Нападението над лекари ще се наказва строго

Присъдите като при нападение над полицаи и прокурори
13 сеп 2012 21:30,
150
Нападението над лекари ще се наказва строго
Депутатите се надяват нападенията над лекари да намалеят с новите мерки. Снимка: Булфото

Нападенията над лекари и медицински работници да бъдат инкриминирани. Това прие днес на първо четене здравната парламентарна комисия.

Промените в Наказателния кодекс са внесени от депутата от Синята коалиция – д-р Ваньо Шарков, и група народни представители.

Проектотекстовете са приети от здравната комисия с пълно мнозинство и са подкрепени от министерствата на здравеопазването и правосъдието, както и от съсловните организации.

Нападенията над лекари ще се наказват равностойно на тези при нападения над полицаи, съдии, прокурори, данъчни, горски служители и други длъжностни лица.

Депутатите се надяват с тази промяна да намаленият случаите на насилие над медици по време на изпълнение на служебните им задължения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още по темата: Лекари
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
0
 
4
 
! Отговори
до 147 преди 11 години
Лили , алекс така ли си раздвоен/а ..........хахах........Лекари НЕ УБИВАТ!! Ето и това отношение трябва да се санкционира !!И *** как допуска такова отношение ?!Не се ли нарушават с него етичните правила на сайта?!?!
129
0
 
3
 
! Отговори
пледложение преди 11 години
Благодаря на Д-р Ванъо Шарков за навременната и уместна позиция!!В понятието нападение да влиза и оказан натиск и скандал в лекарския кабинет........това смущава работата и може да доведе до последващи грешки , защото реално лекарската дейност е много рискова и всяко отклонение на вниманието на екипа е нежелателно
128
4
 
0
 
! Отговори
lilly.alex.35 преди 11 години
a kogato lekarite ubivat kvo pravim.....
127
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Sega poboqt 6te se nakazva!4e dosega razre6en li e bil?Mnogo 4udno!
126
3
 
1
 
! Отговори
do 144 преди 11 години
Ами да не ходим. Без тях си само болен, а с тях и болен и беден!
125
2
 
1
 
! Отговори
до 143 преди 11 години
Ми що ходиш на доктор, бря? У ваше село врачка нямате ли си?
124
2
 
3
 
! Отговори
v преди 11 години
Много хубаво, ама кой ще спаси пациентите от злоупотребата на лекарите, или пак ще мъчат родилките и ще правят манипулации без упойка, психически тормоз, чакане докато им кефне?Това защо не се наказва или трябва да търпим луди лекари за връзване да си развяват байряка? Докога?
123
0
 
1
 
! Отговори
МD до 132 преди 11 години
Хайде де, *** с претенции, прочете ли? Я отвори на страничката EVENTS списъка с изложенията и виж дали освен България и Румъния има други страни с толкова много събития. Полша, разбира се, изключваме - Полша е родината на организаторите? Та, да се върнем на въпроса - многото изложения в дадена страна значат голям интерес към кадрите й! 7 изложения в България на фона само на 2 в Турция. Мисля, че в време да спреш да пишеш и да замълчиш!
122
1
 
1
 
! Отговори
MD до 132 преди 11 години
Видя ли сайтчетата, *** с претенции? Нещо да кажеш? Няма по- организиран бизнес от този за "износ" на медицински кадри! И няма нормален лекар, който да иска да остане и да работи в тази ***! Какво ще кажеш, *** с претенции?
121
1
 
1
 
! Отговори
MD до 132 преди 11 години
Само две сайтчета за справка. Само 2 от стотиците, *** с претенции!medpharmjobs/medpharmcareers/events/Във второто сайтче има цели 7 събития само за есента - 7 изложения в 7 града. На пролет пак. И после дрънкай бойковизми другаде!!!
120
0
 
3
 
! Отговори
Строго наказание преди 11 години
Задържане под стража за 25 часа вместо 24 и после по живо по здраво
119
2
 
3
 
! Отговори
до 132 преди 11 години
А ти като не живееш в България, какво си взел да даваш акъл. Имало сайтове, бла - бла... 80% от новозавършващите лекари в момента, в който си вземат дипломата, си вземат и билет за самолет! И аз попадам в това число! Така че остави тая работа с българското здравеопазване на българите и с немските болници, на нас, които вече имаме договори! Поне малко акъл да ти беше вляло пребиваването в чужбина... Но ако пък си гурбетчия в Анадола - това обяснява всичко!
118
0
 
4
 
! Отговори
не син преди 11 години
Нещата трябва да са кристално ясни и мерките за спазването на законите-груби ! Нападнат ли доктор, смачкване на извършителя ! Обаче грешките на лекарите,които често са фатални да се наказват мн. строго ! А за умишлени-размазване !
117
2
 
5
 
! Отговори
цинично е! преди 11 години
Казано по този начин звучи, че ако не са лекари нападнатите, наказанияна НЯМА ДА СА СЕРИОЗНИ?! Що за дискриминация?! Не е ли гарантирано от държават да пази живот и здравето ни?! Значи- ако не си лекар и те нападнат- може и да не са сериозни наказанията..Това е на простотия а цинизъм!
116
0
 
9
 
! Отговори
ДО 133 преди 11 години
Всички закони в Бг са против ---НАРОДА !Защо в Бг ----политиците ,*** и престъпниците ---имат ПРАВА ,А ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ САМО ЗАДЪЛЖЕНИЯ?
115
0
 
4
 
! Отговори
поредната"окупа преди 11 години
И лекарите стават ----НЕДОСЕГАЕМИ ,като МАГИСТРАТИТЕ ,НСО,ПРЕЗИДЕНТ ,...И ПОДОБНИ!На това му се вика ---СЛАБА ДЪРЖАВНОСТ !Ако полицията въдвори ред ,няма нужда от такъв "СТРАХ" в тези институции !ЗАЩО ГИ Е СТРАХ ,....ОТ СЕБЕ СИ?
114
0
 
2
 
! Отговори
Ambulance преди 11 години
Много неясен закон!по принцип трябва да важи само за Спешна помощ и спешните отделения и не само за лекарите а за целия персонал-именно тези служители скочиха да поискат този закон!Почти не съм чул *** да нападат GP в болница,напротив молят се за поредното направление,няма жалби че в малките градове личните доктори бачкат по 4,5 часа и после ги няма никакви.А който не му изнася закона да заповяда на линейката да изкара две дежурства в *** махала и то да закъснееш-щото няма екипи заради мизерните заплати и никакви привилегии,но нито депутати нито народа го интересува това,освен в случая когато го засегне пряко!!!
113
3
 
5
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 11 години
"Българските лекари са много ценни и дори държави като Германия..."! Ти на *** маймунджулуци ли ще правиш или на краставичаря краставици ще продаваш !!! Всяка клиника в Германия си има сайт със специалистите ,които работят в клиниката ! Напиши в гугъла на немски ,напр. очна клиника в Мюнхен или нещо подобно ,ще видиш само немски и турски имена на лекарите ! Какво толкова ви кефи да се самозалъгвате ,че бг. лекари са много търсени , просто не мога да разбера ?!
112
1
 
5
 
! Отговори
дУ 129 преди 11 години
Пич,....ние нямаме възможност да ходим в чужбина ,защо тук лекарите са ---далавераджии и търгаши .....,на практика ?
111
0
 
3
 
! Отговори
ДО 129 преди 11 години
АМА ,....В ЧУЖБИНА ,НЕ И В Бг....!Бг-футболистите ,и те в чужбина стават футболисти ,но не и тук ,...А АЗ СЪМ ТУК ,....в Бг!МЕРСИ!