Остава сериозно състоянието на Едвин Сугарев

След призив на поета Николай Генов спира да гладува
Обновена: 18 юли 2013 08:28 | 18 юли 2013 08:24,
80
Остава сериозно състоянието на Едвин Сугарев
Едвин Сугарев. Снимка: Булфото

Състоянието на Едвин Сугарев остава сериозно, съобщи bTV.

Поетът и бивш депутат днес ще бъде захранен венозно, така че гладната му стачка, която продължи цели 22 дни, се прекратява.

Още по темата

В организма на бившия депутат сега се вливат водни и солени разтвори, които да го стабилизират.

Той започна протеста на 26 юни с искането за оставка на премиера Пламен Орешарски и в подкрепа на хилядите, излезли по площадите в страната.

От болничното легло Едвин Сугарев отправи апел към другият гладуващ - Николай Генов, да спре.

След призива фотографът Николай Генов съобщи на страницата си във Facebook, че прекратява гладната стачка от утре.

"За голямо съжаление, поради рязко влошеното здравословно състояние на Едвин и по негово настояване, утре и аз прекратявам гладната си стачка на 20-ия ден, като ви уверявам, че през това време не съм вкусвал и троха. При това внезапно развитие не е редно да настоявам Еди да продължи, въпреки че само с една дума бих могъл да го убедя, но това би било престъпление пред 6-те му деца. В събота започвам бавно да се захранвам. В момента здравословното ми състояние е добро. Надявам се, гладуването да не се е оказало пагубно за Еди и въпреки безрезултатно завършилата гладна стачка, ще продължим и занапред в същия дух", написа Генов.

Ден преди да постъпи в болница, Сугарев обяви, че няма да прекрати стачката си, защото тя е важна за обществото - "Прокарва се граница на нетърпимост и това е знак на тази нетърпимост на всички хора. Тя е свързана с 23 г. извратен и сбъркан преход. Разбира се, че животът е най-важен, но понякога в историята са необходими такива драстични актове", каза той.

В отворено писмо, разпространено до медиите, децата му вчера заявиха, че не могат да го оставят сам и също започват гладна стачка. По-късно обаче се отказаха от тази форма на протест.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
2
 
3
 
! Отговори
бойко не борисов преди 10 години
Едно бабе казало на друго:-Пено мари едно време като одих на доктор ме караше да се събличам и *** преглеждаше по половин час,сега като ида ми вика отвори си устата,исплези езика и след две минути ми написал илачите.много напредна медицината ша знаш!Чудо голямо е.Право е бабето!Още ката приеха Едвинчо с просто око ескулапите опредилиха,че има утекъл мозък,халюцинации,*** и други поръжения,но някой от тях преглеждал ли го е преди за да установи кои поражения са първични и кои вторични??
56
2
 
5
 
! Отговори
Бабето преди 10 години
Господи каква омраза и простотия лъха от коментарите. Бог да ви помага!
55
2
 
3
 
! Отговори
Пиер Дюкан преди 10 години
Умишленият глад - средство за отслабване или болестта на Едвин?Зaбoлявaнeтo ce cpeщa oт пpeдпyбepтeтнa възpacт дo зpялa възpacт. Зacягaт ce пpeдимнo мoмичeтaтa, нo пoняĸoгa и мoмчeтa или лица с неустановен пол, като Еди Посланика. Πocтигнaтoтo oтcлaбвaнe ниĸoгa нe e дocтaтъчнo. Bcяĸo пoeтa xpaнa вoди дo нaпpeжeниe, чyвcтвo зa нaтpyпaни тлъcтини и cтpax, че повече никога няма да е посланик. Eднoвpeмeннo c тoвa интeлeĸтyaлнитe cпocoбнocти pязĸo нaмaлявaт и e нeвъзмoжнo дa ce ĸoнцeнтpиpa внимaниeтo въpxy нeщo положителнo. Aĸo имaтe жeлaниe дa възcтaнoв
54
6
 
9
 
! Отговори
100 сини гербери.... преди 10 години
А дано един път стегне до края ..... шест пъти все ни лъже !Омръзна ми да купувам по 100 сини гербери....
53
1
 
3
 
! Отговори
miroslav ivanov преди 10 години
До *** Аминако ти стиска ще ти кажа моя адрес да доидеш ако ли не ми кащи твоя и аз ще доида да ти го завържа на възел
52
2
 
12
 
! Отговори
Iskra Fidosova преди 10 години
Az Pak zakusih dobre
51
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кък не мое да Умре тоя долен жидовски *** еврейски
50
7
 
29
 
! Отговори
Стоян преди 10 години
*** е Едвин Сугарев!!!! Не заслужава даже мед. преглед, камо ли лечение.
49
5
 
27
 
! Отговори
titi преди 10 години
Да го оставят да мре тоя, да не го е карал някой да гладува.Ако всеки тръгне по този начин да си постига исканията ,какво става. Ненормалник. Гони го него свободията , та се чуди какво да прави.Да вземе да отиде да попротестира на село с мотиката, та да види как хляба се изкарва.Хайлазин!!!!!!!!!!!
48
7
 
30
 
! Отговори
стига преди 10 години
Кой ще плаща лечението на Еди - гладното , КОЙ?!?!?!?Докога този циркаджия ще го дават по телевизии , и първи страници на вестници ????Господа и госпожи журналисти , пардон драскачи - в България има много по важни теми и новини които да отразявате , ако този *** сам ,по свое желание ,и личен избор иска *** нека не става централна новина , или може би Вие искате да го направите на мъченик ?? Нищо не излиза за Боко !?!? А като беше на власт не спирахте денонощно !!!
47
3
 
22
 
! Отговори
хех:) преди 10 години
До madonaмадона:) Ти май не си наясно защо 45 год комунистите са управлявали и защо '90 когато идват първите свободни избори БСП печели пак властта:) Именно тоя тип горе я губи:) причината-ми 45 год. са хранили народа и са му давали работа, нищожество-сега демокрацията колко работа ти даде:) къде са справедливите заплати?:) къде е невидимата ръка на пазара? Аз виждам само монополи и картели...
46
0
 
7
 
! Отговори
арес преди 10 години
глупаците се учат от грешките си или от други чешити
45
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аман от тоя Еди.Като ще да яде.Аман и от тези малоуници, които викат по улиците.Никой не може да ме убеди , че ни им плащат Защо не викат слещу Плевнелиев. По-корумпиран от него,Бойко Фидосова и Цецо Цветанов няма. За какво са ревнали срещу Орешарски? От какво се страхуват? ПЛАЩАТ ИМ!!!Явно има много безработни в София, които слещу петаче са готови да правят чудеса. Аман
44
3
 
21
 
! Отговори
Ъ преди 10 години
И като го изпишат, да започва да работи по изпълнението на договора с Фонд "Научни Изследвания". Нали му отпуснаха средства през декември 2012. Какви ли ще са научните му изследвания до този момент? Ще е много любопитно да видим отчета му за настоящата година.
43
2
 
23
 
! Отговори
хех:) преди 10 години
така бурно отразиха това събитие-приемането му в болница...все едно нещо му има...И тия пред парламента(не че тия вътре са по-стока)-манипулирани ***, хора без цел, които са с манталитета на недоволен тинейджър-доста по шопски-то за това са само в София и Пловдив протестите-не, не е "възстанал" град, където 10 човека, организирани от местната структура на ГЕРБ са излезли за 20 мин да се видят на припек.
42
3
 
19
 
! Отговори
хех:) преди 10 години
До ХРИСТО СМИРНЕНСКИахахахахаха...язък ти за името, че Смирненски е залитал като убеждения на ляво-бил е фен на Райко Даскалов:) А такива като Едвин са били враговете на идеите му:) Кой е тоя седесар, който е защитил дадена кауза с цената на нещо, недай си боже да си жертва живота за някоя идея-била тя и погрешна:) Тоя ***-мним поет-при това обявен за такъв именно през соца-какво е направил през живота си? СЕГА ако бяхме народ, а не *** да се бяхме вдигнали да изринем тия медии, които
41
2
 
36
 
! Отговори
Иди Амин преди 10 години
Готов да се жертва за нещо ? Абе 46, ти нормален ли си ? Диабетик като него не може да изкара и два дни без храна. Забравихте изгорелите и направихте светец от тоя сбъркан пекинез.
40
25
 
8
 
! Отговори
ХРИСТО СМИРНЕНСКИ преди 10 години
Какъвто и да е, поне е готов да се жертва за нещо. Колко от коментиращите биха направили подобно нещо, независимо от повода? Колко от вас са били без храна поне един ден?И тогава залюбен в тълпите, плененот лъчите на нова зора, без да питам защо съм на тоз свят роден,аз ще знам за какво да умра.Юноша, Христо Смирненски
39
10
 
5
 
! Отговори
madona преди 10 години
ne moje da trognesh komunisti s gladna stachka .....te poslednite 50 godini dyrjat horata gladni i ne im puka daje
38
2
 
24
 
! Отговори
Иди Амин преди 10 години
Кажете в коя болница е, искам да мина оттам и да уринирам върху него.