Борисовите "Тигри" летели, но закъде? Няма да се разбере!

Документи за полетите на бившия премиер са унищожени
Обновена: 31 май 2013 19:22 | 31 май 2013 16:22,
144
Борисовите "Тигри" летели, но закъде? Няма да се разбере!
Бойко Борисов и неговити "Тигри" с купата при ветераните по футбол. Снимка: Булфото

Писмените заявки за полетите на бившия премиер Бойко Борисов с "Авиоотряд 28" са унищожени.

Това става ясно от отговор на Министерския съвет на запитване на bTV, след като медията спечели дело срещу мълчалив отказ да й бъде предоставена информация за правителствените полети с държавния авиотдряд, станал печално известен с това, че освен за държавни цели, се ползваше и за задоволяване на футболните прищевки на премиера, като превози отборите на Витоша (Бистрица) и Чавдар (Етрополе) до Варна за приятелски мач помежду им.

Още по темата
Поисканите заявки за пътувания на премиера, свързани с полети на "Авиоотряд 28", имали координационен характер, се казва в документа, съставен по време на служебното правителство, но подписан от бившия съветник и пресаташе на Бойко Борисов - Николай Боев.

От отговора става ясно още, че в голям процент полетите те не съответствали на изпълнените задания поради технически причини или внезапно настъпили обстоятелства. Затова в Министерския съвет гледали на тях като на обмяна на вътрешна информация между логистичните звена (Протокола на МС и "Авиоотряд 28").

Поради това те не се извеждали с изходящ номер от деловодството на МС. "Няма практика да се архивират и съхраняват в Протокола или останалите служби", пише в отговора.

Според юристи, с които bTV са разговаряли, фактът, че писмените заявки до "Авиоотряд 28" не се архивират и пазят в МС, е признание за нарушение на закона и дори престъпление.

"Унищожаването на документи не по установения ред всъщност представлява престъпление по НК", смята адвокатът от "Програма достъп до информация" Александър Кашъмов. "Другата възможност и другата вероятност е този отговор да представлява една лъжа и да не е вярно, че в МС не се съхраняват такива документи, такива заявки. Това обаче също е престъпление, тъй като тогава отговорът по достъп до информация представлява документ с невярно съдържание", допълва той. 

Според правилника за дейността на "Авиоотряд 28" писмените заявки би трябвало да съдържат данни за пътниците и товарите, летищата или площадките за излизане и кацане, разписанието на полета и данни за евентуалния въздушен ескорт.

От частната медия съобщават, че са пратили допълнителни въпроси до МС. От отговорите, които трябва да бъдат получени в 14-дневен срок, ще стане ясно дали има основание за сезиране на прокуратурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
?
35
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Разбрахте ли що за човек е Волен , той единствен спря нашествието и безобразията на Бойко и ПП ГЕРБ!Не е предател , а истински българин и то с главна буква :Българин!
34
18
 
22
 
! Отговори
кококо преди 10 години
Герб сa престъпници.....може и дрогa дa сa кaрaли...кой ще докaже обрaтното. А ти как ще докажеш това, което твърдиш? Само на Манолова минава тоя номер, да подава измислени анонимни сигнали и прокурорите да търчат да ги доказват.Кокошкарски истории, с бистришките тигри ще ни занимават. Защо не напишете нещо по въпроса защо Кокошкарски отсега заявява,че ще загубим делото за АЕЦ, смятат да подарят 2,5 милиарда на руснаците ли, глупаците? Кога ще се разследва смръднята Белене?
33
11
 
12
 
! Отговори
Пич преди 10 години
"ЕРБ са пред разпадане , само с парите заграбетни от народа няма да ги задържиш тиквуне "И как така са пред разпадане, а спечелиха последните избори?! Не знам защо комунистите си мислите, че сте мнозинство? Според мен това е последния парламент, в който присъства Атака, а БСП вероятно ще се разцепят в близко бъдеще. Загивате другари, загивате. Това ви е последното издихание с тази смешна коалиция - БСП+ДПС+Атака.
32
17
 
11
 
! Отговори
Избирател преди 10 години
Волене, извинисебе, извинисе, извинисе, извинисе на избирателите, извинисе, извинисебе, извинисе на хората, извинисебе, извинисе, извинисе, извинисе на избирателите, извинисе, извинисебе, извинисе на хората, извинисебе, извинисе, извинисе, извинисе на избирателите, извинисе, извинисебе, извинисе на хората, извинисебе, извинисе, извинисе, извинисе на избирателите, извинисе, извинисебе, извинисе на хората, извинисебе, извинисе, извинисе, извинисе на избирателите, извинисе, извинисебе, извинисе на
31
5
 
16
 
! Отговори
просто аз преди 10 години
Много хора твърдят, че Боко и Цвъко са затвора, освен тях сигурно за затвора са още доста от приближените им. Въпроса е кой ще ги вкара там ? Нима се надявате, че ще си свършат работата тези, които досега не са я вършили ? Нима само тези двамата са за затвора ? Знаете ли кога ще се озоват Б.Б. и Цв. Цв. зад решетките ? Когато там се озоват знакови фигури като Масларова, Овчаров, Петков, Доган, Пеевски, Костов, Нейнски, списъка е голям .
30
7
 
6
 
! Отговори
stoneg преди 10 години
До Бай *** от Ханой Май беше същото и когато Доганя взе 2 милиона хонорар от данакоплатците аа а децата ви пак бяха болни и събирахте смс си ама тогава ефендито е.а млади к...и с вашите пари пак
29
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бойко плачкото риве и риве !!! Властта е най силен наркотик нали мутро проста тикво ????Толкова те е яд че стигна до Рим ,а не видя Папата ,че ако можеше щеше да си отхапеш голямо парче от големият ти *** !!!ГЕРБ са пред разпадане , само с парите заграбетни от народа няма да ги задържиш тиквуне ,защото сега на твойте хора и фирми ще врътнат кранчетата ,както ги врътна ти !!!Цецко е верно тъпо куче ,но няма да потъне сам защото е страхлив ,и ще си каже всичко ,ама всичко !!
28
2
 
2
 
! Отговори
vinety преди 10 години
До ИванNai simpatichnijt m1g i dobar politik.Ymen e i ne si povtarj grashkite.CHovek taka pom1drjva i izrastva.Nai vagnoto e da ne izneverjva na sebe si.B.BORISOV ima m1shki cennosti zapazeni v xaraktera si.Mnogo stoinosten chovek.Krizata v celijt svjt nee samo ikonomicheska tj e i moralna.Nabludavam degradacij na choveshkij xarakter.Na sledvashtite izbori shte specheli toi i vednaga trjbva da smeni bosovete v mediite v bg zaradi tjx naroda v B1LGARIA E VSE OSHTE BEDEN.
27
12
 
23
 
! Отговори
мaорa преди 10 години
Герб сa престъпници.....може и дрогa дa сa кaрaли...кой ще докaже обрaтното.
26
1
 
9
 
! Отговори
ентъртейнър преди 10 години
Отговор до 25Това, което трябва да се случи е поне 1млн. поданици, кръгли ***, живеещи в средновековен обществен строй, да емигрират. Но за съжаление, едва ли.
25
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А В ЧЕРНИТЕ КУТИИ НА САМОЛЕТА ПРОВЕРИХТЕЛИ БЕ? АКО НА КНИГА ВСИЧКО Е УНИЩОЖЕНО ТО В ЧЕРНИТЕ КУТИИ НА ВСЕКИ САМОЛЕТ ИМА ВСИЧКИ ДАННИ ЗА ПОЛЕТИТЕ КОИТО СА ИЗВЪРШЕНИ. ПО ВРЕМЕ ТРАЕНЕ НА ПОЛЕТА. ПО ДНИ И ЧАСОВЕ. ИЗЛИТАНЕ КАЦАНЕ ПРЕСТОЙ И ТЕМПОДОБНИ ДАННИ. ТАМ ТЪРСЕТЕ ИНФОРМАЦИЯТА А НЕ ПО КНИЖАТА ТАВАРИШЧИ. ТЕЗИ ДАННИ МОГАТ ДА СЕ ИЗИСКАТ ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО А НЕ ОТ НЯКАКВИ ВЪЗДУХАРИ. НО КОМУНИСТ НА КОМУНИСТ ОКО НЕ ВАДИ. ТАКА ЧЕ ДУХАЙ ДЮ ДУ ТАВАРИШЧИ.
24
5
 
48
 
! Отговори
държавица преди 10 години
В Германия след като излезе наяве, че депутати са ползвали бонус-мили събрани със служебни полети за частна изгода последва вълна от оставки. Какво трябва да се случи в България за да може бивш министър-председател, ползвал правителствен самолет за лично забавление и унищожил после документацията за това да влезе в затвора?
23
4
 
24
 
! Отговори
Хесус преди 10 години
ВинИту и неговитИ тигри...Каквато медията, такива и коментиращите...
22
1
 
16
 
! Отговори
val 789 преди 10 години
Сътрудничество,единство и разбирателство между партиите в България има единствено когато изпълняват Програмата"Куче влачи,диря няма".ДЕМОКРАЦИЯ ЛИ,ЕВРОПЕЙСКИ ЦЕННОСТИ ЛИ,ДЕМОКРАТИЧНИ РЕФОРМИ ЛИ,ДЕМОКРАТИЧЕН ПРЕХОД ЛИ ИЛИ ПАЗАРНА ИКОНОМИКА?? ВАШАТА МАМААААААААА!!!!!!!
21
5
 
2
 
! Отговори
vinety преди 10 години
До ВИНИТУУУne se govori taka.B.B ne machka,giveem v civilizovan svjt.Toi vinagi e nad neshtata,mnogo simpatichno posreshta glypavite i bezpochveni ypreci na gladnite fizicheski i intelektyalno kolegi v ypozicia.Iskam vinagi da e ysmixnat.Sporten dyx v1v zdravo tjlo.Sportistite imat disciplina,kojto lipsva v ostanalite my kolegi politici.Toi shte b1de aktyalen pred kamera i sred naroda d1lgi godini.gelaj my lichno shtastie.
20
5
 
97
 
! Отговори
Бай Хой от Ханой преди 10 години
Значи за горките болни дечица събираме пари със SMS и дори така не успяват да ги спасят, а оня тумбак Боко разкарва шайка ритнитопковци от селски отбор с правителствен самолет ? Браво, българи ! Наистина сме народ от роби и ***.
19
1
 
7
 
! Отговори
anonymous преди 10 години
Ja da vidish, az puk si misleh che BTV obslujva interesite na GERB...
18
2
 
40
 
! Отговори
Шоп преди 10 години
Идеалното общество е външно отражение на хармонично завършената душа, където апетитът и желанието са под контрола на разума. Само философът, който е достигнал истинско знание, може да управлява. Демокрацията, тоест господството на мнозинството, обикновено се корени в прости мнения , но ГЕРБерите няма как да го разберат, защото са селяни
17
4
 
58
 
! Отговори
Бай Хой от Ханой преди 10 години
И най-лошото е, че пак никой няма да посети затвора. А половината (или повече) от политиците в ГЕРБ, БСП, АТАКА и ДПС са за там. ПЪЛНО БЕЗОБРАЗИЕ ! И банановите републики са по-демократични от България.