Цените полудяха, да ги бойкотираме, зове Найденов

Пазарът на агнешко бил „ден година храни“
Обновена: 16 апр 2011 14:55 | 16 апр 2011 11:57,
398
Цените полудяха, да ги бойкотираме, зове Найденов
Мирослав Найденов не приема цена от 15 лева за агнешкото. Снимка: Булфото

Земеделският министър Мирослав Найденов за пореден път разкритикува опита на търговците в България да печелят не от обората, а на принципа „ден година храни”.

„Цените полудяха. Няма как изкупната цена в момента на живото агнешко да е около 5-6 лева, а да се предлага на 15 лева на пазара”, каза той пред Дарик.

„Каквато и да е надценката по веригата, тя в никакъв случай не остава за производителите. Оборотът по време на празниците е много голям и много трудно търговците могат да пробутат нещо старо. По-скоро опитват другото - на принципа „ден година храни” те буквално да спечелят на гърба на потребителя”, каза още министърът.

„Време е като гражданско общество ние да се ориентираме по цените и да бойкотираме тези големи цени, защото сега, когато сме ги качили на сайта, хората могат да се ориентират. Крайно време е всички да разберат, че трябва да се печели от оборот. Не знам колко време трябва да мине, за да се случи това, но ние ще продължим в тази посока”, допълни още Найденов.

Още по темата

Запитан нужен ли е стандарт и за козунака, заради информации свързани с лошо качество на този продукт, Мирослав Найденов подчерта, че стандарт вече е въведен за основните продукти - местни и млечни и за хляба и е в ръцете на браншовите организации да следят за качеството и цената. „Не бих препоръчал да се купува козунак за 1 лев - той може и да не е опасен, но не е качествен”, каза още министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


398
Още по темата: Мирослав Найденовцени
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
396
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоя Найденов е пълен ***. Разбира се, че са виновни лошите търговци и лошите големи вериги. Те не мислят за утре, не планират потреблението на клиентите си, не зависят от икономическата обстановка.Я да вземе да обясни защо малките производители умират? Защо да получиш субсидия по европейска линия е по-трудно отколкото да си купиш мерцедес? А Миро? Я кажи. И не ни плаши с *** докато се появяваш по телевизора.
395
1
 
1
 
! Отговори
Бойкотист преди 12 години
Аз като върл Бойкотист вярвам в Бойко Борисов и затова искам да направим Бойкот Борисовот ;) Няма и няма и да има по некаъдер премиер за България и за щастие след като си отиде ще може да се отласнем от дъното....
394
1
 
1
 
! Отговори
К. преди 13 години
Защо коментирата, като не разбирате, бе господа? Колко да струва агнешкото на магазина, след като кг живо тегло е 6 лева? "Рандеманът" , т.е. което става за ядене, е около 60 на сто. Друг е въпросът, ако търговците го изкупуват по 4-5 лева и после спекулативно вдигат цената. Тогава бой по витрината и никакво пазарене - да си го ядат те!
393
3
 
1
 
! Отговори
Предсрочни избори! преди 13 години
Цените я сме ги бойкотирали, я не сме!Виж на ГЕРБ бойкотът му е сигурен!
392
1
 
2
 
! Отговори
Бай Танас преди 13 години
Само и единствено не мога да си позволя от тук да не купувам Хранителните неща!!!Иначе ще ми ядат бахура и Те!Всичко друго,ВСИЧКО си го купувам онлайн от чужбина-и с доставката пак ми е по ефтино от тукаОт мен наще "МИЛИ" търговци може да получат от трите пръста най дългия-не може да ми продава стока Х за 290 лева аз да си я купувам от стандарта с високите заплати за 130 с доставката-АЙ СИКТИР!!В случая с месото-просто няма да си купя кат ми е скъпо и толкоз
391
1
 
3
 
! Отговори
и за кво преди 13 години
беше оня шум с "антиспекулата" ? нещо я замълча министъра, изглежда гладните пенсионери не му се вързваха на приказките да обхиждат магазини с тефтерчета, доброволно... а въпросната комисия все пак получава заплатки, нали ?селско стопанство не се развива с бойкоти, а с дотации докато живне... нашто го трупясаха успешно, дай сега и малкото останали да довършим, че да си внасяме спокойно *** на цял свят
390
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
еей тези от администрацията,защо когато някой пише истината за правителството .му триете коментара.А.----НЯМА ЗАКОНИ ТАЯ ДЪРЖАВА,ЗАТОВА ТЪРГОВЦИТЕ, ПРАВЯТ КАКВОТО СИ ИСКАТ..МНОГО ВИ ПОЗДРАВИ ОТ ЧУЖБИНА.И ПРИЯТНО ПРАЗНУВАНЕ НА ВЕЛИКДЕНА.
389
3
 
2
 
! Отговори
има логика преди 13 години
българите да се топят ! Бог на бодлива крава ,рога не дава ! Хора изпълнени само със злоба и завист ,могат само да създават себеподобни ,затова по-добре е ......! Колкото по-бързо , толкова по-добре !
388
1
 
1
 
! Отговори
Мето преди 13 години
Ще му повярвам, ако самия той не купи агнешко. Но това не е начина за понижаване цените на храните, а осигуряване условия за производството им. Това трябва да стане приоритет на държавата. Само че послушковците в правителството изпълняват плана за строеж на магистрали и инфраструктура, за да улеснят придвижването на бъдещите колонизатори на България. Да знаете, че това ни готвят.
387
1
 
2
 
! Отговори
dali преди 13 години
Shte mojem li?
386
2
 
2
 
! Отговори
Кви бойкоти ,бе..? преди 13 години
Трева ли да пасеме...?Тоя е пълен с "олигофренски идеи"...като *** с бръмбари!
385
1
 
1
 
! Отговори
лиса преди 13 години
Аз пък ще си купя заешки ушенца. По 75 стотинки е килото на Женския пазар.
384
1
 
3
 
! Отговори
* преди 13 години
Предлагам да минем на новозеландско агнешко - по - добро е.
383
3
 
15
 
! Отговори
Алото преди 13 години
К'ви бойкоти ,бе, това да не ти е социализъм та да бойкотираш производството на класовия враг!? Я виж к'во пише в учебниците по икономика, а не ми говори глупости! Вместо да създавате ИКОНОМИЧЕСКИ изгодни условия за производство на агнешко, вие искате да накарате хората да не ядат. Ти си точно като предшественика си Настрадин Ходжа, който тъкмо приучил магарето си да не яде, пък то взело, че умряло!!! Умъртвявате ни с глад, гробари долни!!! Я да те питам, ти насади ли си картофите?!!
382
1
 
8
 
! Отговори
123 преди 13 години
Ако си министър, направи нещо в тази насока.
381
3
 
2
 
! Отговори
онбашията преди 13 години
ако исках някой да ми казва колко ми струва труда, ей къде е северна корея.
380
3
 
1
 
! Отговори
Косан преди 13 години
абе за този болен мозъй само трепанация
379
6
 
7
 
! Отговори
ГРОБ преди 13 години
От Мира Мършата акъл не искам.Аз да бойкотирам , а той и Боко Картофа да плюскат.Тази няма да я бъде.
378
4
 
6
 
! Отговори
pecan преди 13 години
ами ще са високи цените като ни рекетират данъчни хеи двск и вся осталная *** от близките до такива като найденов групировки
377
3
 
7
 
! Отговори
наблюдател преди 13 години
Слабо правителство и спекулантите и монополите се вихрят. Това е положението. Следващият път си изберете магаре и цените могат да скочат още толкова.