Ден втори. Хиляди скандираха „Оставка” и „Мафия”

Протестите в цялата страна не спряха и в събота
Обновена: 17 юни 2013 11:06 | 15 юни 2013 19:52, Камелия Цветанова
1218
Ден втори. Хиляди скандираха „Оставка” и „Мафия”
Снимка: БТА

Въпреки че премиерът Пламен Орешарски обяви, че Делян Пеевски няма да оглави ДАНС, а ще предложи нов кандидат, за втора поредна вечер хиляди излязоха на протест в страната. Повечето от тях вече настояваха за оставка на правителството.

Около 6 000 души се събраха пред Министерски съвет. Сред тях и родители с малки деца, както и възрастни хора.

Протестиращите скандираха "Оставка", "Мафия", "Червени боклуци". Голям тъпан отбелязваше ритъма на скандиранията.

Имаше плакати "Стига управления на олигархията", "Свобода на словото, върховенство на закона", "Избори за Велико народно събрание", "Долу БСП и ДПС, Не на мутризацията на България", "Корупцията отново влезе в парламента и си избра правителство".

Още по темата

Протестиращите скандираха също "Сидеров – ренегат.

"Червени боклуци" и "Всеки ден ще е така, до победата", скандираха протестиращите. Чуваха се продължителни освирквания.

Присъстващите казваха, че са информирани за това, че Делян Пеевски е заявил готовност да се оттегли. Въпреки това обаче са дошли на протеста, защото не вярват на правителството.

След 19, 30 ч. протестиращите трягнаха към сградата на парламента.

Заради това движението на автомобили и коли на градския транспорт на Орлов мост  беше блокирано.

Тролеите, които идваха по бул. "Васил Левски", обръщаха на кино "Одеон". Автобусите по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" обръщаха на бул. "Драган Цанков и се движеха през Телевизионната кула. Автобусите за "Младост" и Централна гара обръщаха при Румънското посолство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1218
Още по темата: протестДАНСпеевски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
509
5
 
13
 
! Отговори
НАРОДА СЕ ОСЪЗНА преди 10 години
РАДВАМ СЕ ЧЕ ВСЕ ПОВЕЧЕ БЪЛГАРИ РАЗБРАХА ЧЕ ПО-ДОБРИЯТ ВАРИАНТ ЗА БЪЛГАРИЯ БЕШЕ БОРИСОВ ДА ПРОДЪЛЖИ.ТИЯ ЧЕРВЕНИ СОЦИОПАТИ И ТУРСКИ КЪЗЪЛБАШИ СЕ САМОУБИХА УНИКАЛНО ОЩЕ ПЪРВИЯ МЕСЕЦ. КАКВО ЛИ НИ ЧАКА ПО НАТАТЪК ?
508
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
CECO PREMIER!
507
1
 
15
 
! Отговори
conservator преди 10 години
Трябва да сме безмилостни към олигарските посегнали и на политиката на страната. Пеевски (доколкото си спомням е син на шефката на тотото) трябва да си подаде оставката като депутат и да бъде изгонен от следствиетo. A а после и разлседван и от комисията за контрол над имуществото.
506
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Така ще се накефя привърженици на АТАКА да ви смелят физиономиите герберски.
505
4
 
7
 
! Отговори
Vesso преди 10 години
До до 953Да видя някой с качулка и скрито лице, който през живота си една сметка за ток дори не е платил,но се бие като коч по футболни мачове и демонстрации с полицията заради високите сметки?Март май това стана лицето на протеста и "народа"след спонтанното начало?Няма не знаещи за какво са там *** и напикаващи се объркани баби.Следващи и работещи хора, които не се купуват.И на мен от ДПС ми преложиха 60лв.,но отказах.Е някой друг е взел тези пари за няколко часа"работа".
504
1
 
16
 
! Отговори
lewskar преди 10 години
Като гледам коментарите явно тука преобладават простите и *** платени драскачи на различните политически партии.Партии явно много са закъсали от човешки материал защото прочитам коментари като:"КЕШКИ СИ БЕШЕ ОСТАНАЛО ТУРЦИЯ ТУКА"За това изречение или си много *** или толкова искаш да се докажеш на "работодателя си" че невникваш дори в собствения си дребен и мизерен начин на живот.И ДОКАТО ТАКИВА СЕ ОПИТВАТ ДА ЗАТРИЯТ 1300Г ИСТОРИЯ,ЕРДОГАН ВЪЗСТАНОВЯВА ОСМАНСКИ КАЗАРМИ
503
0
 
4
 
! Отговори
diadko50 преди 10 години
При социализма управляват комунистите , при капитализма олигарсите.Друго не е измислено.Освен ако ние не го измислим.
502
0
 
12
 
! Отговори
да живей БКП_БСП преди 10 години
НИЕ ДЕПУТАТИТЕ ОТ БСП СМЕ ВИНАГИ ГОТОВИ,ДА НИ ИЗНАСИЛЯТ ЗА НАС Е ЧЕСТ И ОСОБЕНО РЕЗАНИ КАРАБИНИ,ВИНАГИ СИ НОСИМ ПО ЕДНА ТУБИЧКА ВАЗЕЛИН,ДА ЖИВЕЕ БАТИ СЕРГИ НАШИЯТ СМЕЛ ВОДАЧ ТОЙ СИ ХОДИ С 3 ТУБИЧКИ ВАЗЕЛИН,ВИНАГИ ГОТОВ Е НАШИЯ ДЕВИЗ!!!!
501
0
 
19
 
! Отговори
Омерзен преди 10 години
*** политическа ***! В понеделник ще ви уволним завинаги. Време е да се страхувате и да се криете по миши дупки. Бягайте докато можете, защото когато ви стигне народния гняв пощада няма да има. Вие не заслужавате пощада! Вие отнехте живота и здравето на бабите и дядовците ни, вие прогонихте родителите ни, вие искате да отнемете и нашето бъдеще ни ... НЯМА ДА СТАНЕ! Тази държава ще се отърве от вас ЗАВИНАГИ!
500
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
PROBLEMA E ZA KOGO SHTE GLASUWAME AKO PADNE PRAWITELSTWOTO NA BSP!
499
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Евалата! Внимавайте после обаче да не дойде *** на власт пак. Народа трябва да контролира управляващите. Това е начина да се махне октопода!
498
0
 
1
 
! Отговори
грешка преди 10 години
969 до 959
497
14
 
9
 
! Отговори
Гражданин преди 10 години
Писна ми от ГЕРБЕРАСТИ. То е ясно от кого са организирани протестите. Само те имат финансовия ресурс за това. Откъде на къде ще нападаш телевизионни екипи? А журналисти? Като не ти харесват, смени канала, или не чети вестниците им. Това е пазарът.
496
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Пич"У-прави си правописа, Пич."
495
1
 
17
 
! Отговори
tribun преди 10 години
До симпатизантите на БСП ,съгласни ли сте 50% от областните управители да са от ДПС, в момента българите който членуват в ДПС са тези който влизат във високите етажи на властта ,никой от обикновените хора не припознава ДПС ,като общонационална партия.
494
3
 
11
 
! Отговори
Дo 953 преди 10 години
Аз бях там! Заради децата си! За да не ги ВЪДВОРЯВАТ (ако знаеш значението на тази дума) и тях в Белене!
493
7
 
19
 
! Отговори
Българин преди 10 години
6 000 ?!?!?!?!Имаше поне двойно повече хора! Осезаемо повече, от първия протест!Кого лъжете - себе си ли?Тази вечер ще сме още повече, а в понеделник - тройно повече!Марш, червени ***, чупката турци, вън продажни псевдопатриоти - УВОЛНЕНИ сте! Марш на трудовата борса, ще си назначавам нов персонал да работи за мен в парамента!
492
9
 
9
 
! Отговори
Комунист преди 10 години
Само ВМРО,си държат на думата засега!!!!БСП така и не се разграничи от тези *** дпс и сега ще си носи последствията!!!!А за мутрона само олиг*френ би гласувал!!!Силна комунистическа партия или ВМРО.....това е!!!!!
491
18
 
15
 
! Отговори
до 953 преди 10 години
На площада са тези, на които им е платено от ГЕРБ.
490
1
 
10
 
! Отговори
до 948 преди 10 години
НАЛИ ВИЖДАШ КАКВА СБИРУЩИНА СМЕ СЕ СЪБРАЛИ ТУК В БГ-БЪЛГАРИ,***,ТУРЦИ,КАЛАЙДЖИИ,КУПАНАРИ,ГАГАУЗИ-*** БЪЛГАРИЯ