Пияният професор: Видеото е опит за саморазправа

Проф. Костадин Рабаджиев не подкрепя окупация, но и правителството
Обновена: 2 дек 2013 14:15 | 2 дек 2013 09:40,
258
Пияният професор: Видеото е опит за саморазправа
Проф. Рабаджиев в кадър от клипа "Морал на градус". Снимка: YouTube

Проф. д-р Костадин Рабаджиев, хванат в крачка от "Ранобудните студенти" да пие в СУ, обяви, че видеото е опит за саморазправа с него.

Още по темата
"Не подкрепям окупацията като форма на насилие и използването на университета като залог в една битка, която е предимно политическа. Но аз не подкрепям и правителството", каза той пред Нова тв.

Проф. Рабаджиев обясни, че преподавателите се били събрали на 26 ноември, за да отпразнуват няколко повода – нови академични титли, рожден ден на историка проф. Драган Драганов и раждането на бебе на техен колега.

"Едва ли има обществено място и институция, където по повод не се сервира алкохол", настоя той.

Представителят на Ранобудните Константин Голев, подчерта, че поантата от случилото се не е алкохолът и пиянството на професорите, а изречението – "един глупак да говори на един професор по този начин", заснето в клипа "Морал на градуса".

"Репликата, която не знаех, че е поанта, бе изпусната пред няколко души, които влязоха при мен и искаха да ме изгонят от аудиторията, обяснявайки, че не спазвам правилника на окупацията", оправда се проф. Рабаджиев.

Все още се очаква реакцията на ректорското ръководство на СУ, което ден след пускането на видеото в YouTube, обяви, че ще обсъди показанията на професорите по случката и ще направят своите предложения за наказания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


258
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
213
16
 
26
 
! Отговори
ИВАН преди 10 години
РАНОБУДНИТЕ ОКУПАТОРИ СЕ ВЖИВЯВАТ В РОЛЯТА НА МОРАЛИСТИ СЛЕД ПРОВАЛА НА ОКУПАЦИЯТА. ЧРЕЗ ПИЯНСКАТА АКЦИЯ ТЕ СЕ МОЛЯТ ОБЩЕСТВОТО ДА ИМ ПИШЕ ЕДНА ТРОЙКА
212
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защо в СУ празнувате проф Рабаджиев - да бяхте отишли и Драганов. Там стените му са "по-близки" от тези в коридорите на Ректората, пък и щеше да си пикае в тоалетна, а не в мивката на стаята си...:)
211
4
 
10
 
! Отговори
забавляващ се преди 10 години
Рабаджиев: в науката - компилатор, в живота - подлец, влязъл в университета като дете на активен борец и останал в него също като такъв. Професорската му титла е по новия закон, защитена пред приятели по чашка преди 2-3 месеца.
210
6
 
6
 
! Отговори
анели преди 10 години
Станишев ползвал ДАНС да подслушва Гоце, Кольо Парамов и Кръстьо Петков, които пък готвят нов ляв проект. Четете в offnews.bg - скандала е чудовищен, защото са послушвани разговори на тримата с европейски лидери. Информацията за подслушването идва от чужбина.
209
20
 
7
 
! Отговори
kostur преди 10 години
Нека нормалните хора си спомним, че когато ГЕРБ дойде на власт , българите бяхме вече най-бедни , болни , неграмотни. Бяха обрали парите на хората , бяха разпродали заводите на безценица..Внасяхме даже боб , маруля , магданоз..Милиони бяха напуснали държавата ..Проекти от 30-50 г.се влачеха.Бяха фалирали държавата при Жан...-При Б.Борисов се работеше денонощно , построи се много.Вижте им кадрите-Плевнелиев , Цветанов,ЛИЛИ,ДЕЛЯН,ВЕЖДИ,ФАНДЪКОВА ,Кристалина , Московски,Дончев-чудесни, почтени
208
9
 
16
 
! Отговори
boyko_stoew преди 10 години
Злоупотребата с Алкохол на обществени места е позволена за Професори,Катаджии,Политици,Съдии, Прокурори,Арменския Поп,Фолк-звезди,Мик Джагър,Поети,Руждита,... ОСТАНАЛИТЕ трябва да пътуват в автомобила си с колан и да си плащат редовно данъците,за да има за ПАРТИЙНИ СУБСИДИИ.
207
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не им прави чест на тези т.нар. ранобудни студенти/ Повечето от тях са със спрени права или учат смешни специалности/В СУ студентите масово ходят на лекции след употреба на алкохол или пият по време на лекции.
206
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Vsi4ki profesori v universiteta porkat,koito ne e u4il tam ne go znae
205
6
 
14
 
! Отговори
Конституцията преди 10 години
Конституционната забрана:В чл. 32 от Конституцията на Република България, като част принципа за неприкосновеност на личния живот, е прогласена забраната Никой не може да бъде следен, фотографиран, филмиран, записван или подлаган на други подобни действия без негово знание или въпреки неговото изрично несъгласие освен в предвидените от закона случаи. (В предвидените от закона случаи означава, че този текст няма да ме защити, когато за целите на наказателно преследване, аз бъда фотографиран
204
7
 
12
 
! Отговори
НОВИЯ МОРАЛ!!!!! преди 10 години
Абе видехме го морало раноБУДАняски .... що един поне раноБУДАняк не отиде да срещне мафиота Цвинокио, що не му викна ОСТАВКА пред следствието, пред съда!!!!! ..... Или тоя МУТЪР им е представителя на НОВИЯ МОРАЛ!!!!!Айде у лево ... бегайте да духате супата, тоя мач сме го гледале!!Има да джавкате още 1289 деня, що е ден все пред вас е.... много цирк още ще ни представяте...
203
5
 
18
 
! Отговори
Мърморчо преди 10 години
кАКВО СЕ ПРАВИМ НА ОЩИПАНИ МОМИ?У нас поркането на работното място особенно след работно време а често и преди това е издигнато в култ.Прави се посевместно и постоянно.Който не е пил на работа пръв да напише възмутителния си коментар.Стотиците кенове от бира,предоставени от спонсори, изхвърлени след окупацията какво са?А хилядите фасове от канабис в двора на СУ какво са?Дъртите българи смучат парцуца а младите яко си дърпат от махурката.Как обаче т.н. ранобудици чакат да изкласят от тук нататък?
202
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Бай ГаньoСъгласен съм с теб, че Студентски Град е клоака! Там и читав човек човек да отиде, шанса да излезе такъв е нищожен. За мен лично един професор да каже в тази ситуация: "Едва ли има обществено място и институция, където по повод не се сервира алкохол" означава, че не само не съжалява, но и приема запой в университета за нормално нещо! Кой какво е празнувал или какво е целял не е важното в случая (поне за мен), но отзвука е безкрайно печален и показателен за България като цяло!
201
12
 
15
 
! Отговори
кака преди 10 години
повечето от професорите пият кат смоци и изнудват студентите да им носят пиячкадори има един дет прякора му е 3ката)))))и не ми слагайте минуси да не ги снимам и аз
200
16
 
13
 
! Отговори
obsyvdane? преди 10 години
Странно! СУ е авторитетна институция и не трябва да се ДВОУМИ: на работното място, ПОСРЕД ноЩ!!! се пие АЛКОХОЛ!! Бездомни ли са, БЕЗПАРИЧНИ ли са? Работила съм 60 години при различни полит. строеве: НИТО соцкомунизъм, нито демокрация ТЪРПИ и ТОЛЕРИРА ПИЕНЕ и ПРАЗНУВАНЕЕ на работно място, да не говорим за през НОЩТА! МОже- черпене с бонбони, кафе през почивката.НО да се остава през ношта, алкохол ,цигари, да се КИНДИЛКАТ???Учила съм в СУ, голяма ГАВРА е това с авторитета на СУ.Уволнение.
199
5
 
16
 
! Отговори
полов акт преди 10 години
до тцЪ браво изпревариметъкмо получих мейла с опорните точкигадост, щях да взема за първи постцели 30ст. ама няма нищо следващия път.халал да ти са стотинките, още веднъжбраво дпс и атака = победааа
198
24
 
33
 
! Отговори
тцЪ преди 10 години
Отново ще кажа - драги ми дечица, окупаторски - не сте виждали пиян преподавател по математика по време на лекция. И как същия тоя пиян преподавател ще ви скрие шапката със задачите които решава, фиркан на мотика. Пиянството в университетите не е изолиран случай, не е и за хвалба, но да го използваш като компромат срещу някой, който по случайност не подкрепя твоите идеи си е чиста проба подлизурщина. Голям автогол си вкараха тия студенти с този клип.
197
10
 
9
 
! Отговори
кака преди 10 години
работя чистачка у университетза никого не е тайна,че преподавателите пиятдаже се напиватдаже пияни влизат да четат лекциии това не е нищо новотова е обществена тайна
196
6
 
16
 
! Отговори
полов акт преди 10 години
до Бай Ганьoбраво съмишленико само така В България с връзки не професор ами премиер ще станеш(орешаро)Затова в цял свят не признават нашите дипломи.дпс и атака = победаааспин и платен драскач не се лекуватволен и лютви две влюбени души = победааа
195
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До доноснициАбе, *** червен, *** позитанска, изгледа ли записа, поне веднъж или на позитано направо ти дадоха опорните точки? През цялото време професорите знаят, че ги снимат. Студентите ги носят до кабинетите им защото ония падаше по масите.
194
16
 
26
 
! Отговори
Бай Ганьo преди 10 години
До трипер Професорите изтрезняват, махмурлука минава, трипера се лекува - но за *** не поумнява, простотията не минава, а *** не се лекува. Професора е професор в цял свят - "ранобудните соро.... а пардон, студенти - келешките им номерца вървят само тук.