Доживяхме! Магистрат изхвърча заради Красьо

ВСС уволни шефа на Окръжния съд в Търново Даниел Минов
25 фев 2010 13:22,
62
Доживяхме! Магистрат изхвърча заради Красьо
Даниел Минов. Снимка: vt.court-bg.org

Висшият съдебен съвет уволни дисциплинарно председателя на окръжния съд във Велико Търново Даниел Минов заради контактите му с придобилия скандална слава Красимир Георгиев – Красьо Черничкия.

Това е първото отстраняване на магистрат, контактувал с известния като "черничкото момче с ланците" плевенски лобист.

Още в края на миналата година стана ясно, че Даниел Минов се е срещал с Красьо веднъж и е провел с него 14 телефонни разговора.

Според ВСС шефът на Великотърновския окръжен съд не е проявил достатъчно самокритичност.

Той е обяснил пред съвета, че Красимир Георгиев му е помогнал за разкриването на посегателство върху личното му имущество.

През октомври 2009 г. обаче Даниел Минов обясни, че познава Красьо, тъй като го е търсил за съдействие за лечението на вече покойния му баща.

"Запозна ни ректорът на Стопанската академия в Свищов. Баща ми се разболя от рак и търсех връзка да го преместя в болница "Токуда" в София. Помолих ректора за съдействие.

Още по темата
Един ден той ме извика и ме запозна с Красимир Георгиев", обясни тогава Минов пред журналисти във Велико Търново.

Скандалът с Красьо Черния избухна в средата на миналата година.

Тогава шефът на бюджетната комисия във ВСС Иван Колев обяви, че срещу 200 000 евро "черничък плевенчанин с ланци" обещава да осигури между 8 и 13 гласа от членовете на ВСС при избора на висши магистрати.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
8
 
33
 
! Отговори
Ох! преди 14 години
Дай БОЖЕ всички които са били в телефона му да изхвърчат! Ама доста от тия в тефтерчето платиха по още толкова на други за да си замълчат. Пак изплющяха само дребните рибета! Давайте, давайте още...гангрената трябва да се изреже до дупка!
53
9
 
37
 
! Отговори
Д Минов преди 14 години
В края на 2006 год. един бизнесмен от търново поиска отставката на Минов. Той обаче се присмя защото разчиташе на комунистите които го крепяха, а и беше взел прилична сума от една богата вдовица. Който познава този бизнесмен знае, че той никога никого не е забравил. Поуките в случая са две - никога не се карай с хората с които живееш заедно в един град и трябва да внимаваш когато този когото искаш да таковаш е възможно той да ти го натакова.
52
9
 
37
 
! Отговори
умния преди 14 години
БРАВОС..........БРАВОС.........
51
8
 
40
 
! Отговори
Поздрави преди 14 години
г-н Минов всички ние ти пожелаваме лек полет по пързалката надолу.
50
8
 
33
 
! Отговори
съдия преди 14 години
драго коко, да знаеш само колко си глупав!!!
49
8
 
37
 
! Отговори
Сиганин преди 14 години
Как само звучи-Красьо,мило,гальовно.Така сигурно,с нацупени устнички,певачката Магда,му иска нов джип или екскурзия в Дубай,да понапазарува малко златце...
48
8
 
38
 
! Отговори
Красавец преди 14 години
Даниел Минов се скара с всички сериозни хора във Велико Търново. Какво ще стане с него сега ?
47
8
 
40
 
! Отговори
За Даниел Минов преди 14 години
Някой познавали съдията Даниел Минов ? Човек без чест и без достоинство готов на всякакви договорки със всеки само и само да бъде административен ръководител на окръжен съд велико търново. През него минаха много поръчкови дела от името на червените другари. Предния обичаше чашката , но това не е кой знае какъв грях, а този безочлив човек с черна физеономия го провали "черния красьо". Уговорките с него са били за нов мандат, но уви - греда. Поздрави от нас които некога не са те забравяли.
46
8
 
36
 
! Отговори
коментатор преди 14 години
драги петков,изглежда си от тези дет намазаха с предишните правителства та сега така много искаш да го няма този Бойко!та кого искаш тогава да сложат - доган ли или искаш да върнат станишев? тцтцтц
45
12
 
33
 
! Отговори
nekov преди 14 години
V BULAGRIA AKO POZNAVA6 NQKOI E PRESTUPLENIENIE ,NQMA TAKAVA DURJAVA ,ZA6TO BOKO NE SE MAXNE KATO E IMAl kontakti 4e i biznes s margini i mytri ,dokazani prestupnici
44
8
 
37
 
! Отговори
Българин преди 14 години
Не само трябваше да го махнат, ами и конфискация на имуществото му - нас не ни грее че вече няма да е съдия, а адвокат-лобист, а искаме парите дето сме давали за заплатата му толкоз години, обратно - ама трябва някой да се сети да възроптае!!!!
43
8
 
44
 
! Отговори
съдия преди 14 години
уволнен е като съдия , но е преместен на длъжност Прокурор.
42
9
 
36
 
! Отговори
коко преди 14 години
Някои хора в България сами си разправят вицове,само те ги намират зза много смешни и сами им се смеят.Лошото е когато стане масово явление.
41
10
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
....Голяма работа-- ще стане адвокат до като се замажат нещата и после пак....Народа го е казал отдавна-гарван гарвану око не вади........Мръсни юридически гадове!!!Как не ви е срам.!!!
40
9
 
46
 
! Отговори
vanina преди 14 години
Браво! Светлина в тунела! Започвам да си възвръщам надеждата, че нещата в тая държава ще започнат да се оправят!
39
8
 
40
 
! Отговори
... преди 14 години
"До момента това стори Стойко Стоев, но Иван Димов отказа, въпреки че има безспорни доказателства за разговорите им с плевенчанина.Двамата са провели цели 246 разговора с бизнесмена Красимир Георгиев, набеден за кадровик на съдебната власт."Ок, г-н Минов изхвърча за 14, а Стойко Стоев и Иван Димов дали ще изхвърчат за 246 разговора!!!
38
8
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Започват да се пропукват.
37
8
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Искам да ме вземат малко на стаж в държавния резерв, да открадна 5-10 милиона и за наказание да ме уволнят !
36
16
 
33
 
! Отговори
коко преди 14 години
ХЛЯБ И ЗРЕЛИЩА.Това е нужно,за да се управлява тълпата според древните римляни.Хлябът вече е проблем и заради това държавата прави зрелища.Абсолютно незаконно е да се уволнява човек заради телефонен разговор.Това чудо и през" социализъма" го нямаше.Както и да се нарича престъпник човек без присъда,та дори да е не само черен.Че утре някой може да обвини кака Цецка че е взела като ученичка 20 ст. от портмонето на майка си за закуска без да и каже.А с колко много хора тя говори...
35
8
 
33
 
! Отговори
bo преди 14 години
Ami to taka beznakazano,...i stavam prestapnik be! 6to za idiotizam e tova na6eto pravosadie??? A tozi 4erni4kija, s kakvi preferentzii e i ot kogo? Tova razsledvaite gospoda sadii ili Vas vsi4kite vi e 6ube?? Po- lesno e da se "igrae" s Mafijata. Tzjalata Vi gildija e tolkova komprometirana, 4e po-dobre izob6to da Vi njama.