Полицията пак арестува протестиращи за горите

Камера на bTV бе счупена, оператор - бит
Обновена: 16 юни 2012 14:34 | 15 юни 2012 22:32,
800
Полицията пак арестува протестиращи за горите
Снимка: Bulphoto

Гражданският протест срещу Закона за горите приключи с нови арести, след като демонстриращите блокираха в продължение на 3 часа отделни пътни участъци в София.

След като се бяха събрали в района на Орлов мост, протестиращите решиха да се отправят към президентсвото, за да изразят там исканията си и да призоват Росен Плевнелиев да наложи вето върху Закона за горите.

С плакати "Искаме природа, а не бетон!" и "Вето!" те подканиха президента да използва правомощията си, за да блокира приетите от Народното събрание текстове за изграждане на спортни обекти без промяна на предназначението.

Впоследствие протестиращите се отправиха отново към Орлов мост, блокирайки за кратко движението по улица "Раковски".

Още по темата
Около 21,30 часа те спряха движението по бул. "Евлоги Георгиев", след което полицаите започнаха да удрят участниците в протеста с палки, за да разчистят платното. Осем души са задържани в столичното Първо РПУ. Седем от тях са задържани за неизпълнение на полицейски разпореждания, а друг е задържан заради хвърлена бутилка срещу полицейски служител.  Камера на bTV бе счупена от участник в шествието, който бит е и операторът на телевизията Иван Филчев.

Първоначално полицията успя да пусне движението, но впоследствие протестиращите превзеха отново пътното платно. Протестът продължава, а демонстрантите скандират "Искаме природа, не искаме бетон!", "Витоша!" и използват не особено ласкави определения за полицаите. Чува се още "Оставка!", а хората лягат по пътното платно, за да не пуснат автомобилите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


800
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
595
2
 
17
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
....ЦЕЦКУ МИНИСТЕРО ДА ГО ВЛАЧАТ ПО АСФАЛТО ...!
594
1
 
8
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
...ПОЛИС НА ТИКВАТА ТРЕА ДА БУДЕ БИТА РИТАНА АИДЕ КВО ЧАКАТЕ...!
593
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
......
592
5
 
26
 
! Отговори
хохи преди 11 години
виждам че има и противници на протеста -но нека ви кажа какви хора са това-това са *** които никога и за нищо не са протестирали това са гъзолизците и властхвалещите очаквайки трохички за срамното си съществуване.не ги слушайте и не ги взимайте на сериозно тези дребни *** а и те не са важни
591
11
 
6
 
! Отговори
Уорлик преди 11 години
Това са някакви наркомани и пияници! Всички, които протестират срещу интересите на САЩ са такива. Ако пък не са такива са платени клакьорки на комунистите!
590
5
 
3
 
! Отговори
hagen преди 11 години
До 716Точно този пост показва калко милееш за природата.За теб е по-важно да се отчетеш пред Кутев за да си пиеш биричката в мизерното си мухлясало апартаминтче и да си мислиш че си свършил голяма работа.
589
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Камера на bTV бе счупена, оператор - бит"...от Понеделник - нови уволнения ; )
588
3
 
16
 
! Отговори
асдф преди 11 години
Евала на пича под мен с ник 'до един'. Идват някакви тъмни балкански субекти от пичка си майчина в София (ок, и аз съм такъв) и после самочувствие до небето и все провинциалистите му пречели. Аз толкова хора кореняк софиянци познавам, един няма дето да каже провинциалиста това, провинциалиста онова. Ама бай *** дошъл от незнам си кое село, работел в "центъра на софия" и видиш ли вече хванал господ за шлифера. Алоо, синко, къде!? Иначе протеста трябва да се подкрепи, ГЕРБ трябва да си ходят
587
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
репортера не мисля че има вина за каквото и да е ,или вината е в това че на част от протестиращите между ушното пространство е празно или пълно с синтетика!
586
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
какви са тея туризмомани боже.3 месеца е сезона на всичко максимално!!!Ако далаверата е да вземеш зона която е достъпна за чужденци или монопол в тая държава още ,то това е защото никои не тръгна от крадливите да пробива на чуждите пазари и не само ЕС.
585
17
 
2
 
! Отговори
Възмутена преди 11 години
Да бъдат арестувани и бити чалгаризираните червени мародери, скрили се зад някакви въображаеми зелени идеи!
584
0
 
8
 
! Отговори
до hagen преди 11 години
Минусите на коментарите ти показват ,че си ***
583
20
 
3
 
! Отговори
hagen преди 11 години
Потвърди се мнението ми че сме криворазбрана нация.Минусите които са сложени на поста ми показват че българина предпочита природозащитник който не е направил нищо за природата пред този който създава нещо за нея.Аман от политически псевдозащитници.
582
3
 
14
 
! Отговори
ха-ха-ха до Антикому преди 11 години
Ти си толкова ***, че чак забавен :). У ГРОБ с конкурс ли ви сбърат :). България кретала пред Македония и Албания :))). Ти явно на Запад от Драгоман не си минавал :))). Благодарение на мъдрото управление и кадруване на мутрата от Банкя и Албания и Македония вече са пред нас. Остана там една Сомалия, ама като Боко я намери къде е ще се постарае да минем и след нея :) А иначе наистина сме лидери в туризма - в сектора алкохолен туризъм :)))
581
5
 
20
 
! Отговори
1516165151565 преди 11 години
Не само природозащитниците трябва да излязат а всеки българин, за да наритаме *** и българоубийците от Герб
580
4
 
6
 
! Отговори
хахахаха преди 11 години
Да бе да крета ,с 2 милиона туристи годишно с по 1000 лева разходи точно 2 милиярда какви приходи има тая държава от туризъм ??? -НИКАКВИ!Наистина си *** гербер ,ела да видиш Тимарна на какво е замязала умиращ и агонизиращ град щото разчита на туризъм само,е това я чака цяла България ако продължаваме с туризма.
579
2
 
14
 
! Отговори
704 преди 11 години
Що се връзваш не гербелюгите? Тия милиционерски постановки са ясни за всички от време оно. А Тиквуняка, Цвъки и Фидосиева са спецове в тези активни мероприятия - нали по три партийни школи за туй са карали :). На протест от няколко хиляди пускаш пет-шест *** от твойте да провокират, услужливите медии баш тях ги следят и после виждаме кво плещят :).
578
4
 
14
 
! Отговори
705 преди 11 години
Няма как! На пазара на дрога е само Боко и мутрагените от ГЕРБ! Няма от кого друг да си купя дрога:)) И СИМО от ЦРУ го потвърди!:)))
577
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз пак гледах по ТВ-то как журналистите поровокираха шофьорите и им казваха, че ще трябва да чакат час, а може и повече и шофьора ме изкефи с отговора "Ми щом трябва ще чакам. Щом тези хора са тук, то значи има защо" Ето това е наркомани и мутри от ГЕРБ! Хората разбират и ви чака съдбата на Чаушеско!
576
13
 
2
 
! Отговори
Антикумонист преди 11 години
До 698 - БЪЛГАРИЯ Е ТУРИСТИЧЕСКА СТРАНА.БЛАГОДАРЕНИЕ НА ТУРИЗМА БЪЛГАРИЯ ОщЕ КРЕТА И СМЕ ПРЕД СТРАНИ КАТО МАКЕДОНИЯ,АЛБАНИЯ И ДРУГИ.БЪЛГАРИЯ НАМА РЕСУРСИ,ИЗДЪРЖАМЕ СЕ БЕЗ ПЕТРОЛ И ГАЗ.ЩЕ РАЗВИВАМЕ ТУРИЗЪМ АКО НЕ ИСКАШ ТУРИЗАМ МАРШ В УКРАЙНА.БЪЛГАРИЯ щЕ СЕ ОТЛЕПИ ОТ ДЪНОТО