Пияният професор: Видеото е опит за саморазправа

Проф. Костадин Рабаджиев не подкрепя окупация, но и правителството
Обновена: 2 дек 2013 14:15 | 2 дек 2013 09:40,
258
Пияният професор: Видеото е опит за саморазправа
Проф. Рабаджиев в кадър от клипа "Морал на градус". Снимка: YouTube

Проф. д-р Костадин Рабаджиев, хванат в крачка от "Ранобудните студенти" да пие в СУ, обяви, че видеото е опит за саморазправа с него.

Още по темата
"Не подкрепям окупацията като форма на насилие и използването на университета като залог в една битка, която е предимно политическа. Но аз не подкрепям и правителството", каза той пред Нова тв.

Проф. Рабаджиев обясни, че преподавателите се били събрали на 26 ноември, за да отпразнуват няколко повода – нови академични титли, рожден ден на историка проф. Драган Драганов и раждането на бебе на техен колега.

"Едва ли има обществено място и институция, където по повод не се сервира алкохол", настоя той.

Представителят на Ранобудните Константин Голев, подчерта, че поантата от случилото се не е алкохолът и пиянството на професорите, а изречението – "един глупак да говори на един професор по този начин", заснето в клипа "Морал на градуса".

"Репликата, която не знаех, че е поанта, бе изпусната пред няколко души, които влязоха при мен и искаха да ме изгонят от аудиторията, обяснявайки, че не спазвам правилника на окупацията", оправда се проф. Рабаджиев.

Все още се очаква реакцията на ректорското ръководство на СУ, което ден след пускането на видеото в YouTube, обяви, че ще обсъди показанията на професорите по случката и ще направят своите предложения за наказания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


258
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
193
7
 
17
 
! Отговори
трипер преди 10 години
до Бай Ганьoточно така, браво съмишленикосамо моралът ще спаси родинатасамо честни и морални хора катопияните професори, платените драскачибисеров, бат сали, пеевски, барековдпс и атака = победааадавайте ние сме оТзад
192
11
 
16
 
! Отговори
111 преди 10 години
Тия "професори" вместо да се извинят, че са напили като *** тръгнаха да политизират пиянството си, били в извън работно време. Ами че и лекарите да почнат да се напиват в болниците, продавачките, полицаите, учителите, чистачите, авиодиспечерите, пощаджиите ... на работното си място в извън работно време и да пушат навсякъде. В Англия в реномираните университети ако пиеш повече от 2 бири седмично трябва да отидеш на психолог т.като това е проблем а тези пияндета синковци издигат алкохола в култ
191
10
 
9
 
! Отговори
отговорен гражданин преди 10 години
До 12"СРС"-то е абсолютно законно! Тези "професори" са публични личности на публично место.Както, например, и полицаите по улиците.Всеки има право да ги снима. Някакви "етични" журналисти от "телевизията" на Бареков наричат студентите са "павлики-морозовци". Не е вярно! Аз предпочитам морала на швейцарските граждани (както и такива от другите западни страни), които смятат за абсолютно необходимо да съобщават на властите за всякакви нарушения и не смятат това за "доносничество".
190
16
 
19
 
! Отговори
Бай Ганьo преди 10 години
До Анонимен 198 Никой не защитава професора, нито някои е казал че е редно да се порка на работното място. Проблема (за мен) се състои в следното: професора и компанията му е ясно че са в издънка, само че "големите моралисти" дето го снимат са всяка вечер къркани като казаци в "студ.град", при все в обещежитията е също е забранено къркането и шума след 22 часа. Та точно тези "онанисти" ще държат сметка за морал? какъв морал когато мериш с двоен аршин себе си и другите?
189
19
 
6
 
! Отговори
12 преди 10 години
До анонименНе разбрахте ли, че въпросното СРС е незаконно и не е никакво "видео".
188
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Университетът работно място ли е или не? Защо пак се размива проблема с излишни полемики, анализи и тълкувания? Според видеото, двамата преподаватели не са почерпени, а откровено пияни! Според повечето коментари, след като не са в работно време и т.н. няма проблеми, могат да си се "черпят" колкото искат?! Кога СУ стана долнопробен хан? "Едва ли има обществено място и институция, където по повод не се сервира алкохол" - ето ви простичкото описание на проблема, което изглежда е задоволително...
187
12
 
20
 
! Отговори
Идеалист преди 10 години
Колко долни сте вие платени писачи, щом глупости за рекет почнахте да измисляте? Това ли спуснаха като опорни точки ? Да кажете, че са искали пари от пияното прасе, за да не го пуснат в интернет ? Толкова долни компромати измисляте, че сами не си вярвате на тях. То не беше - те не трябва да са там (в публична сграда) "тъпите" студенти; не трябва да излагат доказал се преподавател (може би по пиянство?); сега и рекетирали ...Долни мазни ***, заблуждавате се, че сме 60та год. с тая пропаганда
186
3
 
8
 
! Отговори
12 преди 10 години
Утре ще е деканският съвет на ИФ, на който ще се решава за наказанието на професорите. Тъй като въпросното СРС е незаконно и не може да служи за "улика", справедливо е да им наложат "мъмрене" или "забележка" заради самопризнанията, които са направили в обясненията си до ректора. Всичко друго е от лукаваго. Ако пострадат по-тежко трябва да се вдигнем всички на протест пред СУ.
185
5
 
16
 
! Отговори
Neven преди 10 години
Bolshinstwoto ot dneshnite komentari pokazvat sklonnost kym tolerirane na ne prawova i nemoralna dyzhava. Sled kato nqmalo nisto losho da se pie, a bil problema v studentite(che gi snimali) da vi popitam, ako zavedete blizyk v speshnoto i vidite lekari da piqt, nqma li da gi snimate? Ako otidete v policiqta i nqkoj s uniforma pie vodka, nqma li da go snimate? Da ne bi KAT, kogato vi zasnemat che karate s 180 da sa nemoralni za towa che vi ochernqt imidja? Nestastnici.
184
1
 
11
 
! Отговори
Muntcho Demokrata преди 10 години
Чапаев се явява на изпит в академията. Навън го чака Петка.- Какво стана, Чапаев, взе ли изпита?- А бе, остави. Питаха ме колко прави 0,5 + 0,5. С цялата си душа чувствам, че е равно на литър, но не знам как да го изразя математически.
183
3
 
7
 
! Отговори
Muntcho Demokrata преди 10 години
Чапаев и Петка, поради липса на спирт, се напили с ракетно гориво. Излиза по едно време Петка от стаята. След малко звъни телефонът. Чапаев вдига:- Да?- Чапай, недей да ходиш до тоалетната!- Ама защо? Кой се обажда?- Петка.- Откъде се обаждаш бе?- От Америка.
182
0
 
11
 
! Отговори
12 преди 10 години
До БоневВижте, Бонев, не става дума за битово разложение. От времето на Платоновата Академия, която е нещо като най-ранният европейски университет, академическите хора се държат небрежно и пиянстват по симпосиони/пирове, но знанията им са сериозни, а не обратно.
181
1
 
12
 
! Отговори
полов акт преди 10 години
волен и лютви = победааа
180
1
 
7
 
! Отговори
Muntcho Demokrata преди 10 години
Чапаев и Петка хванали един от белите. Мислили си как да го накажат.- Ще го разстреляме! - предложил Петка.- Малко му е, Петка, малко му е. - отвърнал Чапаев.- Ще го обесим! - рекъл Петка.- Малко му е, Петка, малко му е. - Ще го завържем и ще си пием ракията пред него и няма да му дадем!- Ех, Петка, какъв садист си само... - казал Чапаев. Оцени този виц
179
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тези студенти не могат да бъдат морални съдници, защото това със записите е неморална, малодушна и немъжка постъпка. Не оправдавам пийналите преподаватели, но едното с другото е несравнимо в морално измерение.
178
0
 
11
 
! Отговори
galatea преди 10 години
до Бонев - 177Нима по никакъв повод не сте празнували на раб.си място ? Може да критикува само този ,който е стриктен по въпроса, в противен случай няма морално основание.По същество - показаното състояние на преподавателите от СУ не е ежедневие. Нали усмивайки тях, поставяме ниско най-реномираното ни учебно заведение.
177
0
 
6
 
! Отговори
Muntcho Demokrata преди 10 години
Белите хванали Чапаев и Петка, че пият в университета...
176
10
 
19
 
! Отговори
доносници преди 10 години
Не е морално да правиш тайни записи на когото и да е било, с цел да го компрометираш и да се гавриш с него! "Моралът" на "ранобудните" по нищо не се различава от морала на доносниците от ДС!
175
8
 
18
 
! Отговори
рекет! преди 10 години
"Ранобудните" са искали пари от професорите, за да не публикуват записа! На това му казват рекет!
174
5
 
13
 
! Отговори
с любезното съдейств преди 10 години
Записът е направен с любезното съдействие на Цецо Лажецо!

Спонсорирани публикации