адреса си .goshko8183***abv.bg - ако имате каквито и да са въпроси питайте с удовоствие ще ви отговоря!Аз работя тази работа от 35 дена и вече получих първияте си пари!Това наистина са най-лесните гарантирани пари, които може да изкарате по интернет!Работата е лесна и най-важното отнема между 5 и 10 минути на ден!Трябва да отворите между 10 и 20 уебсайтове на всеки 24 часа.На всеки от тези сайтове след като се отвори се появява брояч, който започва обратно броене от 30 до 0.Като минат тези 30 секунди веднага след нулата се появява надписа Done което означава, че вашата работа тук е приключила и можете да затворите страницата.Повтаряте същата процедура още 10-12 пъти с останалите сайтове и това е всичко, което трябва да направите!Това което мога да ви гарантирам като за начало са 100$ само за първия месец!След това при правилна стратегия, идеята е в края на 3-я месец да се достигне един доход от 300-400$ месечно.Как точно става всичко това и за повече подробности ми пищете на е-mail адреса ми .goshko8183***abv.bg
108
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
taq pak svinq, vse nqkoi drug i e vinoven!? i kvo se izkazva vaob6te? tva ne be6e bedstvie, a lo6o dirijiran teatar, taka 4e trabva da se komentira ot stefan danailov, nali teatara e v negoviq resor...
107
2
 
0
 
! Отговори
възмутена от думите преди 15 години
Абе тази кукумявка в ред ли е или повече я интересува Лазурния бряг? То щеше половината София да я отнесе взрив, а на тази *** журналистите й виновни!
106
2
 
0
 
! Отговори
umerenost преди 15 години
Да и винаги ще бъде така докато си говорим само във витуалното пространство.Правят ни на овце каквито сме си ,но нали и Станишев е обърнал захвата, защо пък тя да не бъде .Кмета и е виновен може би защото не я е оценил като жена.Видя я в управлението да я опита в леглото
105
2
 
0
 
! Отговори
krokodila gena преди 15 години
Незнам защо но не съм съгласен,че госпожа"природно бедствие" е ***.Дали не сме *** ние,че толкова дълго време ги търпим.Обвиняват ме понякога,че провеждам агитации,но това не е така.Просто разсъждавам.Дали някога ще можем да се обединим и да ги изметем тия ояли се циници от сцената на нашата опоскана от тях родина?Много ми се иска да успеем.
104
2
 
0
 
! Отговори
yi преди 15 години
Бе *** , да не видиш *** , хааххаа трябвало да успокояват и ко да стане като в Чернобил а ???? Смърт за УПРАВНИЦИТЕ !!!!!!!!! пред парламента на бесило с колове в г ъ за
103
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ей хора това на снимката не ели Хамел Хептен??