Борисов да си наложи 100 дни медийно мълчание

Това предлага медийният експерт Георги Лозанов
18 сеп 2009 11:38,
248
Борисов да си наложи 100 дни медийно мълчание
Снимка: Булфото

 

"Бойко Борисов трябва да си наложи 100 дни мълчание, да спре да е централен говорител на всичко в държавата, за да се чуят експертните гласове около него".

Това заяви Георги Лозанов от фондация "Медийна демокрация" при представянето на докладите от наблюдението на медийте през последните месеци.

"Борисов продължава да прави политиката като спектакъл, оставайки неоспорим лидер по присъствие в медиите", каза той.

По думите на Лозанов говоренето на "ти" с медиите индентифицира проблем у премиера.

"Хората са свикнали премиера да е непрекъснато пред очите им и когато изчезне за миг това предизвиква страдание", анализира на свой ред доц. Орлин Спасов.

Според него Борисов е осъзнал властовия потенциал на медиите и се стреми да ги запълни.

Получава се ситуация, като че ли властта се упражнява директно от екрана на медиите.

Трите ключови думи през август във всекидневниците са “Бойко Борисов” , “Сергей Станишев” и “Мадона”, отчитат още експертите.

“Няма по-отблъскваща картина от това медии, които се ласкаят от това че са фамилиарни със властта”, коментира още Орлин Спасов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


248
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
186
0
 
0
 
! Отговори
до 184 преди 14 години
ако не си разбрал парите от данъците ти вече се контролират от Новата власт. Аз имам подозрения че ГЕРБ поддържат платени писачи. Просто всички мнения, защитаващи Бойко лъхат на простотия и еднообразие. Явно сиромасите са им дали образци какво да пишат, ама нали са си неграмотни нещо трудно се справят. Прочети внимателно постовете и ако си грамотен, ще разбереш че съм прав.
185
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Просто сме си прости. Неща да хваля царя, *** е факт, че при неговото управление се закриха всички глави за приемането ни в ЕС и се подписаха предварителните договори да бъдем приети през 2007-***. Факт е, че и БВП имаше най-голям ръст по време на неговото управление - имаше строителен бум. Но ние не го осъзнахме тва. Щото ние харесваме популистки шитни. А тогава популистката мода беше "царя не ни оправи за 800 дни, начи не става", нищо, че държавата отбеляза огромен напредък...
184
0
 
0
 
! Отговори
mind twist преди 14 години
БКП явно са увеличили значително персонала форумисти, платени от нашите данъци.
183
0
 
0
 
! Отговори
Дилян преди 14 години
абе варненци смотани като толкова си харесвате ***-аджийска Варна, що не си стоите там, а се пречкате по улиците на София. И без това селяните са ни повече от поносимото. Така че стойте си там. Аз морето ви не го ща. Ходя си в Гърция, Хърватска и Испания. И е много по-готино от вашето бетонирано Мутроморие.
182
0
 
0
 
! Отговори
Нефтения преди 14 години
Пфу, айде, стига ве !! София, Варна... София пълна със селяни - верно. А Варна с кво е пълна - от Добрич, Генерал Тошево, Силистра...Я се разходете по улиците на София да видите всеки ден колко варненски коли се движат?И кво общо има това с темата за Премиера?! Варненци умират от комплекси, че не са столица, еб.си и вечно само бучат софиянци кви били. Какви сме - ако не сме ние и другите туристи да си оставяме парите там лятото ще ядете на ***...да не казвам кво...
181
0
 
0
 
! Отговори
аноано преди 14 години
ББ е *** комунистическа МУТРА,овладял добре чичотошовския манталитет- нали и двамата са селяци, па и толкова време си общуваха....
180
0
 
0
 
! Отговори
до Коко преди 14 години
Ти Бойко и близките му не ги мисли толкова. Той се е уредил отдавна. Как според теб се трупа състояние от около 650 млн.лв. Защо докато беше Кмет всички сметки минаваха през СИ-Банк на Цветелина. Е, вярно е и че апетитът идва с яденето и парите никога не миришат. А пък Бойко доста се е позакрългил напоследък и трябва да поддържа натрупаните килогарами. Пък това само с фотосинтеза и идеализъм не се получава много-много. Иначе балъците ще изчезнат последни.
179
0
 
0
 
! Отговори
Жълт картон преди 14 години
до 131 -платен драскач на червената мафияТурипалчо, преди да почнеш да бръщолевиш простотии в какво вярвам и в кавко ен, от кой се отвращаваш и каква държава сме първо се научи да четеш внимателно постовете. Хич не ми дреме кога е почнато и кой го е строил метрото. На мен ми дреме че батко ти Бойко го довърши и че мога да го ползвам. На мен ми дреме, че колата не ми се троши по околовръстния път защото бате ти Бойко го направи. Затова му казвам голямо браво!
178
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
На мен ми пречи. Не ми харесва, че носи такива скапани дрехи. Поне да си намери добър дизайнер, баси. Все пак е премиер.
177
0
 
0
 
! Отговори
коко преди 14 години
Ще замлъкне, когато почне да присвоява, да урежда близки до кръга му, да заблуждава, че живеем добре... ей такивка подобни работи. Сега нека си приказва, кому пречи?
176
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Че ние българите се делим до последния момент, бе. А след това даже пак се делим! Винаги, когато са ни завземали големи империи сме били разделени, ама ние не се научихме от тва. Ще се делим на София и провинция, докато България не изчезне.
175
0
 
0
 
! Отговори
до 171 преди 14 години
Твоето нищо не е - аз бях една седмица на почивка в Гърция и през цялото време нещо ми липсваше и ми беше криво. Трудно заспивах, бях нервен. Като се прибрах в София разбрах - пуснах телевизора и гледам Бойко. Топла вълна премина през тялото ми и веднага разбрах какво ми е липсвало в Паралия Катерини.
174
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Хаха, Обама не само, че е всеки ден по американските телевизии, ами и по нашите телевизии също! Ама на нас тва не ни прави впечатление. Плюем по Бойко по същите причини, по които сме плюли по Станишев - щото е по-високо в йерархията от нас, а ние българите обичаме да плюваме хората по-високо в йерархията. Според мен само Доган си заслужава да бъде плют, за другите няма смисъл. Мисля, че най-добре е да работят всички партии заедно.
173
0
 
0
 
! Отговори
Тишо преди 14 години
абе варненки не са лоши, аз лично съм с много добри впечатления от тях. Наистина - освен готини мацки са и много точни хора. Иначе и аз съм си момче софиянче. Кво да правя сега, да се гръмна ли. А с много неприятни впечатления съм пък от майничките пловдивчанки. Е разбира се винаги има изключения, но по принцип така да се каже.
172
0
 
0
 
! Отговори
марта преди 14 години
За мен това е смешно .София и другото е провинция,ние не останахме хора в държавата ,какво делите не ми е ясно?
171
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Аз вчера два пъти повръщах, а вечерта имах разстройство и не можах да спя добре, защото през деня видях Бойко по телевизията.
170
0
 
0
 
! Отговори
Тедора преди 14 години
Ей,тва Българите угода нямат...като беше Станишев,къде е Станишев,къде е Доган та не излизат по-медийте и не ни запознават с обстановката,а сега защо Б.Борисов говорел и казва що годе по-най *** език на най-простия народ каква е ситиуацията в момента...то и Обама е всеки ден на екрана,но там никой не го плюе и не му вика да си мълчи,защото тоз който мълчи той или ,ще краде или ще се чуди коя ще е поредната лъжа към тоя *** народец...все пак народа избра ББ и народа трябва и да го защитава
169
0
 
0
 
! Отговори
Стохи преди 14 години
ами не зная, не съм се замислял. Може би защото софиянките си имат. Ама моите приятели всичките пропищяха. Единия дори от една твоя съгражданка. Иначе верно че беше много фърст мацката.
168
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Щото имате море, бе. Морето е за всички българи, не е ли така?. София не е за всички, обаче! Щото се напълни с прости, ***, скапани, гадни, псуващи, немити селяни!!!! Малко двоен стандарт има - ама не може да няма, все пак София е СтолицаТА, Варна е нормален български град, а Столицата трябва да се уважава.
167
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Абсоютно прав е Лозанов. На мен лично вече ми се повръща от тези изяви.