Пияният професор: Видеото е опит за саморазправа

Проф. Костадин Рабаджиев не подкрепя окупация, но и правителството
Обновена: 2 дек 2013 14:15 | 2 дек 2013 09:40,
258
Пияният професор: Видеото е опит за саморазправа
Проф. Рабаджиев в кадър от клипа "Морал на градус". Снимка: YouTube

Проф. д-р Костадин Рабаджиев, хванат в крачка от "Ранобудните студенти" да пие в СУ, обяви, че видеото е опит за саморазправа с него.

Още по темата
"Не подкрепям окупацията като форма на насилие и използването на университета като залог в една битка, която е предимно политическа. Но аз не подкрепям и правителството", каза той пред Нова тв.

Проф. Рабаджиев обясни, че преподавателите се били събрали на 26 ноември, за да отпразнуват няколко повода – нови академични титли, рожден ден на историка проф. Драган Драганов и раждането на бебе на техен колега.

"Едва ли има обществено място и институция, където по повод не се сервира алкохол", настоя той.

Представителят на Ранобудните Константин Голев, подчерта, че поантата от случилото се не е алкохолът и пиянството на професорите, а изречението – "един глупак да говори на един професор по този начин", заснето в клипа "Морал на градуса".

"Репликата, която не знаех, че е поанта, бе изпусната пред няколко души, които влязоха при мен и искаха да ме изгонят от аудиторията, обяснявайки, че не спазвам правилника на окупацията", оправда се проф. Рабаджиев.

Все още се очаква реакцията на ректорското ръководство на СУ, което ден след пускането на видеото в YouTube, обяви, че ще обсъди показанията на професорите по случката и ще направят своите предложения за наказания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


258
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
173
5
 
12
 
! Отговори
концлагер преди 10 години
"Ранобудните" окупатори на СУ затягат окупационния режим. След въвеждането на входно-пропускателен режим, сега на всеки ъгъл ще бъдат монтирани камери за проследяване на неугодните противници на окупаторите. Крайната цел е свободния СУ да бъде превърнат в концлагер.
172
4
 
15
 
! Отговори
Hadji_Gencho преди 10 години
ОТ СЛУЧИЛОТО СЕ,ТОВА ЧЕ ДРАГО Е ПИЙНАЛ-НИЩО НОВО! ОТ ТОВА,ЧЕ ВЧЕРАШНИ НЕУКИ И НАФУКАНИ РАНОБУДНИЦИ,ЖАДНИ ЗА БЪРЗО ИЗДИГАНЕ ВЪВ ВЛАСТТА ИЛИ ПРАЩАНЕ В ЧУЖБИНА-ПАК НИЩО..НИЩО,ЗАЩОТО Е НАПРАВЕНО ОТ НЕЩАСТНИЦИ -КОИТО СЛАГАХА ВЕРИГИ КАТО В ЗАНДАН,НЕ ПУСНАХА В ЕДИН ОТ ДНИТЕ НИКОЙ ОСВЕН ПРЪДЛЮ-ТЕХНИЯТ СЪВЕТНТИК,А МОЖЕ БИ И ОНЯ С ПЛИТКАТА-"ОБРАТНИЯ БОГОСЛОВ ЯНАКИЕВ.ОТ ВСИЧКО ДО ТУК ИЗВОДИТЕ СА 2:-ИЛЧЕВ Е БЕЗДУШЕН СТРАХЛИВЕЦ,А СУ ЗАПРИЛИЧА НА КЕ**Ф И ВСИЧКИ НОВОЗАВЪРШИЛИ ГО-КЕНЕФЧ*И!Е ЧЕСТИТО РАНОБУДНИЦИ
171
8
 
14
 
! Отговори
тцЪ преди 10 години
До Да си кажаПак казвам - не оправдавам проф. Драганов. Но причината за настоящия скандал, не е че е пил в университета, а че е против окупаторите. И тука е заровено кучето, дето се вика. Ако беше с тях, това клипче нямаше да се появи. Постъпката на ранобудните е доста по-гнусна и е в духа на доносниците от времето на Вълко Червенков. Отворете си очите и мислете.
170
4
 
5
 
! Отговори
Да си кажа преди 10 години
До Тцъ - честно казано не знам как са се развили нещата, сигурно са го глобили нещо или поне така се надявам. Но хората имат право да знаят. Плюем по студентите, а професорите ги крием? Ако това беше някой от днешната опозиция, дали щеше да му се размине? Тоест има едни недосегаеми, които могат да си правят каквото си искат ли? А гражданско общество именно това значи - публичните личности да ги е страх от присъдата на това общество.
169
0
 
0
 
! Отговори
Кака Здравка преди 10 години
До МиммиМими, не си си пила хапчетата. Или си ги смени, че не ти действат.
168
5
 
9
 
! Отговори
кака Здравка преди 10 години
това ако беше в Англия, скъпи студенти протестиращи - нямаше да можете да си представите толкова много бой - за който се интересува , може да влезе и да попрочете как завършват протестите на Острова - близко минало, не се връщайте чак по времето на Маги ТачърПросто сте намерили слободия
167
8
 
9
 
! Отговори
Бонев преди 10 години
Абсолютно недопустимо е да се пие в университета. Освен това е и неморално. Точно в университета.... Тука тая традиция я има от бай тошово време. Битов алкохолизъм в кабинети - олющено бюро, фъстъчки на салфетка, пепелници в капачка и руска водка. ***. Само че няма как да го разберат хора, които са израснали в онова време и за които това е нещо нормално. Няма как да го разберете ако не сте видели обстановката в един западен университет с нормални преподаватели, а не изкуфяли алкохолизирани тикви, промити от развития социализъм. За всякакви празненства си има заведения или у дома. Университе
166
4
 
8
 
! Отговори
Кака Здравка преди 10 години
До ДЕОДео, не са в работно време, успокой се малко, нещо си се превъзбудил :) Те може да са се напили в знак на протест срещу окупацията - не даваш право на хората да протестират ли?! Или пак добре познатото старо : Кой не скача е червенСега сериозно - понеже не можаха досега да си намерят причина за протеста и да излязат със смислени искания, хвърлиха тая бомба с клипчето - освен лична нападка ,нищо друго няма зад това. И основния им аргумент е: това ако беше в Англия....
165
4
 
18
 
! Отговори
galatea преди 10 години
Жестът да се качат заснетите кадри в интернет е гнуслив жест. Защо ли ? Защото нашите учени първо са нормални хора с недостатъци, второ - имало е причини .Защо ни прави удоволствие да унижаваме и принизяваме хора, които са постигнали професионални успехи и стоят над средното ниво на интелигентност ? До кога ще се давим в омразата си ?
164
5
 
11
 
! Отговори
тцЪ преди 10 години
До мИММИОтделно - не виждам тия професори да са пияни по време на лекция и да осакатяват материала, така че не виждам причина за вой. Не виждам да се гаврят със студентите по време на изпит, нито пък по време на заверка. Та кажи ми пак - какво основание имат ранобудните в конкретния случай? Времето за вой е минало - и то е било миналата година, когато са хванали Драганов да кара пиян. Сега е просто разчистване на сметки.
163
15
 
7
 
! Отговори
ДЕО преди 10 години
До АнонименЗНАЧИ ВИКАШ НЕМА НИЩО, ЧЕ СА СЕ НАПИЛИ КАТО ТАЛПИ, ПРОФЕСОРИТЕ, А? СТУДЕНТИТЕ СА ВИНОВНИ, ЧЕ СА ГИ СНИМАЛИ, А НЕ ПРЕПОДАВАТЕЛИТЕ, ЧЕ СА СЕ НАПИЛИ КАТО ДЗВЕРОВЕ! ПОЖЕЛАВАМ ТИ ДА ТИ СЕ НАЛОЖИ СКОРО И ДА ТЕ ОПЕРИРА ПИЯН НА ДРЪВО ДОКТОР, КОЙТО СЕ Е НАПИЛ НА РАБОТА, ПОНЕЖЕ Е ИМАЛ ПОВОД! КВО ТОЛКОВА!
162
2
 
14
 
! Отговори
12 преди 10 години
До УДРИ ЗДРАВОГледай само да не се окаже, че едни други Павлик морозовци са документирали приготовленията на "ранобудните" за среднощното активно мероприятие в СУ. Скрити камери, омерти на уж случайно минаващи среднощни окупатори. За кукловодите се досещаме...нали
161
2
 
8
 
! Отговори
тцЪ преди 10 години
До мИММИПриближени на властта викаш. До миналата година не бяха приближени на властта. Защо тогава не са съдени? Не ги оправдавам, но не оправдавам и простотията на "ранобудните", използвали удобния повод да си осигурят оценките по предметите на тия. Ако ли пък ги скъсат, веднага могат да гракнат, че е на личностна основа. Миме, не си виждала пияни професори. Просто в СУ нямате такова нещо, наречено заверки, и хал хабер си нямате, какво значи да си скъсаш *** от учене и от проекти.
160
5
 
16
 
! Отговори
ЕДНА БЪЛГАРКА преди 10 години
Питам се,какви комплекси избиват тези"будни студенти", за да снимат по късни доби ония, които малко или много са ги научили на нещо?Ако професорите бяха техни защитници и съмишленици, щяха ли да ги снимат?Не са ли това безгръбначни или от групата на анонимните алкохолици, които правят заявка за участие в политиката?
159
13
 
8
 
! Отговори
мИММИ преди 10 години
До тцЪТо видеото е направено щото има какво да се снима и това е не просто прецедент, това е скандал! Позор, срам и наглост! Какво значение има кой кого иска да компрометира! Фактите са си факти: Пияни до козирката като руски обущари преподаватели, които не могат да стоят на краката си! И то приближени на властта! В И Ж Т Е С Е !!!!!!!
158
14
 
7
 
! Отговори
Мимми преди 10 години
Пияници червени, докопали се до привилегии, изпаднали от борда изпосници, които не могат в селска кръчма да впечатлят някого, кмо ли в университет? ПОЗОР, ПАРТИО, КЪРМИЛНИЦЕ! ТАКЪВ ТИ Е И ЕЛЕКТОРАТА И ЕЛИТА! Тия с провесените шкембета и увисналите панталони, едва си стояха на краката! Питам, колко трябва да си нагъл и какви очи трябва да имаш, за да се изправиш утре и да застанеш пред студентите????? Гледайте правителството, па си мислете за всичко друго. ГЬОНСУРАТЛЪ!
157
4
 
11
 
! Отговори
тцЪ преди 10 години
До Да си кажаКоето пак навежда на въпроса, защо тогава не беше повдигнато обвинение срещу него, ами сега - когато започна да обвинява "окупаторите". Изводът е ясен - този запис не е направен, защото "ранобудните" са много загрижени за морала в СУ, а защото професорът е против тях. Много "възвишена" постъпка от страна на ранобудните говедца, няма що. Направо в духа на техните дядовци-партизани.
156
12
 
11
 
! Отговори
Да си кажа преди 10 години
Е аз пък разбирам нещата така - не е заснет кой да е професор, а именно Драганов, който по всички телевизии се нагърби с ролята на обвинител на протестиращите студенти. Същият миналата година е хванат да кара пиян с 1,5 промила, виж в нета. И единственият въпрос който се задава е - имат ли студентите право да излагат професора. Имат, и още как! Не се ли замисляте, че тази "човещинка", която днес охотно му прощавате, утре може да коства нечий живот? С такива самозабравили се типове така трябва.
155
7
 
13
 
! Отговори
до 154 преди 10 години
Извинявай,но професора е професор не заради студентите.Той и без тях ще се занимава с научна и изследователска дейност и ще е полезен със знанията си а студентите без тях са нищо защото нито знания имат,нито какъвто и да било опит-само едно голо безпочвено самочувствие и много,много посредственост и неграмотност...
154
10
 
8
 
! Отговори
kostur преди 10 години
Вчера при Кеворк гледах тая с мегафона-от контрапротеста-Гергова .Такива глупости изговори , такова отвращение предизвиква...Стойнев се направо издъни с реактора , тая го хвали. ОТВРАТ. А ЗА ОРЕШАРСКИ -той бе изгонен от СДС , отиде при врага-ИЗДЪНИ СЕ С ПЕЕВСКИ-и даде България на ДОГАН , уволнява протестиращи , крие ЗА БИСЕРОВ..- но го подкрепят.ВОНЯ..А ЗА ПЛЕВНЕЛИЕВ- УСПЯЛ --ЗЛАТО ЧОВЕК ,ОТЛИЧЕН МИНИСТЪР , ТОЧЕН ПРЕЗИДЕНТ- ПЛЮЯТ ПО НЕГО.-КАК НЯМА ДА СМЕ БЕДНИ

Спонсорирани публикации