Мъж пламна в Ситово: Писна ми, няма хляб!

Той е с тежки изгаряния, транспортират го към Варна
Обновена: 20 мар 2013 14:48 | 20 мар 2013 11:22,
696
Мъж пламна в Ситово: Писна ми, няма хляб!
Последният случай на самозапалване беше пред Президентството. Снимка: архив Булфото

40-годишен мъж от силистренското село Ситово се е самозапалил тази сутрин на стадиона в селото. Мъжът е безработен, с 1 дете. Самозапалил се е, след като се е полял с бензин. Приет е в силистренската болница с 90% изгаряния, предаде БНР.

По информация на директора на болницата д-р Даниела Костадинова при приемането в болница мъжът е бил контактен. Пред лекарите е разказал, че е посегнал на живота си от отчаяние. Повтарял е: "Писна ми, няма хляб, вече не се издържа."

В момента пострадалият пътува с линейка към клиниката по изгаряния във Варна. Придружава го съпругата му.

Мъжът е бил сам на стадиона, заяви комисар Ивелин Иванов, директор на ОД МВР Силистра, пред “Фокус“. Той отказа да коментира дали става въпрос за самозапалване. Свидетели са се притекли на помощ и са изгасили мъжа. Води се разследване, оперативната група е на мястото на инцидента. Окръжният прокурор и районният прокурор са запознати със случая.

Инцидентът е станал тази сутрин около 08.00 часа сутринта, съобщават от полицията в Силистра.

Това е петият случай на самозапалване в последните седмици. На 13 март 51-годишният Димитър Димитров се самозапали пред президентството.

Първият беше във Велико Търново, където мъж на средна възраст се запали на пешеходна пътека и почина на път за болницата. 36-годишният Пламен Горанов се самозапали пред Община Варна в знак на протест, след което и той почина.

В Раднево пък се самозапали 53-годишният Венцислав Василев, който също почина преди две седмици.

В понеделник се появи информация, че миньор се е запалил в Бобов дол в дома си пред сина си. Засега обаче властите официално съобщават, че става дума за битов инцидент, а не за  опит за самоубийство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


696
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
592
0
 
0
 
! Отговори
IVAN преди 11 години
TOVA LI E NA4INA DA STANE6 IZVESTEN V BG?KATO SE ZAPALI6 PRED PREZIDENTSTVOTO XAXAXAXAXAXAXAXAXXA,E*ATI ***,TI PREDSTAA6 LI SI DA SE ZAPALI6 I MAIKA TI DA TE GLEDA,AMI TAA JENICA POSLE KAKVO 6TE PRAVI?NE STIGA 4E S MIZERIQTA NQMA OPRAVIQ AMI VE4E I S POGREBENIE 6TE TRQBVA DA SE OPRAVQME,ZAPALI SE URODE,NO GLEDAI DA NQMA6 BLIZKI,ZA6TOTO HORATA S NI6TO NE SE ZASLUJILI DA TI GLEDAT IZPE4ENIQ ZADNIK,KOITO E RE6IL DA SE PALI,DANO DU6ATA MU NIKOGA NE NAMERI POKOI.
591
0
 
0
 
! Отговори
ivan преди 11 години
kato nqma hlqb,ti re6ava6 da se samoubie6,ok,ama za6to lekarite se mu4at da te spasqvat,kato ti pak nqma da ima6 hlqb,oba4e benzin 6te ima6,kato umre6, tvoite deca pak 6te gladuvat,bez zna4enie dali ti si jiv ili ne,razlikata 6te e tam 4e te 6te stradat pove4e,za6toto sega sa bez hlqb samo,a utre 6te budat i bez ba6ta,TI KOITO SE PALI6 SI PULEN *** ZA MEN,I NIKOGA DU6ATA TI NQMA DA NAMERI POKOI,ZA6TOTO SAMO BOG IMA PRAVO DA DAVA I VZEMA JIVOT!PRED MEN DA GORITE NQMA I PRUSTA DA SI MRUDNA!!!!!!
590
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 640"***"? Едва ли така ще пише в учебниците. Пишещите учебниците по история не са такива плагиати като вас. Слаби сте. Не ви бива дори за това.
589
2
 
3
 
! Отговори
ДО българоубиеца преди 11 години
допълнение на 636"Това са едни от най-страшните и черни години на прехода. В тези години българите са се самозапалвали от бедност и отчаяние."Бойко Борисов - български министър "***" председател довел България до национална катастрофа. Характерно за времето, в което управлява Борисов е това, че хората са се самоизгаряли в знак на протест срещу начина на управлeние на държавата. Тези години ще се запомнят с нечувана бедност и мизерия макар и в невоенно време и като членове на ЕС
588
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тия от европа нямат думата Сорос е решил тази територия да се изчисти от българи и след това да се даде на Турция като компенсация за лоялноста и към САЩ.
587
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
svetozar.christoff, много си прав! Има в някои страни такъв вид разменна търговия, организирана чрез сайт, при която за по-лесно оценяват услугите и продуктите, които може да предложиш с точки и съответно с такива точки после може да "купуваш" услуга от някой друг.Не е никак сложно.
586
3
 
8
 
! Отговори
gogo преди 11 години
Семейство с дете сме, живеем в малко китно балканско село. Наоколо е пълно с изоставени къщи - идвай и живей, стига да искаш. Земя - бол - само мерак да имаш да я работиш. Така си отглеждаме храната в три градини, които бяха пустееща земя преди, така че за нас да има и за зимнина да остава. Дървата за зимата - взимаме от близката гора. Жената не работи - гледа детето. Гладни не сме останали никога, нито на студено. И за това не разбирам като кажат - дом нямам, хляб няма, работа няма, беднотия...
585
5
 
4
 
! Отговори
То що стори Буда преди 11 години
ЕДИН ДЕН В УЧЕБНИЦИТЕ ПО ИСТОРИЯ ЗА ВРЕМЕТО, В КОЕТО УПРАВЛЯВА ГЕРБ ЩЕ ПИШЕ:"Това са едни от най-страшните и черни години на прехода. В тези години българите са се самозапалвали от бедност и отчаяние."Бойко Борисов - български министър председател довел България до национална катастрофа. Характерно за времето, в което управлява Борисов е това, че хората са се самоизгаряли в знак на протест срещу начина на управлeние на държавата. Тези години ще се запомнят с нечувана бедност и мизерия макар и в невоенно време и като членове на ЕС.
584
2
 
7
 
! Отговори
за БУДИСТИ преди 11 години
Лани в Труд г-н Спахийски цитира американския генерал Джордж Патън, който казвал на войниците си: Искам от вас да запомните, че никое *** не печели война, като загива самозапалвайки се. Ще я спечели само, като накара друго нещастно управляващо *** да загине запалвайки се.Мисля си дали не може някакси, вместо да се самоубивамеНе знам, помислете и вие.
583
4
 
17
 
! Отговори
Еееех БУДЕ преди 11 години
Дойде като аслан, отиде си като ***!Това са петте основни индикатора за успешно и добро управление: 1 увеличаване на доходите 2 увеличаване на пенсиите 3 намаляне на безработицата, данъци, администрация 4 Увеличаване на фискалният резерв на Република Б-я 5 Намаляне на публичният дълг! Рекордно в историята на света намаляне на дълга на Р Б-я тоест на всички нас от 120% до публичен дълг до около 14%! ГЕРБ СЕ ПРОВАЛИ ПО ВСИЧКИ ТОЧКИ!
582
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До svetozar.christoffСтрува ми се, че си млад човек. Иначе би знаел, че едно време хората бяха по-задружни, по-сплотени. Особено комшийските отношения. При демокрацията се промени ценностната система на хората. Сега на първо място са поставени парите.Много хубава идея е твоята, но и да стане, ще е нещо съвсем ограничено. Хората са станали студени, безсърдечни. А ние като деца ходехме по къщите да помагаме на разни старци и болни. Както казваш - да почистим, да подредим.Хайде, лека нощ.
581
0
 
4
 
! Отговори
svetozar.christoff преди 11 години
BAS FA6AM 4E 6TE SE NAMERQT HORA ZA TOVAPRIMERNO-NQKOI,KATO TOZI 4OVEK-UMIRA OT GLAD I MIZERIQ-NQKOI MU DAVA ORIZ,DR HLQB,TRETI DRUGO,4OVEKYT MOJE DA SE OTPLATI PRIMERNO S NQKAKVA SVYRSHENA RABOTA-Q DA PO4ISTI,DA POMOGNE PRIMERNO-S NE6TO-DA NACEPI 5 DYRVA,DA NAKLADE PE4KA,DA IZMIE NQKOQ DR 4INIQ I TN I T.N-TOLKOVA LI E TRUDNO TOVA DA SE NAPRAV,I DA SE POKAJE NQKAKVA SOLIDARNOST POMEJDU NI?TAKA SHE NAPRAVITE I POLITICITE ZA SMQH PRED EVROPA I BELIQ SVQT.V NORMALNIE SRANI-NE OSTAVQT HORATA GLADNI
580
0
 
4
 
! Отговори
svetozar.christoff преди 11 години
TO QSNO 4E NIKOI NQMA DA OPRAVI HORATA,AMI ZA6TO NE SE SETQT DA SI POMAGAT EDNI DRUGIMU?KATO VYV FILMA-TOPLO-KOGATO SI RAZDAVAHA I BARTERIRAHA RAZLI4NI NESHTAMOJE VYV VSEKI KVARTAL DA SE NAPRAVQT KLUBOVE-KYDETO DA SE POMAGA NA HORATA,KOITO IMAT NUJDAI SAIT-KYDETO VSEKI SHTE PISHE PERSONALNITE SI NUJDI,DRUGI KOITO SA MALKO PO-DOBRE-6TE POMAGAT,AKO E VYZMOJNO BARTER-BARTER,AKO NE-TEZI,KOITO IMAT POVE4E-6TE DAVAT NA TEZI,KOITO NQMATI BEZ TOVA V BG NQMA SOCIALNI POMO6TILESNO E DA SE NAPRAVI TOVA
579
1
 
2
 
! Отговори
Иванчо преди 11 години
До МарийкаТо сега, Марийке, България е пълна с джентълмени. Не е като при социализма да няма свестни мъже. Бях си за празниците в БГ и като гледам по улиците как се е променил българина. Станал един такъв, по-свестен, по-мургавичък. Абе истински джентълмени.
578
0
 
4
 
! Отговори
anonnimen преди 11 години
TREPETE POLITICITE NE SEBE SI Q IZTRQSKAI PARVO EDNA DUZINA DEPUTATI I XODI V ZATVORA IGRAI KARTI CQL NAROD 6TETE BLAGOSLAVQ 4E I KOLETI 6TE TI NOSI
577
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЩУРА РАБОТА! БЕДЕН И ОТКАЧИЛ *** НАРОД!
576
3
 
1
 
! Отговори
LAST OTTOmAN^S преди 11 години
leka poleka bulgaristan finitooooooooha ha habogatiya pasha
575
8
 
2
 
! Отговори
Марийка преди 11 години
Защо да е глад и мизерия? При социализма де не беше по хубаво? Иска ти се да си намериш баровец, да не работиш, ама ги нямаше тогава свестните мъже, джентълмените.
574
0
 
5
 
! Отговори
буба преди 11 години
не съм кръщаван, но предлагам е време да направим следното:Във 22:00 и в 23:00 да кажем по една молитва за благополучието на българския народ и да няма самозапалили се българи!Силата на нашия народ е в духа и в човечността, време е да я използваме.
573
1
 
9
 
! Отговори
saipemable преди 11 години
НИЕ БЪЛГАРИТЕ ИСКАМЕ ДА ВКАРАМЕ ПОЛИТИЦИТЕ В СЪДА,БЪЛГАРСКИТЕ ПОЛИТИЦИ ИСКАТ ДА ВКАРАТ НАРОДА СИ В ЛУДНИЦАТА, ЕГАТИ ОПРАВИЯТА-КОЙ КОГО?...АЗ ВЕЧЕ СЪМ ГОТОВ ДА ДАМ ЖИВОТА СИ,ЧАКАМ ЗА ОТГОВОР...ТЕ ИМАТ ЦЯЛ АРСЕНАЛ ОТ ВСЯКАКВИ ''IT''-СПЕЦИАЛИСТИ ТАКА,ЧЕ МОГАТ ДА МЕ ПРОСЛЕДЯТ И ОТКРИЯТ-НЕ МИ ПУКА,ДОРИ ДА ОТИДА В АДА ЩЕ ГИ ЧАКАМ ТАМ!