Ден 51-и: Хората закъсняха, но се събраха

Полицаи се опитаха да спрат протестиращи при Орлов мост
Обновена: 3 авг 2013 22:19 | 3 авг 2013 19:36, Петя Славова
474
Ден 51-и: Хората закъсняха, но се събраха
Снимка: БТА

Със закъснение започна протестът срещу правителството в 51-ия ден от стартирането му. За първи път от старта на протеста към 19.30 часа не бе блокирано кръстовището пред МС. Намиращите се вече там хора обясниха, че шествие все пак ще има и демонстрантите не са във ваканция. Така половин час по-късно движението в столицата на площад "Независимост" вече бе блокирано.

Към недоволните граждани се присъедини група барабанисти, които се намират на пътното платно пред Министерски съвет. Към 20.00 часа демонстрантите бяха около 200 души. Броят на недоволните граждани постепенно се увеличи.

Протестиращи донесоха две карикатури, на които е изобразен Сергей Станишев. На едната голям крак с надпис „протест” се опитва да настъпи Станишев, а отдолу пише: „Не стъпвай, не съм буболечка. Аз съм само пигмей на пътечка”. На другата карикатура лидерът на БСП предава на двама мъже бръмбар, като има текст: „СРС – Сергеево разузнавателно средство”.

Пред парламента шествието спря съвсем за малко и продължи. Антиконфликтната полиция опита да спре недоволстващите по пътя им към другото символично място - Орлов мост. Те обаче заобиколиха кордона и продължиха покрай университета, а полицията се оттегли, пише БТА.

Младо момиче с цветовете на българския трибагреник водеше шествието.  На Орлов мост, където някои бяха извели дори домашните си любимци, недоволните изпяха химна. Движението отново беше блокирано. Част от хората се разотидоха, а други се върнаха пред парламента.

Днес също така бе изпратено и писмо с молба за провеждане на общ молебен за духовно обединение и нравствено /морално/ преображение на българския народ. То е отправено до Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит от български интелектуалци.

В писмото се предлага молебенът да бъде проведен на 6 август (вторник), след 18.00 ч в Патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“, така че в него да могат да се включат всички желаещи да участват в общата молитва.

Още по темата

"Сега всички ние повече от всякога имаме нужда от обща молитва към Живия Бог, за да бъдем едно (Йоан 17:21). Искрено вярваме, че тъкмо общата молитва към Сърцеведеца Бога е пътят за преодоляване на безчувствието към болката и страданията на ближния. Надяваме се, че търсенето на Истината и призоваването на Името Господне ще ни донесе и мира, който Нашият Господ Иисус Христос ни завеща (Йоан 14:27)." се посочва още в писмото.

Днес сутринта от площад „Независимост” стартира и нова инициатива, под мотото „Орешарски марш”. Походът тръгна от София, като официалното начало бе обявено за 9.00 часа. Идеята е всеки, който има възможност да се присъедини към него като хората ще вървят през Пловдив, Стара Загора, Бургас, Варна. Крайната точка е Резиденцията Евксиноград, съобщават организаторите във Фейсбук. Целият маршрут е дълъг 450 км.

На 3 август се събраха на обичайното си място край пилоните на НДК и привържениците на кабинета Орешарски. Те обявиха, че ще се събират във вторник, четвъртък и неделя.

Във вторник контрапротестиращите ще се съберат пред Столична община, където ще настояват Фандъкова да определи дата за местен референдум за прекратяване на концесията на Софийска вода.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


474
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
4
 
8
 
! Отговори
червени боклуци преди 10 години
Сега разбрах на кого викат "червени ***"! На "герб-Буда"! Защото най-червените болшевики са тези от тиквения герб! Пожарникарят-агент Буда е член на БКП и е бил генсек на СИК, Цецо Пудела е член на БКП и е работил в 7-мо Управление на ДС, убавата Цецка е член на БКП, даже е била член на окръжен и на квадратен комитет, Цацата е бил член на БКП, Плевелът е бил член на БКП. Доколкото ми е известно, нито Станишев, нито Сидеров, нито Доган са били членове на БКП!
76
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Днес също така бе изпратено и писмо ..." И КОЙ ГО ИЗПРАТИ ТОВА ПИСМО? Атеистите нямат ли право да протестират? Ами ако не съм християнин, за какъв *** ми е християнски цирк?Аре, у лево!
75
2
 
3
 
! Отговори
Mарио-38 преди 10 години
СЪЗДАДЕ СЕ НАРОДЕН ФРОНТ ОТ РАЗЛИЧНИ ПОЛИТИЧЕСКИ ПАРТИИ И ИДЕОЛОГИИ В ЗАЩИТА НА ДЕМОКРАЦИЯТА КАКТО ПРАВАТА НА ГРАЖДАНИТЕ - СЕЛЯНИТЕ ОТ МУТРИТЕ-БИЗНЕСМЕНИ ГЕРБ НАЧЕЛО СБОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВЦВЕТАН ГЕНЧЕВ ЦВЕТАНОВРОСЕН АСЕНОВ ПЛЕВНЕЛИЕВ........както и ТЕХНИТЕ ПРОИЗВОДНИ=ПАШАТА-МАДЖО-МИТКО КАРАТИСТА-МАЙМУНЕКА(2)ДА ЗАЩИТИМ СТРАНАТА И СЕМЕЙСТВАТА СИ ОТ ФАШИСТИТЕ-МАФИОТИ!ОБЕДИНЕНИ В ОБЩА НАЦИОНАЛНА КАУЗА-НАРОДА ТАКА Е СИЛЕН И ЩЕ ВКАРА ПО ГОРЕ ИЗБРОЕНИТЕ ОТ НАС В ЗАТВОРА
74
3
 
4
 
! Отговори
пада раждаемостта преди 10 години
За това пада раждаемостта в България! Защото от много злоба и крясъци по площадите, мъжете стават импотентни, а жените - безплодни!
73
4
 
4
 
! Отговори
Има и други начини преди 10 години
Драги протестиращи! Има и други начини за самозадоволяване, освен да пиете кафе, да карате велосипеди, и да крещите "Оставка и "Мафия"!
72
3
 
6
 
! Отговори
енергиен вампир преди 10 години
Тълпата е заредена само с отрицателна енергия. Като някой енергиен вампир. Само псуват, заканват се на всеки, заплашват с насилие и използват фекален жаргон. Пълни са със злоба и желание за отмъстителност. Тези протестиращи не могат да градят. Те могат, и искат, само да разрушават!
71
1
 
2
 
! Отговори
оргия преди 10 години
До ...а дали е слух ?А хайде вече стига сте вярвали на слухове дайде доведете един който взема пари за да е там ,вземи и ти и после покажи на всички как някой ти е платил ?!?Твоята сестра не беше ли к..ва ?!? А дали етака ?!?
70
1
 
0
 
! Отговори
оргия преди 10 години
До ...а дали е слух ?А хайде вече стига сте вярвали на слухове дайде доведете един който взема пари за да е там ,вземи и ти и после покажи на всички как някой ти е платил ?!?Твоята сестра не беше ли к..ва ?!? А дали етака ?!?
69
1
 
1
 
! Отговори
оргия преди 10 години
До ...а дали е слух ?А хайде вече стига сте вярвали на слухове дайде доведете един който взема пари за да е там ,вземи и ти и после покажи на всички как някой ти е платил ?!?Твоята сестра не беше ли к..ва ?!? А дали етака ?!?
68
4
 
4
 
! Отговори
ЦЕЦО СВЕТЕЦО преди 10 години
ДА СЕ МОЛЯТ НА ТИКВАТА БУДА
67
4
 
6
 
! Отговори
Отдела за извънземни преди 10 години
След като изчерпаха целия си умствен потенциал, циркулиращите по улиците решиха да се обърнат към Отдела за извънземни, към Патриаршията. От там им обещаха помощ, но само срещу ролекс и линколн!
66
4
 
7
 
! Отговори
Яна преди 10 години
България каза: Орешарски, управлявай си! Протестират само тези, които имат интерес, а ни заблуждаваха, че всичко било за морал и почтеност.
65
1
 
4
 
! Отговори
агент на ДС преди 10 години
Хубаво е да се направи молебен! Тъкмо дядо патриарх ще разказва на проституиращите как е станал агент на ДС и колко хубаво е било да бъдеш доносник!
64
8
 
5
 
! Отговори
ОСТАВКА преди 10 години
няма място за отстъпление, нито време за умора. България не иска това продажно и корумпирано правителство, проводник на чужди интереси. ДОЛУ!
63
2
 
4
 
! Отговори
Ivanova преди 10 години
Не разбрах само, вече няма кандидати за обявените от президента и ГЕРБ свободни работни места за длъжността протестиращ, или заплащането не е изгодно?
62
6
 
7
 
! Отговори
Говорител преди 10 години
Тези 200 души, които са тази вечер на площада и още четиримата, които тръгнаха тази сутрин на поход, нямат право да се изживяват като говорители на народа на България.
61
3
 
4
 
! Отговори
Не се сърдете преди 10 години
Не се сърдете на интелигентните и симпатични младежи! Те, горките, са с ампутирани мозъци!
60
5
 
4
 
! Отговори
Името преди 10 години
калинките на БСП, ДПС и НДСВ през периода в който бяха 4-ри години на власт когато НЯМАШЕ СВЕТОВНА ФИНАНСОВА КРИЗА? Осемдесет и шестото правителство на България управлява от 17 август 2005 г. до 27 юли 2009 с мандат на Движението за права и свободи (ДПС). То е формирано на базата на коалиционно споразумение между трите най-големи парламентарни сили Българска социалистическа партия (БСП), Национално движение Симеон Втори (НДСВ) и Движението за права и свободи (ДПС), а разпределението на министрите е на квотен принцип 8:5:3. Това правителство става известно като правителство на Тройната коал
59
4
 
6
 
! Отговори
Името преди 10 години
Уважаеми съграждани, скъпи съотечественици от 89-та година насам най-дълго във властта са БСП (БКП) и ДПС може всеки, който не вярва лесно да провери това. Също така, който си живее само в неговото село и не е разбрл през 2009-та година настъпи СВЕТОВНАТА ФИНАНСОВА КРИЗА и фалираха стотици милиони фирми по целия свят и особено в САЩ и Европа. Испания продължава да е в криза Италия също, а щатите чак сега започват да излизат от нея. Само в България видиш ли нямалко криза и за всички беди бил виновен само Бойко и неговите калинки... А преди да дойде Бойко кой управляваше и какво направиха калинк
58
0
 
3
 
! Отговори
оргия преди 10 години
До 6502Е че то в България явно и времето е спряло и няма никакъв прогрес и регрес .Нали повечето който си спомнят времето преди 89 искат да се върне .само че помнят изберателно